Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a dologhoz, de a Metabo gépek szerintem elég jók, bár nem tudom mennyiért vennéd a 18V-os verziót.
Én is tülkön ültem mikor vártam a Metabo sarokcsiszolómat, de megjött
Húúú, ennyiért gondolkodnék rajta, de meg kell nézni a paramétereket pl (Nm) hogy mennyivel több majd eldönteni megéri-e a + kiadást.
Ha jól értem duplája a nyomatéka? Ha igen szerintem megéri főleg hogy van az XXL lehetőség is a garanciában.
Nem duplája A 14,4V.os
Max. forgatónyomaték, lágy 20 Nm Max. forgatónyomaték, kemény 40 Nm míg a 18V-os Max. forgatónyomaték, lágy 24 Nm Max. forgatónyomaték, kemény 48 Nm
A régi féle sortimenter (mindkét féle) meg 3.000 alatt van már
A fiókosra. Két féle van, külső mérete mindkettőnek 30 x 42 cm nagyjából.
Az egyik sok kis fiókos, meg egy nagy alul: 32 kicsi fiók, meg egy nagy -> 33 fiók A másik három különböző méret: 8 kicsi középen, 2 x 4 közepes a két szélén és 1 nagy alul -> 17 fiók Falra is szerelhető, meg sorolható is. Bocs, az nem írtam az előbb, hogy Lidl... Pesti úton délben még volt A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Finom kis jószágok ezek... néha én is elcsábulok, akkor megkérdezem magamtól, hogy valóban szükségem van erre? Te megkérdezted? ...
Persze, ha ki tudod használni, akkor semmi sem drága.
Igen, és a válasz nincs, de amikor a NiCd-os cserbenhagy már sokadszorra, és átkozódom, hogy megint várhatok vagy 3órát a feltöltésre, akkor meg minek egyáltalán egy ilyen trutyi technológiás ketyere nekem, akkor mindig eszembe jutnak a LiIon-os előnyei, és hogy csak a saját zsugoriságom választ el tőle. Így hát meggyőztem magam.
Nekem van egy behajtóm amiben már az NI-DC akkuk meghaltak, a gép már kiszolgálta a magáét. 2010-óta 5Db 1300mAh-s Li-Ion cella van benne, cellánként töltve. Nagyon jó szerkezet, könnyű és elég sok energia van az akkukban.
Akkor pedig vedd meg. Nem olyan sokkal drágább. Ne felejtsd el, ez egy szerszám. Ha sokat használod, akkor nagyon nem mindegy, hogy mivel dolgozol.
Ma én is elcsábultam. Sok éve kínlódtam, hogy nincs karos lemezollóm. Aztán a napokban utánnanéztem, hogy venni kellene egyet. Persze, ami kellett volna, mondjuk egy 250...300 mm-es vágóéllel, az olyan messze volt, hogy plusz 10 rugó a benzin. Hát, vettem egy 450 mm-est... ugyanannyiba került, mint a kicsi, vagy még olcsóbb is. De legalább nem ment el a napom az utazással. Állványra van szerelve és legalább 80 kiló... az autóból még kivettem, de a helyére már nem is próbáltam betenni egyedül... komoly darab... letakartam, jön az eső. Meg vettem 750,- Ft-ért egy tükörskálás VAOhm mérőt...deprez, olyan Goertz szerű, teljesen jó, úgyhogy elkönyvelhetem a mai napot sikeresnek. Ráadásul holnap délelőtt "házhoz" jön az asztali fúrógép. Valami régi, német gyártmány, remélem, jó is, mert nagyon olcsónak tűnik. Szóval, fejlesztek...
Nekem egy 12 voltos hitachi van (DS12DVF3) 26 Nm max nyomatékkal.
Mikor vastagabb csavart hajtok vele (pl.: 6x60 mm pozdorjacsavart nyárfába), nagyon kell a nyelébe kapaszkodnom. Nem vagyok egy vékonydongájú ember, de a 48 Nm-t szerintem csak kovácsok és testépítők tudják kihasználni, a többieknek csuklóból tekeri le a kezét.
Nekem egy ilyen Bosch van terepmunkára. Ha gyorsabbik áttétellel használom akkor a 42Nm-es nyomatékkal M10-es 200mm-es tőcsavar fába már nem megy be minden esetben a kívánt mélységig vagy már nagyon erőltetve van a gép. De 1-es fokozatban 85 Nm is tud kevés lenni néha bár ott már az izmoknak is toppon kell lennie mert feltekeri az ember kezét pláne ha váratlan az elakadás. Ennek ellenére itthon szerintem ritkán lenne szükség ilyen nyomatékra. 20-30Nm az esetek többségében kiszolgál "házkörüli" munkában engem is.
Hú, ne is mond! Nekem is de nagy álmom volt egy jó lemezolló! Mikor végre hozzájutottam, (örök hála érte Norbinak, Iminek, Topinak ) egy 300-as, kiváló állapotú magyarhoz, madarat lehetett volna fogatni velem.
És a jövő héten hozom el a hozzá való asztalt, 30Ft/kg-os áron. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Azért ez nem teljesen igaz. Mert 40-50Nm-ig egy átlag ember megfogja. A 90-100Nm, ami már egy erősebb ember kezéből is kiszedi magát. (Mondjuk én 2 kezes fogással értem.) Egy 30Nm-es gépet röhögve le lehet fullasztani. (Vagy én vagyok túl izmos szikár létemre. )
Na igen, 2 kezes fogással többet bír az ember, ütvecsavarozóknál pedig a 250-300Nm sem ritka, de az más terhelést ad, a tehetetlenségi tömeget használja ki, mondjuk finomkodni azzal már nem lehet.
Én ezzel a kis 26 Nm-es cuccal már csavaroztam eresz deszkát gerendához, hullámlemeztetőt vastagfalú zártszelvénybe önfúró lemezcsavarral, az összes szekrényemet összeraktam, fóliáztam tetőt, de eddig még nem futottam bele olyan munkába, amihez kevés lett volna. Szerintem nekem itthonra nem kell nagyobb. A Lithium akku időnként jól jönne.
A megadott nyomaték nem mindig igaz, de 50Nm az brutális erő kézi behajtó témában. 50Nm az 5kp nyomást jelent egy 1m-es erőkaron. Ha a nyomást és a súlyerőt engedjük egymásba váltani (ez így a közfelfogásban kicsit megfoghatóbb -nem mindenki fizikus-), akkor 5kg súlyt jelent 1m-es karon. Nagyjából kizártnak tartom, hogy ezt egy átlag ember csuklója elbírja, de kifejezetten kérem, hogy próbálja ki aki csak teheti (5 liter vizet fel kell akasztani egy méteres bot végére, és a másik végénél megmarkolva, csavaró mozdulattal felemelni).
Éppen ezért van nagyobb behajtóknál pneumatikus hajtás, mert ezzel több legyet is lehet ütni egyszerre. A levegő rugalmas, nem statikus az erő, hanem "kopogtató" jellegű, ami szó szerint olyan mintha ütögetné a forgató erőt, nagyon egyszerű a szerkezet, a nyomás szabályozásával jól kézben tartható a maximális nyomaték, és ha kell akár egy M16-os csavar is eltéphető vele.
Vettem is 2db-ot gyorsan a mai nap. Ha felmegy valaki a lidl oldalára és kiválasztja a keleti régiót ott mától van akcióban. Csak a budapesti és a nyugati részen volt csütörtöktől.
8db-ot tettek ki az áruházban, de kb 2 óra alatt elkapkodták. Ennyiért megéri, 5-6 ezer a rendes ára.
Kinn jártam ma a szigethalmi piacon, és mivel ellopták az összes szerszámomat, így gondoltam veszek egy csavarhúzó készletet, a cél valami olcsó, de nem túlságosan gagyi 6db-os készlet, amivel azért kettőnél több csavar betekerhető. Régebben vettem a LIDL-be egy piros fekete nyelű készletet, na azok szerintem otthonra is meg még máshova is nagyon jók annyi pénzért, valami ilyesmit kerestem. Találtam 4000.-ért hans márkát, de nem voltam biztos benne hogy eredeti, aztán találtam möllert 1500.-ért, mondja az eladó, ez eredeti német mondom igen, ez kínai, na erre, dehogy is, ezt ő maga hozta németből, mondom magamba, persze, a kínai piacokon hogyhogy hogynem ugyanezeket a termékeket árulják mint itt na végül is megvettem, mondom ennyit megér, a semminél jobb, persze még nem próbáltam, de ez a német duma ezen jót röhögtem. Mindenesetre a möller felirat egy kis újj dörzsöléssel már kopik is lefele rendesen.
Viszont van ott egy árus, aki krovát 700-1400Ft-os darabáron ad, meg is mondja, hogy ez meg ez gagyi, ez közepes és ez meg az jó minőségű, illetve találtam kinn topex 24-es csillagvillásat, meg gumi nyelű 19-es csillagvillásat 300Ft/db áron, ezeken látszik, hogy jó minőségűek, ennyiért nem volt sok. Érdemes kinézni ide, mert mostanába elszaporodtak a bolha árusok, múlt héten 1200-ért vettem egy békebeli szerszámos ládát, fém, szétnyitható, kalapácslakkos, és tökéletes állapotú , meg vettem egy alko kerti szivattyút 4000.-ért, kopott de működik, sok sok minden van, használt kulcsok, fogók, régiek de ezek még minőségiek, van itt minden. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Idézet: „ellopták az összes szerszámomat” Mi történt?
röviden, vasárnap du 5óra, jászberényi út vasútállomás, 10 percre hagytam ott a bezárt teherautómat, vakológéppel, alu állvánnya, szerszámos láda, gépek, kéziszerszámok, 100.000Ft és egy tablet pc, bementem egy kv-ra és putty.
Ma én is tuningoltam egy kicsit, mivel az egyik csavarozómban már eléggé gyenge volt az akku, így kicseréltem őket 18650-es cellékra. (még kb 1,5Ah/cella kapacitásúak.) 6db került bele. 20A-es terhelést elég jól elég jól elviselték. (párhuzamosan 2 cellánként), az akku gyárilag 4 kivezetéssel rendelkezik, amely pont jól jött a balanszírozó kábelek kivezetéséhez. (De lehet majd beleépítem a töltőelektronikát, mert maradt hely benne bőven.) nem a legszebb gép, eléggé leharcolt, de a belseje hibátlan és ez a lényeg. (Kültéri melókhoz, mert motor és autó szereléshez nagyon szuper.)
1-es fokozatban ennek is brutál nyomatéka van, szám adatot nem tudok. (Ez egy low budget-es projekt 2000Ft volt a csavarozó, a cellákat egy rossz laptop akkuból mentettem ki), de szerintem még így is többet bír, mint a legtöbb olcsó csavarozó.
ez jó ötlet, nekem is van egy nagyon klassz B&D akkus gépem, egy 50%-os és egy lefáradt akkuval, jó lenne megcsinálni ilyenre azt is,. külsőleg nagyon patent a gép.
Megvan a fúrógép is, kicsit takarítani kell, de jó.
Szia! Ne hogy kihagyd én is tőlük rendeltem az enyémet!Nekem ilyen van!
Meg vagyok vele elégedve maximálisan ha ez tönkre megy akkor csak metabo marad! Mondjuk egy hátránya van hogy viszonylag drágák az akksik hozzá! De valamit valamiért! Én csak ajánlani tudom!
Gondolom NI-CD akkus a gép. Egyik ismerősöm mondott egy praktikát a cellák javítására, valamint a memória effektus eltüntetésére. Nem tudom működik-e mert én még nem próbáltam ki. Állítása szerint ha egy éjszakára a fagyasztóba kell tenni az akkupackot majd utána feltölteni és sokkal jobb kapacitása lesz az akkuknak, valaki tud-e erről valamit?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |