Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Valóban legolcsóbban BIT készletben lehet venni, ha elfér ott ahol használni akarod. Kapható csavarhúzó formátumban is minden jobb szerszámboltban többféle méretben, de úgy kicsit drágább.
Sziasztok!
Szerintetek ár-érték arányban barkács célra megtenné ez a gép? Valakinek volt már dolga ilyen márkájú géppel? Bővebben: Link
Géppel nem, de kézi szerszámokkal kapcsolatban, nekem jó tapasztalataim vannak vele.
Én inkább ezt választanám: http://bolthely.hu/legszerx/id/54097_EINHELL_160W_DIGITALIS_GRAVIRO...RANCIA . Nekem ugyan a kék van, de nincs sok különbség köztük.
Akkor lehet beszerzek egyet és meglátjuk mit bír. Egy év gari van, ha gond van addig adja meg magát.
Ne gondold, hogy nincs különbség.
Az ezermesterben volt egy interjú az einhell márkaképviselet vezetőjével. Abban írták le, hogy a sárga a nagyon hobbi kategória, a kék már egy közepes barkács színvonal. A piros a legjobb náluk (einhell redline), azt a zöld bosch színvonalára pozicionálják minőségben, és kb árban is,
... és a Bosh-nál a zöld a legalsó, barkács kategória. (túlnyomó többségben nekem is ilyen zöld szerszámaim vannak)
Nem szeretnék vitatkozni, az én véleményem hogy az einhell bavaria gépek azok elég jó minőségű és a barkács kategória felett vannak, nekem is van kisflexem és fúróm, elég rendesen meg szoktam őket kínozni és nem volt velük még probléma. 4-5 éve használom őket a fúróval habarcsot kevertem elég nagy mennyiségben és gond nélkűl dologozott a flexxel villanyszerelő munka során téglát és betont vágtam, a csapágya és a fogaskerekei is bírták, a mai napig hibátlanúl működik, de ez az én véleményem.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Velem aztán nem vitatkozol, maximum a cikk írójával.
Idézem: "Ma is kaphatók a citromsárga színű Bavaria termékek, amelyek a barkács kategória olcsóbb szintjén helyezkednek el. Az evolúciós fejlődést a cég a színekkel is jelképezni kívánja. Megjelentek a kék színű, formatervezett és minőségileg is előrébb tartó Einhell gépek. Ezek a barkács kategória "megbízható" szintjén helyezkednek el. A teljes termékpaletta kb. 2 évente kicserélődik, az újabb és újabb gépek követik a dizájn és a műszaki fejlődés követelményeit. A folyamatos fejlesztések hatására az Einhell létrehozott egy felső kategóriás gépcsaládot is - még mindig a barkács kategórián belül, ezeket a piros szín különbözteti meg a többitől (red line=piros vonal). A piros gépeket a Bosch zöld és a BD sárga színű gépei közé pozícionálják, bár árban kedvezőbbek azoknál." A teljes cikk: Bővebben: Link
Szia
Nekem ilyenem van és hobbi célokra teljesen megfelelő.
Bővült a műhelyem egy két dologgal, csak nem fotóztam le mindet!
De most egy kis ízelítő!
Sziasztok
Én is nekiláttam műhely csinálásnak a pincében. Eddig ott tartok, hogy az én vackaim egy helyen vannak, de a többi terület elég meredek lett . Azokat még el kell rendeznem, mert anyám kitagad. Azután magamnál is rendet rakok. Hát itt tartok most ...
Helló!
Idővel minden el lesz majd pakolva,és kialakul majd minden.Jó kis műhely lesz ez! Csak így tovább.
Úgy szereretem amikor minimális hozzáértés nélkül írnak cikkeket:
A csavaroknak számos fajtájuk van, de általában két fő csoportra osztjuk őket. Egyik csoport a legelterjedtebb hatlapfejű csavarok, a másik a hengeres fejű, belső kulcsnyílású csavarok. Utóbbiak két legismertebb képviselője a torx és az imbusz csavarnak nevezett kötőelem. Bővebben: Link
A totálkáron ne várj szakértelmet. Nem emlékszem, hogy valaha is szakszerű cikket olvastam volna azon az oldalon.
Dehogy a TORX és az imbusz, erről szó sincs. "Csavarhúzós méretben " a sima egyhornyos, és a kerszthornyos (ennek két fajáta van, P és H) a legelterejdtebb csavarfej.
Amiket te említesz, azok a nagyobb méreteknél jönnek elő, ahol már erőkar kell a meghúzáshoz, azaz egy csavarhúzó már nem lenne elég.
Üdv!
Új szerzeménnyel (Buraburól) bővült a "géppark". Nem volt tökéletes állapotban, gyakorlatilag az összes kapcsolót ki kellett pucolni és hiányzott belül egy hűtőcsillag egy tranyóról, de most már használható. Még két távtartó hiányzik belül, és pár whitworth csavar, de ezzel együtt lehet élni. Ballage
Szia Ballage!
Ha megírod, mekkora csavar kell, szétnézek itthon, hátha van. Bontottunk nemrég pár nortel telefonközpontot, a kiszedett csavarokat összesöpörtem egy dobozba, hátha találok hasonlót. Üdv Schnitt
Hát, pontos számokat nem tudok, de a mobiltelefon piac szerintem nem kicsi és nem az általad említett csavarokat használja, hanem jellemzően a torx-ot ( 5-6 méretben ) !Itt azért nincs szükség hatalmas bicepszre, inkább a kis méretek melletti "tökéletes" kapcsolódásra, a "kifordulás" elkerülésére !
Torx -ból is kétféle van. TX illetve TP jelöléssel, az elnyalt 3 as imbusz csavart 9 es torxal lehet kiszedni. Az meg hogy nem ugrik ki a torx fejű csavarhúzó a csavarjából normál használat mellett csak bizonyos gyártókra igaz. 3x is leellenőriztem ez a "normál torx (TX)" volt és mégis elnyalta a gyártó által meghatározott erővel meghúzás ellenére, más gyártó csavarját beletéve tökéletes, nem nyalja el. A két fajta között szemmel látható különbség van és normál esetben a TP csak picit megy bele a TX es csavarba, ráhúzva/lazítva ezzel egyből elnyaltuk a fejet.
Szia Shnitt!
Köszi szépen a felajánlást, a doksi szerint 4-40 x 3.8"-os csavarok kellenek (ld. kép). Bevallom, nem tudom, hogy pontosan mit jelent ez, az biztos, hogy a PC-khez használt csavarok nem jók bele, azok egy kicsit vastagabbak a kelleténél. Ballage
A 4 az átmérő (táblázatból kell kinézni, hogy konkrétan mekkora), a 40 a menetsűrűség (menetek száma / hüvelyk), a 3/8" pedig a csavar hossza, szintén hüvelykben.
Köszönöm, mindig tanul valamit az ember...
Ne feledkezzünk meg a három gyakoribb mellett, negyedik variáns E-Torx-ról. A haszonjárműipar előszeretettel használja.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Sziasztok!
Tervezem a régi multiméterem lecserélését és szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy milyet lenne érdemes venni. Nézelődtem, és párat linkelek, hogy mégis milyen az elképzelésem és az ár kb mennyi amit szánnék rá. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ahogy elnéztem ezek kb "mindent" tudnak mérni amire nekem amatőrként szükségem lehet. A véleményeket kérem ne tartsátok magatokba! üdv szaky27
Szia.
Nekem a MX-25303 van. Hibátlan műszer, csakis ajánlani tudom. Mindent tud, amire nekem eddig szükségem volt. üdv
Nekem is az MX-25303 van vagy 10éve, igaz régebbi kiadás mert nem így néz ki mint a képen. Egy kisebb hibája volt, hogy elkopott az egyik oldali tartó a racsniba, de szerintem 10éves használat után ez elnézhető.
Sziasztok!
Végre oda jutottam ,hogy "rend" lett a műhelyben. Eddig csak a sarokban voltam de nem fértem el. Találtam itthon nem kellő OSB lapokat és ebből építettem egy asztal folytatást. És most aput megkérve feltett nekem egy nagy lámpát illetve építettünk egy kisebb kapcsoló táblát. Megbontva a konnektorok kötését fent átalakította nekem az egyik konnektorra került egy 6A-os automata a másikra pedig egy 4A-os automata. Illetve tettünk be egy Fi relét igaz 3 fázisú ,mert csak ez volt az ami nem kellett neki. Egyik Fi fáziskörre kerültek a konnektorok a másikra pedig a lámpatest.A 3. üres maradt. Illetve egy Lámpa kőkapcsoló. Most már csak egy műszerparkot kellene berendeznem |
Bejelentkezés
Hirdetés |