Fórum témák
» Több friss téma |
Mostmár értem, de akkor elég egy áramkörös kapcs is hozzá, ha az egyiket összekötöm, pl.: a kéket a 230as kábel egyik végével a másikhoz pedig kötöm a kapcsolót. Nem igaz?
Elég lenne de ide csak 2 áramköröset szabad tenni.
Hmm..értem. Akkor holnap veszek egy olyat. Aztán már csak a zárlatot kellesz megtalálnom benne ami állandóan kiveri a biztosítékot pont azt amelyik a 230V-nál van.. Köszii a segítséget!
Általában végfok hiba szokott lenni az oka.
Az előttem szólók ,már válaszoltak, én nem tudodk többet hozzátenni azon oknál fogva mivel nem vagyok szakember. Én is innen tanulva gyógyítgatom a dolgaimat ha szükséges.
Értem, én a Graetz hídra gyanakszom, mikor bekapcsolom elkezd zúgni a táp aztán 3-4 másodperc múlva elpukkan a biztosíték. De holnap átmérek mindent és kiderül hol a hiba.
Azért a Graetz, mert felforrósodik nagyon ezalat a pár mp. alatt.
Először inkább a végfok modulokat húzd ki.
Már megoldottuk a problémát, saját gondatlanságomból adódott a hiba, elfelejtettem visszahelyezni a vegtranyók alá a kis műanyag lapot
Hmmm... Hogy lehet ezt elfelejteni? Ez alap dolog. De még azt is elfelejtetted leírni, hogy le voltak véve a végtranyók. Ha írtad volna, akkor első kérdés az lett volna, hogy alattuk van-e a mica...
Egyébként még azt szeretném kérdezni tőletek hogy a hangfalak kimeneti csatlakozóinak mi a neve? Illetve hol tudok hozzájuk találni csatlakozókat? (ha van)
Vagy legvégső megoldás képpen, át tudnám e alakítani csiptetősre/speakon-re?
Nyákba ültethető DIN hangszóró aljzat.
Erre gondolsz:
Bővebben: Link
Sziasztok olyan problémám lenne van nekem egy videoton 6363s radios erositom be kapcsolom kb 2 másodpercig szepen szól utána el megy a hang es nagy hangeron is csak halkan szól ha tudnátok ebbe segíteni meg köszöném
A némító áramkör körül kutakodj! Kondenzátor, vagy a 2,2M ellenállás hibás.
Sziasztok!
köszönöm a segítségeteket nagyon jól működik az erősítő.
Üdv Mindenki!
Olyan gondom lenne az erősítővel hogy rettenetesen recseg a hangerő-állító poti. Mit kezdjek vele? Tisztítás? Esetleg csere? Köszönöm
Nem biztos hogy csak a poti az oka. Lehet benne hibás csatoló kondenzátor is és egyenfeszültség kerül a potméterre.
Érdekes hogy csak a hangerő poti csinálja. Hogy tudom kideríteni hogy mi a pontos hiba?
Lehet hogy elég egy kis kontakt spray, vagy a WD-40 is megteszi. Nálam bevált.
Műszerolaj és alkohol keveréke az jobb, a WD-40 egy darabig jó, de oldja a potméteren levő grafit réteget is. Utána csak a csere segít.
A ultrahangos tisztítás csodákra képes, ha szétszeded akkor oda az amúgy sem túl jó együttfutás!
Az elkopott szénpályát az ultrahang sem fogja megjavítani.
Sziasztok !!
Olyan problémába ütköztem hogy a 6363 S erőlködőm elkezdett hangos sípoló hangot adni ,,, még akkor is ha le van halkítva a cucc .. Gondoltam kicserélem a T1819 és T1820-as tranyókat meg a nyákon a BD139 és BD140-eket is Szépen ment is minden --- összeraktam de bekapcsolás után megint csak sípol a cucc. Háttérben a zene meg minden szépen szól de a sípolás ugye elég zavaró Volna valami ötletetek ??
Tegyél fel róla valami hangot, hogy beazonosíthassuk, mi az. Teljesen levett hangerőnél is sípol? Minden bemenetről? Hangszín módosítja?
Okés --- majd csinálok róla egy kis videót --- abban ott lesz a hang is.
Íme ilyen hangot ad ki a cucc
Arra is gondoltam hogy nem-e a hangváltóban csattant el valami ?? Az erősítőben nem találtam semmi égett alkatrészt vagy egyéb sérülést. A két hangfal gyári Videoton DC 2050 E -- 3 utas Köszönöm a segítségeteket.
Azt elfelejtettem mondani hogy IGEN --- levett hangerőnél is sípol
Hangszíneket tekergetve sem módosul --- ugyan az a hang amit a felvételen is hallani lehet.
Ellenőrizd a végfok modulokon a VR47, 4,7 Ohm -os ellenállásokat és a velük sorban lévő VC48 150nF -os kondikat. A modulok hátlap felőli felső sarkánál találod mindkét alkatrészt. Mind a két modulon ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Rendben van és köszönöm -- írok majd ha meggyógyult
|
Bejelentkezés
Hirdetés |