Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A fenti készülék kondenzvíz elvezetése valószínőleg lefagyott, így a víz nem tud kifolyni a párologtató tálcába, helyette a hűtő belső alján gyűlik össze, majd kifolyik az ajtó nyitáskor. Kérdésem az lenne, hogy a teljes kiovasztáson túl hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát? A hűtő belső hátlapját egy panel fedi le, amin nem látszanak csavarok, törni-zúzni meg nem szeretnék. Emiatt nem tudok hozzáférni a belső vízgyűjtő kivezetéséhez, ahol nagy valószínőséggel van egy jégdugó. A javaslatokat előre is megköszönöm!
Valószínűleg (99%) az olvasztóbetét hőkioldója szakadt meg . Cseréld a fűtőszálat mert nagy eséllyel egybe van építve a két klixonnal . Ezután 3-5 évig megint nem jlesz probléma az olvasztással .
Köszi a gyors választ!
A problémám az, hogy ha hozzá akarok férni bármihez, ahhoz le kéne vennem a belső burkoló lapot, lásd csatolt kép. Próbáltam lefeszíteni. Alja szinte teljesen, teteje közepen rögzített, ott nagyon nem akar elmozdulni. Az oldalak szépen kijönnek, csak az alj - teteje fogja. A rögzítést nem szeretném eltörni, így kéne egy kis tapasztalati segítség, hogy hogy az istenbe vegyem le ezt a panelt anélkül, hogy letörném a műanyag rögzítőket. Az alsó harmadán oldalt van két süllyesztés, de ezek nem csavar helyek. Lejebb van két gyengítés, nem tudom mi célt szolgál, lásd következő post képe, ezen a képen ezek nem látszanak. Lehet, hogy túlparázom, és egy feszítővel simán lejönne, de jobb a békeség.
Az alja a takaró panelnek. Sajnos a hűtő még túl "ú"j, 2.5 éves, nem találtam hozzá service manual-t.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2023
Sikerült levennem a hűtő belső paneljét. Alul két oldalt a négyszög alakú "betörések" (...218-as képen) azok csavarfedők. Éles kis csavarhúzóval ki lehetett piszkálni őket és kijött a két csavar.
A tetején tudtam, hgy van csavar, de a ventillátor védő műanyag miatt nem lehetett hozzáférni. A ventillátor takaró négy patenttal van rögzítve a belső panelhez, megpróbáltam feszítővel levenni de nem ment. Kénytelen voltam fent középen kifeszíteni a belső panelt. Egy csavar tartja a belső panelt fent - középen. Nem tört le semmi, a csavar menet kihúzta a műanyagot, simán vissza lehetett csavarni. A belső panelhez a ventillátor vezeték csatlakozott egy csatival, ezt szétszedve a panel kivehető lett. Természetesen állt a víz a lefolyó luknál, lefagyott. Kiszívtam fecskendővel-csővel, majd melegvízet be. Ezt ismételtem párszor és kb. fél óra múlva kiolvadt a jégdugó. A probléma az az, hogy a kétszárnyas hűtőkkel ellentétben itt nincs semmi a kifolyólyuknál: sima műanyag fal két lejtett vízterelővel, amik a kivezető lyukba vezetik a kondenzvizet. Lehetséges, hogy a) nincs is kiolvasztó betét, vagy b) van, de a kívülről a hátlapra szerelve rajta a szigeteléssel, burkolással? Ez elég gáz megoldás lenne. Visszatettem mindent, bekapcsoltam, működik, elérte a beállított +7, -18 fokot. Kíváncsi leszek, mennyiidő kell az újbóli lefagyáshoz. Köszi a segítésget!
Természetesen korai volt az öröm. Úgy tűnik, hogy nem áll le a kompresszor és a belső keringető ventillátor, folyamatosan mennek. Megmértem mindkét rész hőmérsékletét, elérik a kezelő panelen beállított +7 ill -18 fokos hőmérsékletet.
Próbaképpen változtattam a beállított értékeken. Működik a hőmérséklet szabályozás, pár perc múlva beálltak az új, alacsonyabb (hidegebb) értékek. A kompresszor viszont ekkor sem állt le. Ha magasab hőmérsékletet állítok be, akkor leáll a kompresszor, visszamelegszik a rendszer. Mikor eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor ismét beindul a kompresszor és folyamatosan megy. Folyamatosan ment a hűtő 8 órát. Ki kellett kapcsolnom, mert már nagyon meleg volt a kompresszor. Semmilyen hibajelzés nincs a kezelőpanelen. Úgy tűnik, mintha nem lenne hiszterésise a szabályozásnak. Láttál már ilyen jelenséget? Hőmérséklet szenzoroknak jónak kell lenniük, mert megy a szabályozás. A motor elektromos vezérlésének is jónak kell lennie, mert le tudja állítani - el tudja indítani a kompresszort a vezérlés. Elég gáz. Esetleg valami ötlet hogyan tovább? Az igazság az, hogy lehet, hogy ez már ezelőtt is fennált, de eddig nem túnt fel.
Kikapcsoltam, inverter egységet kibontottam, megnéztem, semmi különös. Visszakapcsoltam és láss csodát most rendesen működik. Hozzá nem nyúlok.
Akit érdekelnek az inverteres hűtők működése, javítása, annak egy jó kis csatorna: https://www.youtube.com/watch?v=Up5fK9-H4IQ A szerző több más videójában is elég jó képet ad arról, hogy hogy működnek ezek a hűtők. Peace.
Szép jó napot mindenkinek lenne egy kérdésem hütővel kapcsolatban mellette lévő dugaljba le vágja a biztositékot átraktam egy másikba ott müködött míg ki nem húztam aztán átraktam egy másikba ott megint müködik nem értem hogy van ez előre is köszönöm a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |