Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zanussi ID6994 X-mosogatógép nem működik
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gy.jozsy hozzászólása Júl 9, 2009 /

Nos a probléma az,hogy csinál ő mindent kivéve a vizmelegítést.Nemtudok rájönni mi lehet a baja,ha esetleg valaki tudna segíteni azt megköszönném!
(#) djgombi válasza gy.jozsy hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Van egy pár mosógépes topic!!
>>>> KATT <<<<

Fűtőszálat vedd ki és nézd meg jó-e multiméterrel.
(#) SALáta válasza gy.jozsy hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

A fűtőszál nem szakadt? Eljut a fűtőszálig az áram?
Végig kell nézni, ha mikrovezérlős relével vagy szilárdtest relével, triakkal+optocsatolóval kapcsolja a fűtőszálat. Legvalószínűbb a szakadt fűtőszál, ezt szakadásmérővel mérd ki.
(#) gy.jozsy válasza djgombi hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Nem mosógép hanem mosogatógép-ről van szó
Fűtőszál működik azt megnéztem.

Úristen! Most jöttem be fűnyírásról
Boccs!
Akkor nézd meg merre nem jut el az áram. Esetleg hőrelé vagy nem tudom de lehet benne hőbizti de ez nem bizti
(#) gy.jozsy válasza gy.jozsy hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Volt egy kis ráérő időm és bütyköltem egy picit.
Tehát a fűtőszálat leteszteltem,műszerrel is és áram alá is helyeztem,működik.Ez a hibaforrás kizárva
Viszont,ha a fűtőszálról lehúzom mindkét vezetéket,akkor megjelenik a vezetékeken a feszültség és a programkapcsoló leáll,abban a pillanatban mihelyt vissza dugom a kábeleket nincs mérhető feszültség a fűtőszál sarkain és a programkapcsoló elkezd ketyegni.
(#) gy.jozsy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

2db thermosztátot és 1db nyomáskapcsolót találtam benne,a nyomáskapcsoló biztosan működik a thermosztátokat nem tudom,de ha lehúzom a fűtőszálról a vezetéket akkor is a thermosztáton keresztül kapja a feszültséget.[kilehet valahogyan mérni őket?]
Relét nem látok benne.Hogyan néz ki? hátha csak elkerülte a figyelmemet.
(#) gy.jozsy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Thermosztátokra rámértem,mindegyik zárt állapotban van.
Fűtőbetét egyik sarkáról megy egy lila vezeték az egyik thermosztátra,onnan pedig a programkapcsolóra.
A másiksarkáról pedig elmegy egy vastag narancs színű úgyszint a thermosztátra.Innét elmegy egy vastag és egy vékony narancs színű vezeték.
A vastag rámegy a nyomáskapcsoló 3-as sarkára,ahol van még egy vékony szintén narancs vezeték,ami a vízlágyító mágnes szelepének egyik sarkára megy,itt össze van fogva egy fehér vezetékkel ami pedig a keringető szivattyúra megyen rá.

A vékony narancs vezeték pedig a lúgszivattyúra megy ,ahol össze van fogva egy másik vezetékkel,az pedig a programkapcsolóra megy.

Huh,nemtudom mennyire érthető ez így
(#) kovacspista hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok! Ugyan nem zanussi mosogató gépem van, de a hiba szempontjából mindegy. Ha kiveszem az ürítő szivattyút és adok külön tápot, tízből 2szer nem indul el. Önmagától innentől soha többé, csak segítséggel indul újra. Nem szorul, nem kopott. Annyira egyszerű motor, hogy nem értem mi baja lehet. A cserén kívül van e ötlet.

köszi.
(#) kovacspista hozzászólása Szept 21, 2013 /

Megoldottam!
(#) nagy istvan45 hozzászólása Jan 28, 2019 /

Szevasztok !!!! bosch mosógatógépem nem vesz vizet!!! mit nézzek meg??? előre is kösz........
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem