Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 18f4550 nem találja meg az XP
Témaindító: JohnyBravo, idő: Máj 4, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Készítettem egy USB-s demo boardot PIC 18f4550 procinak. A kapcsolás jó (sztem az egész netet átnéztem) de a MS WIN XP nem ismeri fel (mondjuk mint a pendrive-ot), pedig kellene. Egyedül annyi a bibi, hogy csak 4 MHz-es kristályt kaptam, tudom, hogy 20 MHz az OK, de a leírások szerint 4 MHz-en is mennie kellene. Ha valaki találkozott ilyen problémával, vagy van már működő usb nyákja próbáljon meg segíteni. Kösz!
az usb lábai jól vannak össze kötve?
![]()
bár lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem kell neki valami driver. És a picbe pedig egy bootvalami. Ha jól tudom, akkor a chipcad lapján utána tudsz nézni.
Hi!
Én is szórakoztam eleget ezzel a témával. Milyen firmware-t raktál a PIC-be? Elvileg 4 MHz-es kristállyal is menne, de ahhoz egy csomó mindent át kell állítgatni a firmware-ben. Én 48Mhz-el próbáltam át is állítottam az MPLAB-ban a konfigot mégse ment. Aztán a 20 MHz-essel azonnal elindult. Szóval szerintem te is azzal csináld. Én eddig a bootloadert és a CDC firmware-t próbáltam ki és frankón működtek, bár eleinte szívtam vele. Ha a kristály csere után is szar, akkor írj.
Lehet, hogy nem vagyok képben telljesen?
Most triviálisat fogok kérdezni, de mi a firmware pontosan? Egy program amit a 18f4550-be töltök és azt későbbi programozáskor sem írok felül? Ez a firmware kell ahhoz, hogy az USB hardver felismerhető legyen az oprendszer számára? Azt gondoltam, hogyha megcsinálom a panelt, majd belenyomom a szűz picet és rádugom az usb-re, akkor működik is. ICD2 -vel firmware-t bele tudom tenni a 18f4550-be? MPLAB 7.30 talán tudja ezt a típust.
Szia
Bocs hogy közbekérdezek, de hol vettél DIP tokos 4550 et? A Chip*adnál? mert az árlistában nem találtam DIP tokosat.
Pontosan :yes:
Köszi. Megvan, de ott azt jelöli "rövid szállítási határidővel" azért gondoltam h nincs. Akkor veszek egy ilyet.
![]()
EZT nézzétek meg
ideírom így is mert néha nem jók a linkek: http://pic18fusb.online.fr/wiki/wikka.php?wakka=WikiHome Ezek alapján menni fog. De most készülök egy ilyen alap magyar leírással, azoknak akik nem akarnak belemrülni nagyon.
Ha valaki próbálkozik ezzel, javaslom, hogy a 18f4550 mikrovezésrlővel kezdje, és 20 MHz-es oszcillátort használjon.
Gory instrukcióit is felhasználva ma már működik a hardver. Beleégettem a bootloadert utána a Microchip pdfsusb programjábal a .hex állományokat simán beleírja a prociba. Most megpróbálok továbblépni az USB - PC közti kommunikáció irányába. Első alkalommal telepíteni kell a Microchip féle USB drivert. Ehhez az kell, hogy boot módban legyen, mert különben nem ismeri fel az XP a chipet és nem kéri a drivert. A rajzon lévő s2 gomb és az s1 gomb együtt történő lenyomásával kerül boot üzemmódba a panel. Ehhez kell egy kis gyakorlás: s2 utána együtt s1 kb. 3-4 sec. és kész. Ha nem jól nyomtam akkor azt írja az XP, hogy hibás USB eszköz van csatlakoztatva.
Van egy jobb CDC firmware verzióm valahol mint ami a microchip oldalán van. Ha érdekel valakit előtúrom nektek. Meg van egy rahedli hasznos linkem is mert pár hónapig kotortama 18F4550 után.
Jah az én panelomról van fénykép is, a digitális szkóp témában ITT
Ha nem gond, én örülnék a CDC firmware-nek meg bármilyen kapcsolódó infónak.
Akár itt akár a balint.jano@freemail.hu címen. Előre is kösz!
Srácok! Ez egy nyílt fórum, ha lehet, akkor ne priviben osszátok a tudást!
Köszi!
Sziasztok!
Igaz, nem igazán a témához kapcsolódik, de PIC-el kapcsolatos, szóval nem hozok létra új témát, hanem gyorsan megkérdezem itt, hátha valaki tud nekem valami konkrétumot mondani! A Chipcadtól szeretnék online rendelni, és a GLS futárszolgálatuk árára lennék kíváncsi! Mennyi lenne ez nekem, vagy mennyiért küldenek sima postán? Köszönöm előre is a válaszotokat! ui: telefonon valamiért nem tudom őket elérni, ![]() ![]() üdv: Higgins
postán sajnos nem küldenek, de 1000Ft + áfa a GLS
Posta se lenne olcsóbb. És a visszaigazolást követő nap megkapod a cuccot. De vigyázz! nem szólnak előre hogy mikorra várható a futár! Legyél otthon mindenképpen.
Köszönöm a választ!
Sokat segítettél! Lehet, hogy akkor ennyi erővel felutazok Pestre és ott veszek PIC-et! ![]() Üdv: Higgins ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |