Fórum témák
» Több friss téma |
találtam itthon egy TY 218-D Illesztőtranszformátort és arra lennék kiváncsi hogy mekkora a frekvenciaátvitele és hogy hogy szól(mármint zeneileg) .
Valami méretet írhattál volna, mert ezt nem ismerem.
Általában a 100 voltos vonalra rakott trafók nem profi zenei célra készültek. Pl. egy 100 wattos erősítőre csatlakoztattak 8 db 8 ohm-os 12,5 wattos hangszórót, ezek a trafók illesztették darabonként. A vaskeresztmetszet befolyásolja az alsó határfrekit, a tekercselés módja (önkapacitás ) pedig a felsőt. Nagyobb vas több mélyet visz át. Persze ez nem azt jelenti, hogy el kell dobni....
Alacsony frekin eleg gyengusz. Merni nem mertem de osszehasonlitottam az apt100 kimenotrafojaval, az sokkal jobban szolt illesztotrafokent. A 218 nak egyetlen elonye hogy univerzalis, es persze a kis 3W os tesla trafoknal azert sokkal jobb...
én is csak ideiglenesnek gondoltam míg nem szerzek apt100 illesztőt
sziasztok!
tudna nekem adni valaki 1 ilyen illesztő trafót? ajándék, vagy valamennyit fizetek érte max 1 ezrest vevő oldali is elég, 5w-tól felfelé... nem muszáj 10nél több! köszi itt az e-mailem: gabass87@gmail.com --Ennek az adatlapon van a helye, de ha gyűjtöd spam-eket, áldásom rá! Gábor (Jé! Itt már működik a shift gombod?) --Moderátor A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Szép napot!
Hátha valaki válaszol , a kérdésem az lenne hogy hány ohmos ellenállása van egy 100 voltos hangrendszer illesztő trafójának primer oldalt. Van egy Alect Public Address Amplifier erősítőm melynek a 100 voltos kimenetét szeretném kipróbálni de se illesztő trafóm se semmilyen adatom nincs hozzá.
Szia!
Ne az ohm-mal foglalkozzál. Tegyél rá egy 230/24 voltos hálózati trafót, próbának jó lesz... Természetesen a hangszóró se 2 wattos legyen. Ha relatív kicsi lesz a hangerő, 110 voltos trafó is jó lesz..( 2x110-es paralel kötve ).
Kösz a választ , most találtam a jófogáson apt 100 as illesztőtrafót ez jó lenne hozzá?
Attól függ, a tiéd hány wattos.. ha nagyobb, mint az APT, akkor csak módjával..
Azt csak tudod, hány wattos az erősítőd? A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018
Nem, de méreteit tekintve 30-50w közé tenném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |