Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Watson AS-5451

Témaindító: chipi, idő: Júl 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 5
(#) chipi válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Ez polarizálatlan kerámia kondi igaz?
(#) klemo86 válasza chipi hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Olyat is tehetsz, én MKS-t szoktam
(#) chipi hozzászólása Júl 15, 2010 /

Az lehetséges, hogy a panelt ki lehetett kapcsolni a távirányítóval stand by üzemmódra?
Semmit nem találtam a távirányítójáról az interneten.
Sem normális képet, sem manuált, legalább elolvasni, hogy mit tud. És még utángyártott távirányítót sem.

Fórumozók! Nincsen valakinek egy felesleges távirányítója?
(#) mindenes válasza chipi hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Üdv.
A TC9149 ic párja a TC9148. A neten az adatlapjukat biztos megtalálod, abban minden benne van.
(#) chipi válasza mindenes hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Szóval a TC9148 IC a megfelelő vezérlő ic ami az infra távírányítójában van. Csak ki kell találni, hogy ehez hogyan volt a gombkiosztás.
(#) milbar5954385 hozzászólása Júl 19, 2010 /

Üdv! Nekem van egy ilyen hangrendszerem! megvan a távja is de sajnos rossz, bár ki indulásnak talán jó. a kapcsiról lehet staby modba nyomni meg a 3D-keverést bekapcsolni a Center és a Bass csatornákon külön hangerőt állítani.

Engem egy olyan dolog érdekelne amivel lehet manuálisan is szabályozni a hangerőt stb...

ha érdekel a távirányító csak írj
(#) klemo86 válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Ahogy néztük, ki van hozva a manuális kivezetéshez néhány szál, de hogy hogy lehet ezt kivitelezni, azt nem sikerült megfejteni…
(#) milbar5954385 válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen! végigolvastam de jólenne valahogy megoldani a dolgot műhelybe még használható lenne manuális szabályzással
(#) klemo86 válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

A legjobb lenne valami hasonlót keríteni (ezzel az IC-vel felépítve) akár asztali erősítőt, akár bármi mást, ahol minden lehetőség ki van aknázva…
(#) milbar5954385 válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Értem! Keresgéltem én sokat de eddig még nem találtam szinte semmit majd még meglátjuk hisz google a barátunk!

Addig is itt a távirányító nyákja.

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/C/9/1/TC9148P.shtml
(#) mindenes válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Sziasztok!
Most hogy így többen összejöttünk ebben a témában elmondanám hogy én is rendelekezem 2 db hasonló áramkör-el is amikben a vezérlést TC9149 ick végzik.
Ezekben ,mindegyikben 1-1 tranzisztor végzi a manualis hangerő szabályozást, egyszerű de nagyszerű módon,1-1 mikrokapcsolóval kiegyészítve. Az adó ic szintén TC 9148. Estére teszek is majd fel rajzot ezekről.
Üdv.
(#) klemo86 válasza mindenes hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

A már feltett kapcsolásban is van pár tranyó, csak azt nem tudjuk, hogy kell a gombsort rákötni Nagyszerű lenne, talán én is építenék egyszer ilyet magamnak, kényelmes dolog az ilyen
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen! Érkel a távirányító!
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Én ahogy nézzem a digitális vezérlést végző ic ket meglehet oldani a manuális vezérlést. Amit ott láttam kapcsolási rajzott, gombos ill infra vezérlésre volt megtervezve.

A távkapcsnak a burkolata megvan?
Az, hogy nem működik... kifogytam a szavakból egyszerűsítek. Szóval semmit sem vezérel, egyik funkcióját sem akkor?
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

hát ő, röviden elromlott. sokszor volt vele probléma nem vezérelt vagy folyamatosan világított az ir led( ezt kamerával néztem)ilyenek aztán a végén már meg is szakadt az áramellátása ezt igyekeztem javítani. most már semmit nem csinál.
(#) chipi válasza mindenes hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

A hasonló áramkör az mit jelent?
(#) mindenes válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nah szóval akkor a rajz amit igértem. A hanegerőszabályozást a TC9153 (samsung megfelelője KA2250) valósitja meg az adatlapjában is szereplő kapcsolásban.Ezt a rajzot én úgy fejtettem vissza a nyák vezető sávjaiból .A nyomógombok az up és down reszekhez csatlakoznak ugy hogy hang le vagy felszabályozáskor a gnd-vel záródnak, nem is kapcsolók hanem nyomógombok ezek . A tranyokat az infravevő megfelelő lábai vezérlik.

Hang.jpg

(#) mindenes válasza chipi hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Üdv.
Azért irtam hogy hasonló mert az én panelem csak sztereó (TC9153 ból csak egy található benne).
(#) milbar5954385 hozzászólása Júl 20, 2010 /

Üdv! ha valakit érdekelne rájöttem hogy mi az a +csatlakozó ami a panelon van. A V+/- a Hangerő
A B+/- a Bass szabályzás, A C+/- A Center szabályzás
legalábbis ha jól gondolom. ha minden igaz 1 nyomógombbal testre kapcsolom mondjuk a V+ akkor feljebbviszi a hangerőt vagy hogyan lehetne? +feszt kéne neki adni?
(#) mindenes válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Üdv.
Ez nagyon logikus lenne, már csak ha a betükből is indulunk ki. V mint volume azaz hangerő, B basszus, C mint center. A csatolt képekből nekem ugy tünik hogy ez a szabályozás megyeggyezik azzal amit én kézzel felrajzoltam a tegnap. A tranzisztorok szerepe csupán hogy a az IR vevő ic lábain megjelenő jelet "felerősitse", egyszóval a távirányítás.
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

V/B/C/+/- pontokat, a Gnd vel lehet aktiválni.
(#) milbar5954385 válasza mindenes hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

köszönöm szépen én is a gndre gondoltam...
de azért biztos ami biztos.. párperce forrasztottam be a csatlakozó aljzatot holnap ki is próbálom.

még 1x thx

márcsak a 3D keverés és a standby gombját kellene megtalálni
(#) mindenes válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Szívesen!
A sztandby funkciót 2-3 tranyó szokta megoldani vagy esetleg relé, bár én ezzel a variációval még nem találkoztam. Keresss a nyákon 1 nagyobb teljesitményü tarnyót , pl TO220 tokozással, elvileg ez a tranyó látja el tápfesszel, többek között a végfok icéket is (egyszerű feszültség áteresztő szerepe van).A bekapcsoláshoz valszeg köze van CD4013 flipflop nak is. Felteszem a rajz tegnap lemaradt felét is, úgy könyebb lessz elindulni.

Standby.jpg

(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

A téma legelején én is ezen gondolkodtam, hogy szerintem az a manuális vezérlés lenne? Kérdeztem is még tőletek.
(#) klemo86 hozzászólása Júl 20, 2010 /

Remek, hogy idáig jutottunk Én amondó vagyok, hogy az infra felé megy egy szalagkábel, ami "telibe" van forrasztva, meg megy egy másik, ahol néhány láb üresen maradt - szerintem azok lehetnek…
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

igen ezek azok én csak tegnap fedeztem fel a témát szóval tegnap olvastam a hangerőt a bass-t a centert már tudom állítgatni a standby is meglesz már csak a 3d/ac3 kell ez a funkció Sztereó bemenő jelnet bekeveri a a hátsó illetve középső csatornára innen ered a 3D
(#) chipi válasza milbar5954385 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Akkor azokon a pontokon csak a GND vel kell összeérintenem és működik is?
(#) klemo86 válasza chipi hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Mit vártál? Egy sorozatban gyártott cuccnál nem foglalkoznak ezekkel sokat, mindent egy panelre felhánynak, ahol ki kell vezetni az előlapi dolgokat, ott csak a gombsort teszik fel, és annyi. Csak nem tudtuk ugye, hogy mégis testre, vagy tápra, vagy hova kell nyomkodni ezeket - meg a távirányító ismeretében már azt is tudjuk, hogy miket lehet szabályozni
(#) chipi válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

No akkor még egy probléma megvan oldva Amit én is kerestem, mert nekem halk nagyon és távkapcs hiánya miatt nem is foglalkoztak vele, hogy miért halt a kimenő jel. Le lett húzva a master.
Olyan potit lehet kapni ami + - impulzusokat add? egyszóval ami forog a végtelenségit körbe, mint a hifiken is van.
Amikor stand by ban van akkor lekapcsolja az egész részegységek áramellátását is? Mert a basszusnak is külön tápja van.

Haj! Sikerült kinyírnom a gyári trafót
Bedugtam a 220 ba és kis szikra és kész. De a panel működik továbbra is! HUH!
(#) milbar5954385 válasza chipi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

ha van véletlenül 1 rossz görgős egered a görgőn egy ilyne "gomb van 3lába van a középső a Gnd ha jól emlékszem de ezt még leelenörzöm mert én is ilyenregondoltam

Hogy lehet kinyírni ezt a trafócsodát? 26 Von lead 0.5 A-ert 12V aszthiszem meg 0.6ot ez egy erekje
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem