Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró
 
Témaindító: gabee, idő: Feb 5, 2007
Lapozás: OK   3 / 22
(#) vargaf válasza Tomi111 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!

A terhelt töltő ad le magasabb feszültséget? Ez fordítva igaz, a terheletlen töltőn mérhető magasabb feszültség.

Üdv.: Feri
(#) lazack válasza vargaf hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!
Terheletlenül mértem mind 2 alkalommal, csak más más multiméterrel..Vagyis a két multi ugyan az az olcsó kategóriás.és nem tudom melyik lehet "hitelesebb".
Üdv:Laci
(#) vargaf válasza lazack hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!

A 14,4 V-os akkupakkban 12 db cella van, ezen a feltöltés végén 17,4 V van, így a 17,8 V a reális. A 18 V-os akkupakkban 15 db cella van, ezen a töltés végén 21,9 V van, ehhez kell a 22 V feszültség feletti töltő. Én egy 7805-ből kialakított áramgenerátorral töltök 200 mA töltőárammal, a fent leírt feszültség eléréséig.

Üdv.: Feri
(#) lazack válasza vargaf hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!
Értelek! De létezhet hogy egy ilyen paraméterekkel rendelkező adapter (ami annó riasztókészüléknek volt a töltője és egy 12V-os aksit tartott életben)21V-ot adjon le terheletlenül?
Üdv:Laci
(#) vargaf válasza lazack hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!

Létezhet, mert a riasztókészülékekben nem közvetlenül, hanem egy töltő elektronikán keresztül tölti az akkumulátort, ahol a töltés végfeszültsége be van állítva.

Üdv.: Feri
(#) lazack válasza vargaf hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!
Értem. akkor ezzel az adapterrel nyugodtan tölthetem ezt az akksit.Vagyis ha megcsinálom az elektronikáját.
Üdv: Laci
(#) Tomi111 válasza vargaf hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Üdv!

Persze, hogy terheletlenül ad le többet. Rosszul írtam.
Én csak arra gondoltam, hogy az akku lehet, hogy közvetlenül is ráköthető az adapterre minden elektronika nélkül. (hisz szabályzó szerepe nincsen a gyárinak sem, csak a led jelez, ha csatlakoztatva van). Így, hogy 21-et ad le az adapter és 14,4V-os az akku, biztos, hogy feltölti. Meg kellene mérni a töltőáramot lemerült akkunál. Ha nem lépi túl a töltőre írt 550mA-t, akkor használható így is. (Persze, hogy egy áramgeneráátoros megoldás jobb!)

Viszont valószínű, hogy a gyári töltőnek sincs nagy hibája. Ragasztott, de meg szoktam óvatosan roppantani satuban és simán szétszedhető. valószínű, hogy csak a trafó primer tekercseire rátett hőbizti ment ki. Óvatosan megbontva a szigetelést kimérhető. Ugyanolyan hőfokúra cserélve tovább használható. (én át szoktam hidalni néha, de ez nem szabályos. Túlterheléskor leéghet!!!!!

Üdv! Tomi
(#) lazack válasza Tomi111 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Szia!

Ilyen hőbiztit lehet kapni, ha az ment tönkre?
(#) zolika60 válasza lazack hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
Persze hogy: Bővebben: Link
(#) lazack válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
köszönöm a választ!
(#) bosika hozzászólása Nov 10, 2012 / 1
 
sziasztok van egy Bosch fúróm amit nem használtam 3 hónapig (NiCd akksi ki volt szedve és hűvős helyen tárolva). Most szerettem volna használti és megpróbáltam feltölteni, de a gyári hőmérsékletfigyelős töltője fél nap alap se töltötte fel (0 Volt), pedig régen 2 óra alatt fel szokta. Ráraktam egy B6AC multitöltőre és azzal sikerült feltölteni majd még 6 Voltnál átraktam az eredeti töltőjével ami 11.9 Voltig szépen feltőltötte és jó lett. Utána gondoltam megint lemerítem a fúróba és erőltetve 10 perc alatt lemerült totál (nem forgott a fúró már). Akksi kicsit meleg lett beraktam gyorsan kicsit a hűtőbe. Majd később akartam tölteni, de akkor már csak 3.5 Voltig tölti a B6AC akármit csinálok, többszőr is próbáltam (memória-effektust csináltam lehet), a gyári meg megsem kezdi a töltést. Mindez 1 nap alatt. Meg tudom menteni valahogy? Van egyébként egy rossz gagyi 14.4 Voltos fúrógép töltője és akksija.
(#) zolika60 válasza bosika hozzászólására (») Nov 10, 2012 / 1
 
Szétszedném és cellánként vizsgálnám. Szerintem egy cella kuka.
(#) bosika hozzászólása Nov 10, 2012 / 1
 
És ha esetleg egy cellahibásodott meg akkor azt házilag, hogy tudom cserélni, mert lehet pont-hegesztve vannak egymáshoz az érintkezők?
(#) nedudgi válasza bosika hozzászólására (») Nov 10, 2012 /
 
Forrfüles cellát vegyél. Forrasztani tudsz?
(#) sargarigo hozzászólása Nov 10, 2012 /
 
Tudtok ajánlani valamit, hogy hol lehet occsóért cellát venni fúróba? Nekem 18V-os van, és elég gyorsan megadja magát. Gondolom minimum egy cella odavan, de gyanítom lesz ott több is.
Az első hozzászólások között láttam GP-s akkut, amit össze kell ponthegeszteni, de az több mint 2000forint per darab, és újonnan veszek 5000-ért a B*maxban kompletten gépet. Lehet jobban megérné? Egyébként szoktam nézni a piacon, egymás hegyén-hátán vannak mindig a behajtók, persze az akkujuk ment szét mindnek.
Hogyan lehet ezeket megóvni az elpusztulástól???
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /
 
Profi gépet kell venni. Igaz 4-5-ször többe kerül, de nem megy hamar tönkre. A gagyi gépekben alul vannak méretezve a cellák, a töltés nincs vezérelve így hamar végük van. Ha mégis olcsót veszel olyat keress amihez két akku van. Ha el is pusztulnak van tartalék cellád.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /
 
És ha átalakítom a gyári töltőt áramgenerátorosra? Akkor jobb lehet az élettartama?
(#) bosika hozzászólása Nov 10, 2012 / 1
 
Kiderült, hogy 10 kis akkuból 8 rossz (0 Volt). Megpróbálom egyenként feléleszteni őket. Lehet a másik gagyi akksiból tudom pótolni ezeket az akkumat, magyarul egyformák szoktak lenni ezekben és ha a kapacitás eltérő (lefele vagy felfele) az jelent gondot majd (MAh)?
(#) Massawa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Hát éppen tegnap dobtam mérgembe a szemétbe a profi Makita akkus fúrót, mert 5x annyiba került mint a mezei, mégis éppenugy cserben hagyott, mint a másik (logva vagy 8 m magasan a tetö konstrukcióján... ).
A olcso Hitachi meg hibátlanul megy (igaz Li-Ion akkuk vannak benne).
(#) sargarigo válasza Massawa hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Pont ezért gondolkodom azon, hogy veszek occsóér egy gépet akkustul, és megpróbálom az élettartamát felturbózni (pl. áramgenerátoros töltővel). Vélemények?
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Az igazság az, hogy cellánként kéne tölteni, hogy sokáig tartson.
(#) zolika60 válasza bosika hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Ha együtt töltöd őket a kisebb kapacitásúak hamar odalesznek.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Minden cellára külön áramgenerátor? Az szép! A ponthegesztést szétszedés után össze lehet forrasztani valahogy?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
(#) Massawa válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Én már Li-Ion alá nem mennék, mintegy 4 éve vannak ilyen gépeim, mind teljesen jo, s ráadásul aránylag könnyü hasonlo (vagy jobb) kapacitásu Li-Ion akksikat szerezni (modellboltokban, telefonokban mindenféle LiPo stb. elemek vannak). Ezek méret egyre kisebb így könnyü a régit ilyenekkel helyettesiteni.
Teljesen feleslegesnek tartom a NiCd akukkal veszödni, söt még a NiMH-k is felejtendök, hacsak valami más miatt (töltö, méretek) nem kénytelen az ember ilyent használni.
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Össze lehet, ha nem tőben vágod el.
(#) KipKap hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Makita gyártmányú akkus fúró-csavarozóm két akkumulátorral. A minap a töltője akkuhibát villogtatva nem kezdte meg a töltést egyik akkunál sem. Valószerűtlennek tartom, hogy mindkét akksi egyszerre hibásodott meg. Meg tudná valaki mondani/írni, hogy mi alapján teszteli az akkukat a töltő? Mi alapján dönti el, hogy egy akku hibás-e vagy sem?
Köszönöm!
(#) Massawa válasza KipKap hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Belsö ellenállása
Kapocsfeszültsége
Reakcioja a terhelésre ( sok töltö a töltés elött lemeriti sz akkut, és igy méri a minöségét).
Ha LiIon tipusu az akku, annak, ha 3 V alá merül a cellafeszültsége, sok töltö ilyenkor már nem indul el.
(#) KipKap válasza Massawa hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) Collider hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Szeretnék venni egy akkus fúró-csavarozót, de nem szeretném rosszul elkölteni a pénzem.
Kb. 15.000 Ft-ot szánok rá.
A választékot nézegetve azt látom, hogy az akku fesz, a nyomaték és a fordulatszám a jellemző adatok.
Itthon használnám csak, csavarozásra és vékony lemezek átfúrására.

Ebben az árkategóriában a 26 Nm az általános. Véleményetek szerint ekkora nyomaték elég egy PC táp burkolatának átfúrásához?
Mire kell még figyelni? Hallottam, hogy van olyan fúró is, aminek belül műanyag alkatrészei vannak.
(#) nagym6 válasza Collider hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /
 
Mire kell még figyelni? Volt már valahány nekem, tapasztalatom: Ami döntő, az akku. A nem márkások akkuja rövid életű, még rosszabb, hogy önmagában is hamar kisül, esetleg 2 hét alatt is. Amikor majd valamikor hirtelen kell, üres az akku. Nem tudom azonnal használni, mert előbb tölteni kell. Vettem kb. 5 éve BOSCH akkus fúrót, és -másik- BOSCH akkus csavarozót. Ezek akkuja tökéletes, több hónapos állás után sem merül le, pedig már 5 évesek. És még nem vehető észre akku kapacitás csökkenés, viszonylag keveset használtak.
Nyilván még az számít, hogy minél nagyobb kapacitású akku van benne, annál többet bír. Ez -általában- nagyobb feszültségben nyilvánul meg, tehát a pld. 18V-os arányosan több fúrás, mint a 9.6V-os, és arányosan erősebb -nyomaték- is.
Más jellemzőket leírtad, ezekben nem túl nagy különbség van. Mindegyik eléggé erős. A fordulatuk kissé alacsony fúráshoz, előnyösebb lenne olyan, amelyikben van mechanikus nyomatékváltó. Tehát egy kapcsolóval fogaskerék áttétel változik, így pld: egyik állásban 600, másik állásban 1000/perc körüli fordulatot tud. de ezek nagyon drágák.
Tehát én elsősorban az akkura figyelnék, ezt szerintem csak a márkásokban jó.
PC táp burkolatot átfúrja a 9.6V-os is, tehát a legkisebb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
Következő: »»   3 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem