Fórum témák
» Több friss téma |
Nos --- multiméterrel bemértem és úgy tűnik mindegyik OK
Igaz a két ellenállás 5,4 Ohm-ot mutat A két kondinál megvan a 150nf -- és ellenállás mérésnél is OK
Arra is rájöttem hogy csak a BAL oldali panellal van valami gebasz
Egyenként kipróbáltam a 2 hangfalat mindkét oldalon -- JOBB oldalon szépen muzsikál. De a bal súg és sistereg folyamatosan.
Tapasztalatom során az esetek 70-80%-ában nem a szénpálya kopik el a VT potiknál, hanem a közép csészéje oxidálódik el és attó recseg kegyetlenül az egész tartományban. Ha kopás van, akkor csak bizonyos (általában az első nyolcad) helyen recseg. Ilyen kevés volt még!
Volt valami nyomós oka hogy a 6363 FM modulból kihagytak néhány alkatrészt a Cleopátrához képest? Pár ellenállás és egy elko értéke is más.
Tisztelt Mesterek!
Újra a segítségüket kérem(tavaly már nagyon sokat segítettek pl.:bekeipeter) A Videoton 6363 S rádióerősítőhöz csatlakoztathatom a DC 2000 Videoton hangfalakat? Köszönöm!
Természetesen csatlakoztatható, de a hangerővel és a mélyhangokkal vigyázni, mert repül a végfok és a mélysugárzó is!
Ha jól emlékszem a 3089 tápját hagyták ki és a varicapok ellenállását. Csupán "kölségcsökkentésből" hagyták ki. Ezek nélkül is épp olyan SZ***R volt a modul. Igazából az eredendő hibáját sohasem orvosolták.
A felső végtranyók a modulon fordítva vannak bekötve!!!!!!!!
Köszönöm Szépen!
Sajnos csak DC 2000 -t tudok olcsóbban venni a rádióhoz az eredeti igen drága.Gondoltam hangszórókból építek egy dobozt,de amikor láttam hogy "hangváltó" is van az eredetiben felhagytam vele.Különben az micsoda minek bele?
Igazából az eredendő hibáját sohasem orvosolták. Talán valószinileg azért, mert nem jelentkezett?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
De jelentkezett!!! Az apám Aidája is folyton mászkált már szinte új kora óta. Az OIRT adóknál nem annyira volt durva, mint a CCIR adóknál, de mi CCIR adókat is hallgattunk (Ö3)....
A hangváltó dolga, hogy szűrőkkel szétválassza a hangfrekvenciát az adott hangszórók számára megfelelő megfelelő sávokra. Pl. a magas hangszóróra csak magashang megy, mély nem, mert attól azonnal leégne. Ennél egyszerűbben és tömörebben nem tudom leírni.
Ez is csodálatos volt ,megértettem!
Köszönöm Szépen!
Gyakorlatilag, te két készülékre vonatkozva, általánosítasz dolgokat.
/ megjegyzem, csak az elmúlt évben 10 db olyan készülék , érkezett hozzám, amin, eredeti viaszpecsét volt/. Én is hallgattam, az osztrák adókat, valamint jó terjedés estén, még a BBC-t is sztereoban.
Az én készülékemre nem tudok általánosítani, mert azt az Aidát az apám '93-ban eladta, mertt belefáradt. Ha általánosítok, akkor melyik készülékemre nézve kellene, hogy általánosítsak? Van egy '78-as és egy '81-es Cleopatrám, van egy '82-es RA6360, egy '83-as és egy '86-os RA6363 jelenleg. De már sok készülék megfordult a kezeim között.
djhans múltkor írta,a RT 6363 narancssárga hangolásjelzős kivitelt, én ezidáig,nem láttam ilyet, de most érkezett egy gyári viasz pecsétes készülék, amin hibátlan a rádió része is.
Egyedül a potik KH-sak. Ezért is mondtam, hogy nehéz általánosítani .
Az én '83-as RA6363 masinám is sárga ledes!
84-től már változtattak....
Érdemes beépíteni a hiányzó áteresztő tranyós stabot az FM modulba vagy maradjon a soros 120 ohm? O-C váltó alkatrészeinek kigyomlálása hoz valamennyit a konyhára stabilitási szempontból?
A stabilitási problémára nincsen hatással az O-C váltó kigyomlálása. Én azért szoktam kigyomlálni, mert fel szoktam használni Loudness kapcsolónak. A 10V-os táp visszaépítése javít valamit a CA3089 referencia feszültségének stabilitásán. De, ha visszább olvasol, megleled a megoldást. Egypárszor már leírtam.
Eredetileg is úgy voltak bekötve -- Így szépen egyenként leszedtem őket és úgy cseréltem ki.
Már vagy 10 éve nyúzom a kicsikét és eddig nem volt vele gond Viszont a BAL oldallal még mindig ugyan az a problémám. Van egy műszerész figura itt a városban, elviszem hozzá majd hogy nézze meg mi lehet a probléma.
Kicseréltem a trimmereket. Most már elég jó lett.
A TDA1062-nél végezd el az ellenállások módisítását, vagy kössed át a 10V-os tápra, csodákat művel!
Ok. Megpróbálom.
Ha jól tudom az RA6363 rádiót 1983-86 között gyártották, míg az RA6360 rádiót pedig 1982-83 között. Tehát valószínűsíthető, hogy a 6363-ból készült a legtöbb. 1987-ben jött a 7300-as széria A Cleoparta 1978-82, az Aida pedig 1981-82 között készült, de sok maradt fenn!
6386-nál nem értem a logikát. Ennek már 7-es sorozatnak kellene lennie. Én ilyet használok legtöbbet és meg vagyok vele elégedve. Nincsenek potméter együttfutási problémák. 6363 a műhelyben van de kis hangerőt alig lehet beállítani a fent leírt probléma miatt.
A Videoton betartotta azt a logikát, hogy egy végfokot, két generációban használ
Prometheus (Texas Instruments) - Cleopatra/Aida - RA6360/EA6380 RA6363/EA6383 - EA7386 (Itt csupán pár ellenállásban tér el)
Hát igen. A végére pedig belekerült a nyugalmi áram állító trimmer is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |