Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Most nem igazán értem a problémádat.
Le se kell fordítani, mert fentebb feltettem a HEX-et is. De itt van mégegyszer. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2021
Nem.
Ez viszont indul nyomógombra is.
Szia!
Ennyi probléma helyett nem lenne egyszerűbb az élesztés, ha a 628 beépített uart-jával a bekapcsoláskor a PC terminál programján a "Propeller Clock" kiírást olvashatnád? Parancsokat küldhetnél neki? A beállításokat visszaolvasná és egy kezelőprogramon láthatnád, ementhetnéd? A távirányító kódokat (függetlenül, hogy az órának szól-e) egy listában dekódolva megnézhetnéd? Nem csak a tápot állítaná elő, hanem egy ébresztő/kapcsoló óraként is működne? Kímélné a propeller motorját: bekapcsolhatnád PC ről, infrával, gombnyomásra, kikapcsolna egy beállítható idő elteltével? Amennyiben hajlandó vagy az eredeti bázison némi átalakítást csinálni, mindez működhetne Nálad is.... Nem kell (azonnal) mindent felépíteni. A program megy az RTC (U5), a relé vezérlés (Q5), a hang meghajtása (Q6) nélkül is. Elegendő a Q4 és a Q2 valamint a hozzá kapcsolódó R, C, D elemek beépítése. Sajnos a pic lábkiosztásán változtatni kellett: pont az Rx lábat használták el az infra led meghajtására, pedig annyi szabad láb volt még ... A rajzot és a programot már a tavasszal feltöltöttem... Szia
Szia!
A módosítások után megy szépen a 16F88-cal a bázis. A beállító programban a 40 ébresztési időpont csak két lapra fért rá. (Még nekem is felfért az I2C bővítés 5 és a processzor kiválasztó jumper 7 tüskéje a kis bázis panelre.) A mellékletben a módosított rajz és a két program újabb verziója. Szia.
Sziasztok!
Két további nap tesztelés, bővítés után felteszem a legjobb változatot. További fejlesztések még folynak, de addig is ki lehet próbálni. - Figyelem: Használatához a meglevő bázis áramköröket módosítani (index LED -> RB0), kiegészíteni (soros vonal szintillesztő, RTC, elem, stb.) kell. - A program az RTC nélkül is működőképes, de az adatok áramkimaradáskor elvesznek. - Az I2C busz SCL, SDA, +5V, GND, és az EXT (pic 2. lába) jeleket a kártya szélére egy tüskesorra célszerű kivezetni, ide csatlakoznak majd a bővítések (LCD és hanglejátszó van tervbe véve). Leírás a csomagban. (Még kb.700 utasítás hely van a 628-ban.) Sok sikert mindenkinek... |
Bejelentkezés
Hirdetés |