Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   232 / 309
(#) szaky27 hozzászólása Jún 17, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm a tippet!
(#) bankimajki válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia, bár ez a műszer nem épp az az árkategória amit te linkeltél, de verhetetlen tudásban és pntosságban az árához képest: Uni-T 61E (Én amióta megvettem 99%-ban ezt használom. Pedig van mellette még pár db.)
(#) szaky27 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Köszi az infót. Még egy kicsit gyűjtögetek és mérlegelek aztán döntök.
(#) Leraz válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia.
Én nem olyan rég vettem ezt .Amire kell tökéletesen megfelel.
(#) vzoole válasza szaky27 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia!

Én semmiképp se vennék manuális méréshatáros multimétert...

Ez jó vétel lehet:
Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza vzoole hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Én meg visszasírom a manuális méréshatárváltást... Sokszor nem vagyok rest, és végignyomkodom gombbal a kívánt méréshatárig fix beállításban, de ezt minden egyes bekapcsolás és üzemmódváltás után meg kell csinálnom. Így azért ez fárasztó...
(#) TheBartucz válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Üdv! Tudtommal lehet alkalmazni 3F-ú "fi relét" 1F-on de kizárólag úgy, hogy a összes bemenő fázis és az összes kimenő fázist összekötöd, majd ezt viszed tovább, a nulla pedig értelemszerű.
(#) zoly15 hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 125mm-es sarokcsiszolót véleményeket szeretnék kérni erről a gépről, meddig bírja, mennyire tartós stb..
A cégnél ahol dolgozom én is kaptam egy ugyan ilyen gépet, a többieknek is volt ilyen. Az enyémben ledarálódott a tányérkerék. A többieké is elromlott már, tegyük hozzá hogy iparszerű használatban voltak és halkan mondom hogy null karbantartás De nem motorikusan volt velük a baj, hanem az áttétellel. Így most jónak is tartom meg nem is, bár ilyen karbantartás mellett inkább jó 2-2.5 év alatt elhaláloztak, tegyük hozzá hogy gyakori volt a napi 6-8-10 órás folyamatos üzem. Tehát inkább jó....
(#) TAKLACO válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

HELLO !
Nekem ilyen van es nagyon jol birja a strapat:
http://www.argep.hu/trend/SPAR/Sparky-sarokcsiszolo.html
(#) Schnitt válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

A meghajtás mostanában több metabo gépnek is gyenge pontja.
Egy kollégám vett gérvágót a márkából, és nem ipari használat mellett csörögni kezdett a gari lejárta után nem sokkal. "Szerencsére" a kínai(!) csapágy adta meg magát, de a szervizes megsúgta, hogy ebből a szériából sokat hoznak forgórész cserére, a ledarált fogaskerék miatt.
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Én elég sok gépet hazavágtam. Amiről bátran merem állítani normális használattal hogy szinte megölhetetlen az ez a gép: graphite Az 1010W-tal és a nagyon masszív házzal a 125-ös kong gyerkjáték neki. Alig lassul be a korong erőteljesebb igénybevételnél is. Én már vagy 3-4 éve nyúzom télen nyáron és hibátlan. (Amit hiányolok belőle az csupán a lágyindítás.)
(#) Alkotó válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Biztosan jó, de olcsóbban is vér-profit lehet már venni. Pl. a Makita kínál ilyet többet is.
Továbbá ezek napi használatra valók. Ha csak ritkábban használod, akkor pl a kék-Ferm az egyik legjobb ár-érték arányban van. Nálam évekig birta (ez nem kis dolog!), és csak akkor vettem Makitát, mikor már messze túlléptem a barkács szintet (akkor is csak azért, mert nagyobb teljesítmény kellett).
(#) Schnitt válasza Ballage hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Megnéztem a csavarokat, ilyen vékony sajnos nincs köztük.
A metrikus vastagsága egyébként 2,85 mm kellene legyen, a menetsűrűség pedig 40 / inch.
Ilyen menete a PC-knél a csatlakozók rögzítőcsavarjánál van, amikkel pl a videó, cagy a soros kábelt csavarozzák be. Persze annak nem olyan a kialakítása, de mintának jó lehet.
Sajnos nem tudtam segíteni.
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Ha a hosszú élettartam is a cél, akkor vissza az alap FLEX-hez.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Én is á Flex-hez húzok, de úgy gondolom, hogy ez már nem az az igazi flex, vagy tévedek?
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Mai gyártmányok nem tudom mennyiben térnek el megbízhatóságban az ősflexektől. A tervezett elavulás azonban ezeknél szerintem jóval messzebbre van kitolva.(a régieket elég volt anno felemelni, nemhogy egész nap dolgozni velük) Ha nekem betojik a Kress akkor vagy ezt, vagy HILTI-t fogok venni.
(#) Melphi hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok a lent látható PROXXON tápegység belsejéről nincs valakinek véletlen egy képe, nagyon megköszönném.
Üdv! Lajos
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) Schnitt válasza Melphi hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Képem nincs róla, de láttam már belülről. Egy kb 14V 50 VA trafó, graetz, pufferkondi, szűrőkondi. Kb ennyi.
Van ennek egy tesója, amiben van egy pwm szabályzó is a gravírozó fordulatának beállításához. azon van még egy sárga tekerőgomb a tetején. Nem inkább arra lennél kíváncsi?
(#) Gafly hozzászólása Jún 18, 2013 /

Megint akciós a falra csavarozható sortimenter (most másféle). Szerintem jó az Lidl-ben...
(#) Melphi válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia.
Köszönöm az infót, hála istennek találtam egy ilyent 3500ft ért.
Köszönöm a hozzászólásodat.
Üdv! Lajos
(#) karesz01 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia!
Nekem MILWAUKEE van én maximálisan meg vagyok vele elégedve érzik benne az 1560 W!
(#) Schnitt válasza karesz01 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Mennyi???
Mekkora tárcsaátmérőhöz kell 2 lóerős motor?
(#) bankimajki válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Úgyis annyit vesz fel, amennyi kell. Ha meg kicsit több a tartalék az nem baj. Szerintem 1kW alatt csak szenvednek a sarokcsiszolók a 125-ös koronggal. Ha meg egy 5-8mm vastag csiszolókorongot beleteszel és nekiengeded valami keményebb anyagnak (vagy épp puhának) akkor oda kell a teljesítmény.
(#) Schnitt válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Azt értem, csak abból indultam ki, hogy apunak van egy 150-es FLEX márkájú sarokcsiszolója (eredeti) 1200W teljesítménnyel, és nincs az az anyag, illetve tárcsavastagság, ami megfogná.
Pedig már nem mai darab, van vagy 20 éves.
Ehhez képest soknak tűnt a +360W egy mérettel kisebb átmérőhöz.
Bár ha van tartalék, az sose baj.
(#) Schnitt válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Bár régebben még a leadott teljesítményt írták rá, lehet, hogy a felvett annál is 1500 körül van.
(#) karesz01 válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Igen jól látod!
A kicsiez
A nagy pedig ez.
Én meg vagyok velük elégedve a kicsi nekem fordulatszám szabályzós nagyon jó és erős gépek.
(#) Harris666 hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok nem tudom hogy jo helyen teszem fel ezt a kerdest de azert megprobalom!
TV ket is javitgatok tobbek kozott es a ehhez fuzodik a kerdesem is.
Nagyon sok olyan tv vel talaltam szembe magam hogy nagyon nehezkes mericskelni benne mukodes kozbe.
Ha elore doltom a tv t es kihuzom a plakat belolle nem all biztonsagosan vissza csuszik, ha az asztal szelere teszem es ugy huzom ki a plakat akkor orakot terdelgetek mellete st stb
Mit tudtok ajalani nekem ? letezzik egy olyan allvany szeruseg amivel konnyeben hozza ferek a plakahoz?
Elore is koszonom !!!
(#) zolika60 válasza Harris666 hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Ahol ezzel üzemszerűen foglalkoznak általában a normálisnál jóval mélyebb asztalt használnak. Olyan széleset, hogy a TV doboza mögött legyen hely az asztalon a panelnek. Szemben pedig a falon, vagy állványon tükör van, hogy hátulról is lásd a képet a beállításokhoz.
(#) BarnaPili válasza Harris666 hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Egy nagyobb íróasztal,aminek van fiókja,az ideális.Az én mostani asztalom egy fiók nélküli,de bele szoktam tekerni két Reisser csavart az asztallap élébe,ezen meg tud ülni a panel.A fiókot félévente kidzsuvázni...
István
(#) szamóca hozzászólása Jún 22, 2013 /

Dilemmába vagyok.
Rendeltem egy 14,4V-os Metabo fúró-csavarbehajtót, de nincs raktáron.
Telefonon közölték, hogy van 18V-osba nekik 6200forintal drágábban.
Szerintetek ér e ennyivel többet a nagyobb feszültségű változat?
Következő: »»   232 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem