Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   161 / 308
(#) Zoli1974 válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

A pára a leghidegebb ponton csapódik ki. Ezt hívják hőhídnak.
Tény, hogy a műanyag alapú festék kevésbé jobb légáteresztő mint a mész vagy az enyves festék, de a mai korszerű műanyagalapú festékek már szellőznek nem úgy mint 20 évvel ezelőtt.
A megfelelő homlokzati, aljzati és födémszigeteléssel meg lehet szüntetni a hőhidat.
(#) elektrorudi válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Idézet:
„Ez ESD köpeny.”

... és ESD nyakkendő?
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Hogyan szárítottad ki? Szüleimnél a fürdőszoba és a szoba közötti fal nedves pedig nincs csőtörés.
(#) zapkorte válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Aha.
Amúgy ezt a képet tervezem álláskeresésnél is felhasználni. Mert éppen kirugtak.
(#) zapkorte válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Újra kell szigetelni az alapzat és a vályogfal között. Többféle technológia is van rá, a legjobb talán az, amikor egy kruppacél hullámlemezt vernek be a falba. Nem különösebben drága dolog, de baromi nagy rumlival jár.
(#) nagy hoho válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Kösz az ötletet, de ne offoljunk tovább mert bünti lesz.
(#) blackdog válasza zapkorte hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Nem semmi egy srác vagy.
A fehér köpeny még csak-csak (mert ESD), de fehéring és nyakkendő.
Ez még sosem jutott eszembe, hogy így üljek le a szentéjemben. Pedig megérdemelné.
Amúgy nagyon sajnálom, hogy nincs melód. Remélem mihamarabb találsz még jobbat mint ami volt!
[off]Nekem még van melóm csak fizetés nincs. Holnap suliba kell menem 3600 ft a vonatjegy. Felét már összekunyráltam a szomszédoktól.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Itt mindent megtalálsz:Bővebben: LinkHa kevés az infó akkor leírom mit tegyél, de csak holnap, mert igen vacakol a NET.
(#) satlokk válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Gratula hozzá,sok szép munkadarabot készítsél vele,persze nagyon sokáig használd.
(#) klemo86 válasza satlokk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Köszi! Ha nem kerget az őrületbe ez a szakma, meg lesz! Ma sima 1206-os SMD-ket forrasztottam, egy 30db-ot fel, de már annyira kijöttem a gyakorlatból, tök ocsmány lett... Ez persze nem a páka hibája Attól még élveztem, hogy a hegye se az a JLT-s kis kamu anyagokból öntögetett akármi...
(#) satlokk válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Okés!Ez olyan mint a biciklizés nem lehet elfelejteni.De azért a JLT-k,meg a Solomonok is hobbi célra megfelelnek,igaz a wellerrel azért nem veszik fel a versenyt szerintem.De ez az én magán véleményem,meg kicsit elfogult is vagyok ennyi welleres év után.
(#) janikukac hozzászólása Feb 16, 2012 /

Na, nem lett Wellerem. Sajnos nem jó a páka, amit ajánlottak. Jajj, akkor adhatok fel új hirdetést.
(#) klemo86 válasza satlokk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Én is a régi WTCP-kkel kezdtem, és az után megörültem ennek a JLT-s állomásnak, mert szép meg jó - csak épp használhatatlan, mert az nem anyag, amiből a hegye van, és hosszú percek alatt melegszik fel. A kábel durung, kicsavarja a kezedből a pákát, aminek amúgy hosszabb használatkor lecsúszik a műanyag rész, amit fogsz - mint ha kényelmesebb lenne vele, mint nélküle... Szóval eldöntöttem, hogy nekem megint Weller kell, de olyan, ami mai, és engem is végigkísér majd nagyon sokáig (ezért is maradtam az analógnál). Röviden tömören ennyi. Bár ez mint ha már nem ebbe a témába tartozna, úgyhogy itt szerintem részemről le is zárom.
(#) satlokk válasza janikukac hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Ne ad fel.!Remélem hamarosan találsz egy müködöképeset.
(#) nagy hoho válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Én JLT hegyet használok a kattogósban. És semmi gondom a minőséggel, lehet, hogy egy jó szériát fogtam ki. Árban viszont vehetetlen a kattogós heggyel szemben. Igaz némi átalakítást igényel, a hosszából le kell vágni.Egy régi tönkre ment Weller hegyről letöröm a hőérzékelőt beletolom a fűtőbetétbe utána a JLT hegyet, csövet és lehet forrasztani olcsón.
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Ez okos megoldás szerintem,Gratula!
(#) janikukac válasza satlokk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Remélem.
(#) nagy hoho válasza satlokk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Többet ésszel mint ész nélkül.Kösz. Gyere valamikor a tápegység vasalható műnyomóért.
(#) klemo86 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Előfordulhat természetesen Én nagyon gagyit fogtam ki, nekem feltűnő különbség volt köztük...
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

okés élek a lehetöséggel,mert már a nyák hiányzik nagyon.A hegy pótló módszert meg alkalmazni fogom,mert már kifogytam a novi coopos hegyekböl sajnos.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Mi a baja a rossz Wellernek? Kínáltak neked egy újat is, tudom nem olcsón, de tán lehet egy kicsit alkudozni és az biztos megoldás lenne harminc évre.
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Ez érdekes, és hogy lehet letörni ügyesen a végéről a hőérzékelőt? Illetve hogy értve "betolod" mi lenne ha mondjuk ráragasztanám pillanatragasztóval a hegy végére, hogy amig behejezem a helyére addig ott maradjon ez járható út?
Nekem is van ám egy ötletem. A videók között találtam egy videót, hogy otthon jó minőségű pákahegy készítése galvanizálással. Mi lenne ha a régi elhasznált weller pákahegyét lecsiszolnám a rézig és ujra galvanizálnám a végét? Működne?
(#) zapkorte válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Mi lenne? Iszonyatos cián szag! Eszedbe ne jusson ragasztózni! Ha mindenáron rögzíteni akarod, keményforrasztással lehet.
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Nem rézből van, de egy próbát megérhet. Bár amikor lekopik a gyári bevonata akkor erősen be is kráteresedik ezért szerintem nemigen járható út. Már nem kapható gyári csúcs hozzá? Nekem szerencsére van annyi tartalékom, hogy pár tíz évig még elég lesz.
(#) Doncso válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

De kapható, csak a "havi 47.000" ft-ból olyan jól élek, hogy nem szeretnék venni hozzá. Viccet félre téve, persze, hogy lehet kapni, de nekem drága, ezért alternetívázok. Örülök hogy van sok tartalékod. (Akkor küldhetnél egyet belőle )
(#) zolika60 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Szívesen. Írd meg priviben , hogy hová küldjem. :yes:
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Két fogóval le lehet venni.Kicsit csavargatni kell.Az érzékelő olyan mint egy kis hüvely, tehát belül üreges. Első alkalommal a JLT hegy végére esztergáltam egy csapot és rányomtam az érzékelőt.Aztán rájöttem, hogy felesleges a lényeg az, hogy az érzékelő a fűtőtestben alul legyen.Én egy hegyes csipesszel bele illesztem és a heggyel letolom az aljára.
A videót láttam már én is és ez lesz a következő lépés, hogy vörösrézből megesztergálom a hegyet és galvanizálom.
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Sok sikert hozzá a gépeket meg ki kell használni hisz azért vannak,és persze a szakértelem sem utólsó dolog.
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Én is sok sikert kivánok, és érdekel a fejlemény.
(#) karesz01 hozzászólása Feb 19, 2012 /

Sziasztok! Elkészültem végre a harmadik kéz átalakításával most 200mm a befogási szélesség a magasság azért ekkora hogy ha nem kell a nagyító csak feltolom és nem kell levenni nem karmolódik, de erre is majd csináltatok egy huzatot hogy még véletlenül se karmolódjon.üdv
Következő: »»   161 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem