Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Szia, bár ez a műszer nem épp az az árkategória amit te linkeltél, de verhetetlen tudásban és pntosságban az árához képest: Uni-T 61E (Én amióta megvettem 99%-ban ezt használom. Pedig van mellette még pár db.)
Köszi az infót. Még egy kicsit gyűjtögetek és mérlegelek aztán döntök.
Szia.
Én nem olyan rég vettem ezt .Amire kell tökéletesen megfelel.
Én meg visszasírom a manuális méréshatárváltást... Sokszor nem vagyok rest, és végignyomkodom gombbal a kívánt méréshatárig fix beállításban, de ezt minden egyes bekapcsolás és üzemmódváltás után meg kell csinálnom. Így azért ez fárasztó...
Üdv! Tudtommal lehet alkalmazni 3F-ú "fi relét" 1F-on de kizárólag úgy, hogy a összes bemenő fázis és az összes kimenő fázist összekötöd, majd ezt viszed tovább, a nulla pedig értelemszerű.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 125mm-es sarokcsiszolót véleményeket szeretnék kérni erről a gépről, meddig bírja, mennyire tartós stb.. A cégnél ahol dolgozom én is kaptam egy ugyan ilyen gépet, a többieknek is volt ilyen. Az enyémben ledarálódott a tányérkerék. A többieké is elromlott már, tegyük hozzá hogy iparszerű használatban voltak és halkan mondom hogy null karbantartás De nem motorikusan volt velük a baj, hanem az áttétellel. Így most jónak is tartom meg nem is, bár ilyen karbantartás mellett inkább jó 2-2.5 év alatt elhaláloztak, tegyük hozzá hogy gyakori volt a napi 6-8-10 órás folyamatos üzem. Tehát inkább jó....
HELLO !
Nekem ilyen van es nagyon jol birja a strapat: http://www.argep.hu/trend/SPAR/Sparky-sarokcsiszolo.html
A meghajtás mostanában több metabo gépnek is gyenge pontja.
Egy kollégám vett gérvágót a márkából, és nem ipari használat mellett csörögni kezdett a gari lejárta után nem sokkal. "Szerencsére" a kínai(!) csapágy adta meg magát, de a szervizes megsúgta, hogy ebből a szériából sokat hoznak forgórész cserére, a ledarált fogaskerék miatt.
Én elég sok gépet hazavágtam. Amiről bátran merem állítani normális használattal hogy szinte megölhetetlen az ez a gép: graphite Az 1010W-tal és a nagyon masszív házzal a 125-ös kong gyerkjáték neki. Alig lassul be a korong erőteljesebb igénybevételnél is. Én már vagy 3-4 éve nyúzom télen nyáron és hibátlan. (Amit hiányolok belőle az csupán a lágyindítás.)
Biztosan jó, de olcsóbban is vér-profit lehet már venni. Pl. a Makita kínál ilyet többet is.
Továbbá ezek napi használatra valók. Ha csak ritkábban használod, akkor pl a kék-Ferm az egyik legjobb ár-érték arányban van. Nálam évekig birta (ez nem kis dolog!), és csak akkor vettem Makitát, mikor már messze túlléptem a barkács szintet (akkor is csak azért, mert nagyobb teljesítmény kellett).
Megnéztem a csavarokat, ilyen vékony sajnos nincs köztük.
A metrikus vastagsága egyébként 2,85 mm kellene legyen, a menetsűrűség pedig 40 / inch. Ilyen menete a PC-knél a csatlakozók rögzítőcsavarjánál van, amikkel pl a videó, cagy a soros kábelt csavarozzák be. Persze annak nem olyan a kialakítása, de mintának jó lehet. Sajnos nem tudtam segíteni.
Ha a hosszú élettartam is a cél, akkor vissza az alap FLEX-hez.
Én is á Flex-hez húzok, de úgy gondolom, hogy ez már nem az az igazi flex, vagy tévedek?
Mai gyártmányok nem tudom mennyiben térnek el megbízhatóságban az ősflexektől. A tervezett elavulás azonban ezeknél szerintem jóval messzebbre van kitolva.(a régieket elég volt anno felemelni, nemhogy egész nap dolgozni velük) Ha nekem betojik a Kress akkor vagy ezt, vagy HILTI-t fogok venni.
Sziasztok a lent látható PROXXON tápegység belsejéről nincs valakinek véletlen egy képe, nagyon megköszönném.
Üdv! Lajos A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Képem nincs róla, de láttam már belülről. Egy kb 14V 50 VA trafó, graetz, pufferkondi, szűrőkondi. Kb ennyi.
Van ennek egy tesója, amiben van egy pwm szabályzó is a gravírozó fordulatának beállításához. azon van még egy sárga tekerőgomb a tetején. Nem inkább arra lennél kíváncsi?
Megint akciós a falra csavarozható sortimenter (most másféle). Szerintem jó az Lidl-ben...
Szia.
Köszönöm az infót, hála istennek találtam egy ilyent 3500ft ért. Köszönöm a hozzászólásodat. Üdv! Lajos
Szia!
Nekem MILWAUKEE van én maximálisan meg vagyok vele elégedve érzik benne az 1560 W!
Mennyi???
Mekkora tárcsaátmérőhöz kell 2 lóerős motor?
Úgyis annyit vesz fel, amennyi kell. Ha meg kicsit több a tartalék az nem baj. Szerintem 1kW alatt csak szenvednek a sarokcsiszolók a 125-ös koronggal. Ha meg egy 5-8mm vastag csiszolókorongot beleteszel és nekiengeded valami keményebb anyagnak (vagy épp puhának) akkor oda kell a teljesítmény.
Azt értem, csak abból indultam ki, hogy apunak van egy 150-es FLEX márkájú sarokcsiszolója (eredeti) 1200W teljesítménnyel, és nincs az az anyag, illetve tárcsavastagság, ami megfogná.
Pedig már nem mai darab, van vagy 20 éves. Ehhez képest soknak tűnt a +360W egy mérettel kisebb átmérőhöz. Bár ha van tartalék, az sose baj.
Bár régebben még a leadott teljesítményt írták rá, lehet, hogy a felvett annál is 1500 körül van.
Sziasztok nem tudom hogy jo helyen teszem fel ezt a kerdest de azert megprobalom!
TV ket is javitgatok tobbek kozott es a ehhez fuzodik a kerdesem is. Nagyon sok olyan tv vel talaltam szembe magam hogy nagyon nehezkes mericskelni benne mukodes kozbe. Ha elore doltom a tv t es kihuzom a plakat belolle nem all biztonsagosan vissza csuszik, ha az asztal szelere teszem es ugy huzom ki a plakat akkor orakot terdelgetek mellete st stb Mit tudtok ajalani nekem ? letezzik egy olyan allvany szeruseg amivel konnyeben hozza ferek a plakahoz? Elore is koszonom !!!
Ahol ezzel üzemszerűen foglalkoznak általában a normálisnál jóval mélyebb asztalt használnak. Olyan széleset, hogy a TV doboza mögött legyen hely az asztalon a panelnek. Szemben pedig a falon, vagy állványon tükör van, hogy hátulról is lásd a képet a beállításokhoz.
Egy nagyobb íróasztal,aminek van fiókja,az ideális.Az én mostani asztalom egy fiók nélküli,de bele szoktam tekerni két Reisser csavart az asztallap élébe,ezen meg tud ülni a panel.A fiókot félévente kidzsuvázni...
István
Dilemmába vagyok.
Rendeltem egy 14,4V-os Metabo fúró-csavarbehajtót, de nincs raktáron. Telefonon közölték, hogy van 18V-osba nekik 6200forintal drágábban. Szerintetek ér e ennyivel többet a nagyobb feszültségű változat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |