Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bozig hozzászólása Márc 24, 2017
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Maxwell MX-25328-as újabb szériájáról, van már valakinek tapasztalata?

Üdv.: bozig
(#) Balázs válasza teszti hozzászólására (») Máj 5, 2016
Tényleg nem sok infót találni, de én úgy látom, nem OEM gyártó, a legtöbb cuccuk rebrandingelt, más néven is megtalálni. Pl:

MX-25328 --> VA18B
MX-25221 --> VA21
MX-25404 --> VA503
MX-25106 --> Mastech M300

Nekem van egy régebbi példány, nem egy Fluke, de ebben a kategóriában viszonylag tisztességesen össze van rakva.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2016
(#) bozig hozzászólása Jan 12, 2016
Üdvözletem!

Van valakinek esetleg tapasztalata a Maxwell MX-25328-cal?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: bozig
(#) .colin válasza Artredis hozzászólására (») Feb 2, 2014
Üdvözlet!
MAXWELL MX-25328-ről vélemény? Multit szeretnék venni és elég okos szerkezet.
(#) Schnitt válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 4, 2013
Nekem olyan van, mint az AX18B, de nem úgy hívják, hanem így: Maxwell MX-25328
Valószínűleg ugyanaz a belső, csak más a szitázás a dobozon.

Megvan vagy 3 éve, eddig még semmi gond nem volt a mérési funkciókkal.
Apróbb problémáim vannak azért vele:
- A hőszenzor elvileg 1000 fokig mér, de gyakorlatilag már 300 fokon szétolvad az érzékelőnél lévő zsugorcső, amitől elég tré kinézete lesz, ráadásul a szanaszét álló burkolat szálai akadályozzák a mérést, mert a takarásuk miatt nem lehet normálisan pozicionálni a szenzort.
Kerestem már hozzá normális nyeles pálcikás hőmérőszondát, de minden boltban azt mondják, hogy kínlódik a gyár, nincs szállítás.
Esetleg, ha valaki tudja, mivel helyettesíthető a gyári, szóljon, legyen szíves

- van ugyan standby funkció, ha bekapcsolva felejtenéd, de attól, hogy a kijelzőt kikapcsolja 10 perc után, ugyanúgy lemerül az elem másnapra.

- a PC szoftver érzékeny arra, hogy induláskor már a multiméteren aktív legyen a PC link, különben nem látja a mért adatokat a számítógép.
Ez igaz arra is, ha kikapcsolod a multit, mert egy ideig nem kell, bekapcsolás után a szoftvert is restartolni kell.

- Freki mérésnél ha nem szabályos a jelalak, pl a nullátmenetnél "zizeg" a görbe, meghamisítja a mérést. Mondjuk ez a nem állítható trigger szint miatt van, mégsem szkópról beszélünk.

-kicsit lassú az auto méréshatárváltás, de meg lehet szokni

De hogy előnyökről is legyen szó:

- a kábelek jó minőségűek, hajlékonyak fröccsöntött törésgátlóval, bár a mérőtűk lehetnének hegyesebbek.

- a relatív méréssel ki lehet küszöbölni a mérőszondák kapacitív/rezisztív tulajdonságait

- a min/max/hold funkció nagyon hasznos, jól használható, szintúgy a háttérfény, bár az nekem kicsit erős.

- a pc szoftver másodpercenként 3 mintát vesz, excel formátumban menthetők a mért adatok, utána már lehet grafikonozni, stb

- a beállítótárcsa mindkét végállása off, így nem kell végigdarálni az összes kattanást, ha pl hőt mértél és kikapcsolnád, ráadásul az érintkezőlap is egyenletesebben kopik a belsejében. (később jönnek a kontakthibák). Mondjuk egy power gomb is elfért volna...

- a szakadásvizsgálója azonnal sípol, ha rövidre zárod, nincs késleltetés, mint néhány más típusnál. Ez akkor hasznos, ha kis kapacitású elkót áramkörben szeretnél gyorstesztelni, és hozzáérinted a szondákat a kivezetéseihez, egy rövid sípot kell hallanod, amíg feltöltődik, utána elhallgat. A késleltetve sípolóknál ez nem megy, mert mire sípolna, már nem sípol

- az elemzabálós hírekkel ellentétben nálam egészen sokáig bírja egy 300 forintos aldis elemmel is.

- a PC link optikailag leválasztott, tehát nem fog szikrázni az USB
A multiban egy infra led villog, amit az usb kábel csatlakozóban egy fototranyó érzékel. Ha meg tudod fejteni a protokollt, más adatgyűjtő egységet is építhetsz a PC-hez ezzel a kábellel.

Most ennyi jut eszembe pro és kontra, ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok ezzel a típussal kapcsolatban.
(#) rammeradrian hozzászólása Dec 8, 2012
Üdv! Mi a véleményetek erről a multiméterről?
Illetve mit ajánlanátok 10-15 ezer Ft körül? (Jó lenne ha tudna induktivitást is mérni, de nem szükséges)
(#) very hozzászólása Okt 16, 2012
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni DMM vásárlása terén.

2 típust néztem ki

MX-25210 True RMS
MX-25328 (Relatív mérési mód)

Melyik lenne a jobb választás? (Egyáltalán mit jelent ez a "relatív mérési mód?)

Köszi.
(#) kontakthiba hozzászólása Jún 21, 2012
Most próbálok valami olyan multimétert beszerezni, ami kicsit okosabb a múlt évezredbeli kis Sinometer m-830B -mnél, amit kb. Big mac menü mell adtak valami TESCO -ban.

A fő, hogy minél finomabb (0.1 uA alatti) áramokat is lehessen vele mérni, tudjon sípolósan szakadást tesztelni, meg hőmérni, frekvenciát, kitöltési tényezőt, meg mindent, mi szem szájnak ingere, de emellett 15-20e Ft -ból ki is jöjjön.

Ezeknek a követelményeknek leginkább a Maxwell 25328 felelt meg, ezen gondolkodom. Sajnos mindenhol vagy épp készlethiányban szenvednek, vagy 2-3e -rel drágábban adják, mint a készlethiányban szenvedők. Kerestem ebay -en is, és meglepetésemre egyetlen darab sincs ott, de még más fajta multiméterek et se leltem ott a Maxwelltől. Ez hogy lehet? Kitiltották a céget onnan? Nem hinném, hogy amikor még Vaterán, teszveszen is látni egyet-egyet, pont az ebay -nek ne lenne egy sem az eddigi történelmében. Vagy én kerestem rosszul?

Amúgy tudtok róla valamit, milyen ez a gép? Pontos?

Az is tetszik még benne, hogy tud USB -n adatot sugározni, amit a szoftvere szépen kitesz, logol, stb. Azt kb. hány sample / sec sebességgel teszi?
(#) mammut hozzászólása Okt 22, 2011
Üdv!

Tegnap érkezett meg egy maxwell mx-25328 típusú műszerem. Feltelepítettem a programját sikeresen, viszont az USB illesztőprogramja nem megy fel, próbáltam a gyártó oldaláról letölthető változattal is, de sikertelen.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mit lehetne vele kezdeni?

Köszönettel: Feri.
(#) blackdog válasza vzoole hozzászólására (») Júl 26, 2011
Ami miatt erre gondoltam:

- Nem akarom hordozni. Kell egy stabilan álló asztali műszer.
- Hordozáshoz vagy egy MX-25328 multim
- Kell a gyors és pontos mérés
- Kell az adatrögzítés a számítógépes kapcsolat

Ezek szerint akkor megéri?
(#) tamitsrob hozzászólása Márc 1, 2011
Többen írtak üzenetet hogy nem tudták PC-re kötni a MAXWELL MX-25328-as multiméterüket.

Pár tanácsot és tippet leírok:

Ha csatlakoztattad az optikai csatolót akkor kapcsold ki a multimétert és úgy kapcsold be úgy ,hogy bekepcsolásnál nyomva tartod a HZ/DUTY gombot!

A PC-LINK programban a settings-ben állítsd be a portot COM3-ra (lehet hogy nem arra kell majd próbáld ki az összeset és majd kiderül).
Ha valakinek problémája van ezzel a műszerrel keressen fel nyugodtan!
(#) blackdog válasza tamitsrob hozzászólására (») Márc 1, 2011
Nekem is MX-25328. Én is elégedett vagyok vagyok vele. Én mióta laptop-ot cseréltem azóta nem használtam szoftverét mert win7 van a gépen és nem volt időm foglalkozni vele.
Amúgy hagyományos elemmel nekem 2-3 hetet bír. Igaz napi 2-3 órát folyamatosan be van kapcsolva és az auto off funkciója nekem nem tetszik. De alapvetően ár/érték szempontjából nagyon jó.
(#) tamitsrob válasza Pizzu hozzászólására (») Feb 27, 2011
Nekem mx 25328 multim van.
Nagyon meg vagyok vele elégedve a szoftver lehet ne jobb is de ez is megfelel.
Másodpercenként kettőt tud mérni, a mérésekből táblázatot és grafikont is készít...

Ha van még egyéb kérdésed tedd fel!
(#) Pizzu hozzászólása Feb 10, 2011
szeretnék venni multimétert

amire szükségem van:

kiforrasztás nélkül kondit mérni
autó kikapcs
max 500C hőmérés

ezt a 2őt néztem:
mx 25323
mx 25328

van valakinek tapasztalata vagy véleménye az usb csatlakozóval kapcsolatban. Milyen a szoftver? Grafikont csinál?

ahogy néztem az usb a + és kb 7ezer+ költség
(#) Schnitt hozzászólása Aug 12, 2010
Sziasztok!
Tegnap vettem egy maxwell mx-25328-at, részben a PC csatlakoztathatóság miatt, és volna pár kérdésem vele kapcsolatban, hátha valaki járt már hasolónó cipőben.

A PC kapcsolatot egy infra led biztosítja a műszer tetején, ezzel szembefordítva kell bedugni a vevőegységet, ami egy USB dugóban végződik.
Az USB változatot azért választottam, mert a netbookomon nincs soros port.
Viszont windows 7 starter van rajta, amit úgy tűnik, nem kezel a driver. A gyártó honlapján sincs frissebb (2003), viszont a csatlakozófejet széthúztam, és megnéztem a chipet. A száma SPCP25A003A. Egy 6 MHz-s kvarccl meg pár kondival van összerakva. Ez megy az USB dugóba.
Ilyen chiphez van valakinek drivere win7-hez?
Így csak az asztali géphez tudom használni dokumentálásra, de az működött volna soros porttal is, másrészt nem hordozható...

A másik kérdésem rövidebb :
A méréshatárok leírása így néz ki pl:
kapacitás méréshatár: 300µF felbontás: 100nF pontosság: +-(5,0%+10)

Ez azt jelenti, hogy a 300µF méréshatárnál a pontosság +-(15uF+10uF), vagy +-(15uF+10*100nF) ?

köszi
Schnitt
(#) laci636 hozzászólása Máj 15, 2010
Sziasztok!
két multit néztem ki magamnak:MX-25303 és MX-25328
nekem leginkább a kitöltési tényező és a Pc-s csatlakozás a fontos
ezért kérdezem hogy az MX 25303 tudja-e ezeket?
mert a képen a kijelző alapján úgy néz ki hogy tudja viszont nem írják
akkor hogy is van ez?
(#) snorbii hozzászólása Ápr 11, 2010
Sziasztok!

Hosszabb távra szeretnék multimétert venni, hobbi célra.
Mi a véleményetek az MX-25328-ról?

Köszönöm!
(#) aDaMoo hozzászólása Feb 16, 2010
Hello!

Multiméter vásárlása előtt állok, a műszert legfőképpen az autószerelő szakmában használnám.
Kinéztem magamnak egy típust: EZAZ Erről mi a véleményetek, esetleg tudtok másfélét ajánlani?
(#) sksewolf hozzászólása Máj 4, 2009
Én most nézegettem a Maxwell műszereket, egy előttem levő hozzászóló ajánlotta maga által is használt

Maxwell MX-25306 műszert.

Adattovábbítás végett a PC-re megnéztem a

Maxwell MX-25328 műszert.

A két specifikáció itt nézhető meg:

MX-25306

MX-25338

Ezek alapján az induktivitás mérés leszámítva, még mindig többet tud az MX-25328:
-USB adatkábel és PC szoftver
-automatikus méréshatár állítás
-4 digites kijelzés
-measuring data cycle (gőzöm sincs micsoda)

Tudás után nézzük az árakat, az egyik legolcsóbb webkereskedői oldalon. --> ITT

MX-25306: 10 630,-Ft bruttó
MX-25328: 9 511,-Ft bruttó

Tehát ár/tudás alapján egyenlőre a Maxwell termékei közül az MX-25328 típusú a legmegfelelőbb.

Üdv!
(#) tp válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009
hopszz elírtam a típust .. Maxwell MX-25328
Kössz a választ! Végül is hőmérséklet vagy egyéb diagramm felvételéhez jól jöhet..
(#) sector99 válasza kobold hozzászólására (») Júl 5, 2008
Software
Itt van a progi. Súgója az nincs. A driver föltelepít egy virtuális portot. Oda állítottam be, de egyébként 10-is végigpróbáltam.
(#) sector99 hozzászólása Júl 5, 2008
Sziasztok !

Multiméter
Ez a tip. multiméterem van, de kézikönyv nincs hozzá. Föltelepítettem és beállítottam a hozzáadott szoftvert, de sajna nem működik. Mármint a monitoron semmi változás nem látható - csak a 4 db 0 digit van. Rossz lehet az illesztő optikai kábel vagy valamit nem jól állítottam be ?

Légyszi ha valaki tud segítsen ! KÖSZI !!!!
(#) kontroll hozzászólása Márc 26, 2008
sziasztok!

multiméter és páka vásárlás elött állok.
a következőket nézegettem :

multiméter:
Maxwell MX-25328 digitális multiméter

páka:
Fahrenheit Analóg forrasztóállomás 28020

ha van javaslatotok , illetve ha van valakinek hasonló illetve ilyen pákája vagy multimétere az kérem ossza meg velem a tapasztalatait.

előre is köszönöm a válszokat

szép napot!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem