Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   126 / 308
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
(#) Dániel X válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Mért ennek a csavarnak mekkora a fej mérete? Esetleg van egy rizikósabb út hogy megfúrod a csavar fejet hogy egy sima lapos húzó belemenjen, de a fúrószár lecsúszhat és kárt tehet a burkolatban.
(#) DJ Tacki válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Vagy esetleg (háromszögletű) tűreszelő!
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Ez Az !
Nagyon köszönöm.
Próbáltam mindent: réselt, vágott, hézagos, stb., de EZ nem jutott az eszembe... !
:worship:
(#) SzervízMacska válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Csőpenge, DIN 546 szerinti hornyos anyákhoz.

Ha már a fertúlnál kolbászolsz, menj át az épülettömb másik oldalára, az uránuszba ( volt nóniusz ). Ott ismerik...

Üdv.: Macsek
(#) elektrorudi válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Nem tudom megmérni, mert egy kb. 2 cm mély lyukban van süllyesztve. Kb. 4mm lehet (talán). A résnek kb. 1mm szálesnek kellene lennie.
Megfúrni képtelenség:
1. nem ismerem a keménységét
2. lencsefejű (lecsúszik a fúró)
3. tükör síma (lásd.: lecsúszik a fúró)
4. nem csak szétszedni kell, de összerakni is.
(#) Dániel X válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
írtam is hogy nem az a biztos megoldás. Jó csavarozást.
(#) elektrorudi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Már 3 csavarhúzót el....... rontottam. Kell vennem egy normálisat!
Azért köszön az ötletet, segítséget. :wave:
(#) elektrorudi válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Köszi a választ. :wave:
(#) elektrorudi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Hali!
Hát... nem toom * . Nagynak tűnik az a 4,5mm.
Vagy tapasztalatból írtad? Mert akkor OK, ilyet veszek.
Ez a bolt mikor nyílt? Amikor utoljára ott jártam, olyan sötét volt, mint a mákoskalácsban.
Köszönöm a segítséged!
:kalap:
(#) SzervízMacska válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Nyolckor nyitnak. Én még anno' lift ajtóhoz vettem, ami lényegesen nagyobb méret, de a méretsorban 2,5-3-4-5-6 stb átmérőjű pengék is vannak. Akkori Hoffmann katalógusi cikkszáma: 66 66 00.
(#) elektrorudi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 

Ajaj. Nem azt kérdeztem, hogy mikor nyit, hanem, hogy mikor nyílt? ...mármint, a Nóniusz helyén mikor nyílt?
OK. reggel elugrok, megnézem. Van ott egy német szerszámokat áruló cég is, az még korábban is nyit, ...és az volt az egyetlen hely, ahol ilyen villás csavarhúzót találtam. Attól félek, olyan árat mondanak rá, hogy úgy kell majd fellocsolni...
(#) john94 válasza zozz12 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Én is sokáig panelban laktam,ezért nekem sem volt műhelyem,ezért a szobámat használtam erre a célra
Én is elég régóta foglalkozom az elektronikával,talán 7-8 évesen kezdtem el,amikor a nagypapámtól kaptam egy kazettás rádiót és hozogatott hozzá nekem hangszórókat és én meg azokat forrasztgattam bele.(Azért forrasztottam és nem rákötöttem,mert már akkor imádtam forrasztani)
Mai napig el tudok lenni azzal,hogy leülök az asztal elé,előveszem a cuccokat és csak forrasztgatok.
Sokan h***é-nek néznek azért,mert ezt szeretem csinálni,de szerintem sokkal jobb,mintha drogoznék és egyéb dolgok...El vagyok én a saját kis "világomban"Ebből még egyszer hasznom is lehet szerintem.
[OFF] Sokan azt mondták,hogy miért nem ezt tanultam az iskolában,mert ehhez van tehetségem,de maradok a szakács szakmánál,mert azzal legalább lehet majd pénzt is keresni
(#) john94 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Hello!
Ezt a kilágyítás-visszaedzés folyamatot le tudnád írni,hogy Te hogyan csináltad?
(#) john94 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Köszönöm szépen!
(#) zozz12 válasza john94 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Helló!
Hát akkor tudod miről beszélek. A ráadás annyi, hogy mivel az én szobámba pár éve ki lettek cserélve a bútorok, nem lett engedélyezve, hogy a szobámat műhelynek használjam.... én meg cserébe a hálószoba melletti asztalon (az is egy íróasztal volt régebben) dolgozgatok, néha. Oda meg azért nem tudok műhelyt csinálni, mert zavarja a szüleimet a szag, meg a kisebb-nagyobb felfordulás. Ja és a legdurvább dolog: biztos tudod/tudjátok, hogy általában minden társasházban, van pár közös helyiség. Itt is van 3db ilyen, ami közül az egyik egy nem használt TV szerelő műhely, berendezéssel. (bár a múltkor, sok év után, kidobáltak egy jó adag, szerintem bontásra váró panelt, csak mi éppen akkor siettünk valahova, nem tudtam összeszedni ) És hogy miért nem lehet nekem oda menni? Hát ez jó kérdés, az mondja fater, mert a költségek a társasház kasszáját terheli. (apám a közösképviselő, ingyen csinálja, tehát pl. lehetne ez egyfajta fizetés a háztól ) Pincébe ugyanúgy a költségek miatt nem lehet műhely.
Na mindegy, nem panaszkodni akarok, csak leírtam, mi a helyzet. Egyszer majd csak lesz valami...
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Szia!
A leveled elejét nem értem, de nem kattintgatok tovább annak érdekében, hogy megértsem.

Ma elmentem a villáscsavarhúzóért. Az ára 2600,-. Pont egy százassal több, mint annak a szerkentyűnek az új ára, amit meg akartam javítani vele. Tehát nem vettem meg. Lehet, hogy nekifogok negyedszer is a házilagos szerszámgyártásnak, de csak akkor, ha már nagyon unatkozom.
Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólását! :worship:
(#) Ricsi89 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Én régebben úgy csináltam hozzá csavarhúzót, hogy satuba befogtam a csavarhúzót, majd vasfűrésszel a csavarhúzó közepén csináltam egy bevágást. Azóta is használom azt a csavarhúzót a csavarok kiszedéséhez.
(#) kistotti01 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Én meg úgy vagyok vele, hogy nagyon megtetszett a készlet, amit szamóca linkelt. Szükségem is lenne rá. Ismerős álltal nagyker áron jóval ólcsobban meg tudom szerezni, ha minden igaz. Abba a készletben minden benne van, ami kellhet, mindenféle méretben.
(#) kistotti01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Én is meg vagyok álldva ilyen kisgépekkel. Ismerős elhozta a hőlégfúvóját, hogy elromlott a kapcsolója. Konkrétan a melegtől "beállt" a kapcsoló. Az is speciális csavarral volt összeillesztve, nagy kinlódás árán szétszedtem, megfeleő csavarhúzó hiányában. Aztán mondom veszek bele másik kapcsolót, kicserélem, és tökéletes lesz. Csakhogy az összes elektronikai boltot végignéztem, de egyszerűen nincs olyan méretű billenőkapcsoló. Nem tudom mi tévő legyek. Faragni nem akarok, az nem lenne esztétikus megoldás...
(#) szamóca válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
A bit-készlet elég sokféle fejet tartalmaz, bár akadt már olyan csavarfejjel dolgom, amihez nem volt bit.
A villásból 3 méret is van benne, hátránya a bit-eknek, a vastagságuk, ugyanis süllyesztett helyeken nem tudod alkalmazni őket.
Én a panelfúróba fogott kis gyémánt vágókoronggal estem neki egy fáziscerkának, azóta ez a hajszárítószétszerelőm.
Viszont borzasztó csavarfej például a mostanság gyártott MOFÉM golyós-csap fedelének egyik csavarja, ami csak behúzásra van tervezve. Még elképzelni sem tudom milyen lehet a kicsavaró szerszám hozzá.
(#) kistotti01 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Somogyis készletből még ilyenem is van. Ezt a benne található torx fejek miatt vettem meg. Telefonok szereléséhez, előlapcseréhez tökéletes. A másik szempont amiért megvettem az az olcsó ára volt. Megengették nekünk, hogy az iskolával rendelhetünk nagykeráron, ekkor ruháztam be panelfúróra is. Jó vétel volt, közel féláron.
(#) kistotti01 hozzászólása Júl 15, 2011 /
 
Sziasztok!
Ezt a harmadik kezet nézegettem. Néha jól jönne, vagyis nem csak néha, hanem elég sokszor szükség lenne rá. Biztos akad akinek már volt vele dolga. Ami érdekelne, hogy mennyire stabil szerkezet, illetve milyen nehéz, mivel ez nagyban befolyásolja a stabilitását. Nem szeretnék megvenni egy szerkezetet, ami, ha komoly munkába kerűlne feldőlne, mert nincs kellő stabilitása...
(#) elektrorudi válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Úgylátszik, időnként összejönnek a dolgok... Ma pl. a kolléganőm hozott be egy kézimixert "javításra". A hálózati kábelét kellett volna kicserélni. Nagy mellénnyel felvonultattam az összes csavarhúzómat (közben meséltem a reggeli esetem a villáscsavarhúzóval) és biztosítottam, hogy többet ilyen vele nem fordul elő. Hát mit mondjak: megint szégyenben maradtam. Nem tudtam szétszedni. Nem is láttam jól a csavart, olyan mélyen volt, de torx-nak néztem. A végén kiderült, hogy imbusz, amiben van egy csap (tehát a normális imbuszkulcs nem megy bele...).
(#) kistotti01 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Néha a legkönnybennek tűnő feladatok hozzák kellemetlen helyzetbe az embert. Nekem is sikerűl már átélnem párszor ilyet. Lassan már kezdem azt hinni, hogy a gyártók direkt azért használnak minél ötletesebb, bonyolultabb, szinte szétszedhetetlen csavarkötési eljárásokat, hogy ne álljanak neki a termékek javításnak, hanem egyszerűen vegyenek egy újat. Minap példáúl egy 3-as hosszabbítót akartam megjavítani, de olyan speciális csavar volt benne, hogy nem tudtam szétszedni, negyed órás kínlódás után inkább vettem helyette egy másikat 500Ft-ért. Szerintem a gyártóknak pontosan ez a célja, hogy vegyenek újat helyette, azonkívűl pedig az is, hogy aki nem ért hozzá ne tudjon hozzányúlni, ez természetes. De a baj ott van, hogy aki értene hozzá az sem tudná megcsinálni, mert nem lehet szétszedni őket...
(#) john94 válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Helló
Múltkor én is kinéztem magamnak egy ilyet,mert amikor forrasztom a LED-eket,meg ilyesmiket,akkor mindig szétégetem a kezem és gondolkoztam azon,hogy veszek egy ilyet.Bementem egy ilyen elektronikai üzletbe és ott akartak is adni egy ilyet 2ezer Ft-ért.Inkább vettem 3 krokodil csipeszt,meg egy 4mm vastag hálózati drótot és fúrtam 3 lyukat egy kis darab falapra,amit egy nagy csipesszel le tudok rögzíteni az asztalra.
A harmadik csipesz tart egy kis nagyítót,ha szükség van rá,de le is lehet venni,ha nagyobb dolgot akarok vele megfogni.
(#) kistotti01 válasza john94 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Lassan már nekem is mindennapos lesz, hogy elégetem a kezemet, ezért is kéne ilyen. A satú meg nem minden helyzetben tud kisegítteni. Amit írtál, azt nem nagyon tudom elkézpeli. Igazából a 4mm-es hálózati vezeték miatt, az bezavart. Valahogy nem tudom átlátni képzeletben. Egy képet esetleg tudnál róla készítteni? Lehet, hogy megtetszene a megoldásod. :yes:
(#) Dániel X válasza john94 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Üdv!

Az stabilan tart? Mert én és csináltam egyet de nekem csak koax volt kéznél az semmit nem tart. Kis satut vásárban érdemes venni. Múltkor forgatható aljút láttam nem kérdeztem mennyibe kerül.
(#) blackdog válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Ennyi pénzért ne vedd meg. Én 990 forintért vettem, de sok hasznát nem veszem. Nagyon ritkán tudom használni csatlakozót vagy vezetékek forrasztásához. Instabil, felborul és semmi erőhatást nem küzd le. A nagyítóját nem is használtam még mert azzal abszolút kezelhetetlen.
(#) Dániel X válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /
 
Ilyesmi. Jobb oldalt találsz még egy csomó megoldást.
Következő: »»   126 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem