Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 18f4550 nem találja meg az XP
Témaindító: JohnyBravo, idő: Máj 4, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Készítettem egy USB-s demo boardot PIC 18f4550 procinak. A kapcsolás jó (sztem az egész netet átnéztem) de a MS WIN XP nem ismeri fel (mondjuk mint a pendrive-ot), pedig kellene. Egyedül annyi a bibi, hogy csak 4 MHz-es kristályt kaptam, tudom, hogy 20 MHz az OK, de a leírások szerint 4 MHz-en is mennie kellene. Ha valaki találkozott ilyen problémával, vagy van már működő usb nyákja próbáljon meg segíteni. Kösz!
az usb lábai jól vannak össze kötve?
bár lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem kell neki valami driver. És a picbe pedig egy bootvalami. Ha jól tudom, akkor a chipcad lapján utána tudsz nézni.
Hi!
Én is szórakoztam eleget ezzel a témával. Milyen firmware-t raktál a PIC-be? Elvileg 4 MHz-es kristállyal is menne, de ahhoz egy csomó mindent át kell állítgatni a firmware-ben. Én 48Mhz-el próbáltam át is állítottam az MPLAB-ban a konfigot mégse ment. Aztán a 20 MHz-essel azonnal elindult. Szóval szerintem te is azzal csináld. Én eddig a bootloadert és a CDC firmware-t próbáltam ki és frankón működtek, bár eleinte szívtam vele. Ha a kristály csere után is szar, akkor írj.
Lehet, hogy nem vagyok képben telljesen?
Most triviálisat fogok kérdezni, de mi a firmware pontosan? Egy program amit a 18f4550-be töltök és azt későbbi programozáskor sem írok felül? Ez a firmware kell ahhoz, hogy az USB hardver felismerhető legyen az oprendszer számára? Azt gondoltam, hogyha megcsinálom a panelt, majd belenyomom a szűz picet és rádugom az usb-re, akkor működik is. ICD2 -vel firmware-t bele tudom tenni a 18f4550-be? MPLAB 7.30 talán tudja ezt a típust.
Szia
Bocs hogy közbekérdezek, de hol vettél DIP tokos 4550 et? A Chip*adnál? mert az árlistában nem találtam DIP tokosat.
Pontosan :yes:
Köszi. Megvan, de ott azt jelöli "rövid szállítási határidővel" azért gondoltam h nincs. Akkor veszek egy ilyet.
EZT nézzétek meg
ideírom így is mert néha nem jók a linkek: http://pic18fusb.online.fr/wiki/wikka.php?wakka=WikiHome Ezek alapján menni fog. De most készülök egy ilyen alap magyar leírással, azoknak akik nem akarnak belemrülni nagyon.
Ha valaki próbálkozik ezzel, javaslom, hogy a 18f4550 mikrovezésrlővel kezdje, és 20 MHz-es oszcillátort használjon.
Gory instrukcióit is felhasználva ma már működik a hardver. Beleégettem a bootloadert utána a Microchip pdfsusb programjábal a .hex állományokat simán beleírja a prociba. Most megpróbálok továbblépni az USB - PC közti kommunikáció irányába. Első alkalommal telepíteni kell a Microchip féle USB drivert. Ehhez az kell, hogy boot módban legyen, mert különben nem ismeri fel az XP a chipet és nem kéri a drivert. A rajzon lévő s2 gomb és az s1 gomb együtt történő lenyomásával kerül boot üzemmódba a panel. Ehhez kell egy kis gyakorlás: s2 utána együtt s1 kb. 3-4 sec. és kész. Ha nem jól nyomtam akkor azt írja az XP, hogy hibás USB eszköz van csatlakoztatva.
Van egy jobb CDC firmware verzióm valahol mint ami a microchip oldalán van. Ha érdekel valakit előtúrom nektek. Meg van egy rahedli hasznos linkem is mert pár hónapig kotortama 18F4550 után.
Jah az én panelomról van fénykép is, a digitális szkóp témában ITT
Ha nem gond, én örülnék a CDC firmware-nek meg bármilyen kapcsolódó infónak.
Akár itt akár a balint.jano@freemail.hu címen. Előre is kösz!
Srácok! Ez egy nyílt fórum, ha lehet, akkor ne priviben osszátok a tudást!
Köszi!
Sziasztok!
Igaz, nem igazán a témához kapcsolódik, de PIC-el kapcsolatos, szóval nem hozok létra új témát, hanem gyorsan megkérdezem itt, hátha valaki tud nekem valami konkrétumot mondani! A Chipcadtól szeretnék online rendelni, és a GLS futárszolgálatuk árára lennék kíváncsi! Mennyi lenne ez nekem, vagy mennyiért küldenek sima postán? Köszönöm előre is a válaszotokat! ui: telefonon valamiért nem tudom őket elérni, ezért kérdeztem meg itt üdv: Higgins
postán sajnos nem küldenek, de 1000Ft + áfa a GLS
Posta se lenne olcsóbb. És a visszaigazolást követő nap megkapod a cuccot. De vigyázz! nem szólnak előre hogy mikorra várható a futár! Legyél otthon mindenképpen.
Köszönöm a választ!
Sokat segítettél! Lehet, hogy akkor ennyi erővel felutazok Pestre és ott veszek PIC-et! Üdv: Higgins |
Bejelentkezés
Hirdetés |