Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!
MPU6050 szenzor adataival próbálnék relatív pozíciót számítani. A problémám az, hogy nem tudom ezt hogyan kéne a nyers adatokkal kivitelezni. Esetleg jobb lenne a DMP-vel számított kombinált adatokat használni erre a célra? Azért gondolom hogy nem, mert több helyen is azt láttam, ez csak az orientációt adja vissza. Előre is köszi a válaszokat!
Sziasztok
Egy BH1750 fénymérővel küzdök. Ha egy méréses módban használom akkor az első mérés oké, viszont utána nem hajlandó semmit sem változni az értéke mindig ugyan azt adja vissza, ebben a módban a fénymérő elmenne szunyálni a két mérés között ami pár uA-es áramfelvételt eredményezne... Berakom a komplett kódot, itt még a procit nem küldöm el sleep be vagy power down módba, csak a fénymérőt, de sajna így sem okés valami... A használt BH1750 lib. Vajon mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget! R.
Hello, próbáltad ez helyett:
ezt:
Lehet, hogy az ONE_TIME módban minden kiolvasás előtt meg kell hívni a lightMeter.begin függvényt. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
Ééééés nyertél!!!
Kell a begin, a continous mode nem játszik sokat zabál De így egész jó, igaz kicsit lassabban reagál, mint kellene, 2-3 mérés után áll be az állapot, de jelen esetben ez mindegy Köszönöm a segítséged!
Sziasztok
Próbálgatom az sd kártya kezelést, megy is, csak szeretném lekapcsolni a kártyát, hogy csökkentsem az áramkör fogyasztását.... Netet túrva, sokan ütköznek ebbe a problémába... Hogy is kellene ezt normálisan csinálni, program elszállást elkerülendő... Előre is köszönöm! R.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem egy 433mhz-es ledes ki-be kapcsolós sketch-et a virtualWire könyvtárral együtt Link. A problémám az lenne hogy nem jövök rá, hogyan tudnám elérni azt hogy a ledeket ne fel-le kapcsoljam, hanem csak addig világítson amíg a gombot nyomva tartom. Valakinek valami ötlet? transmitter:
receiver:
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
Szia
if (buttonState != buttonValue) ezt a sort és a hozzá tartozó kapcsos zárójeleket venném le... Mindkét gombnál. R.
Szia!
Sajnos semmi nem változott, ugyanúgy működik mint elötte.
köszönöm a segítséget, megoldódott
törölnöm kellett még egy pár sort, és így jó. ez lett belőle:
Sziasztok!
Van egy ATMega48PA-PU chipem. Még hozzá sem nyúltam, teljesen gyári állapotban van. Hogy tudnám programozni Arduino IDE-ben? Nem kell rá bootloader, USBTinyISP-vel akarom majd rátenni a programokat. (vagy akkor is kell?) Hackaday-en találtam leírást, de hiába másolom be azt a boards.txt-be, valami gondja van az pins_arduino.h-val... Előre is köszi a válaszokat!
Itt megtalálod a Hardware könyvtárat és a részletes leírást hozzá!
DHT22-nél ha kihagyom a 2 sec késleltetést, akkor mi van?
Illetve a VCC és a data között a felhúzó ellenállás elhagyható? Nálam ezek nélkül is látszólag rendesen megy.
Fehér tokozású Aosong AM2302 esetén sohasem kellett felhúzó ellenállás, tehát van benne. Ellenállásmérővel 4,7k mérhető a két láb között.
A 2s késleltetés arról szól, hogy békén kell neki hagyni, hogy elvégezhesse a mérést és az adatok digitalizálását.
Akkor elvileg szenzorhibát kellene dobnia ha nem hagyok időt neki vagy pontatlan?
Nekem a DHT11 magától, minden ok nélkül is hibás adatot küldött vissza, amikor pedig kaptam adatot, egyáltalán nem passzolt több páratartalom mérő szenzorhoz hasonlítva sem, és ha pl. főzésnél emelkednie kellett volna a páratartalomnak, nem történt semmi. Kb. 6-8 DHT-11-et kipróbáltam, de nekem inkább az SHT-21 jött be.
Ennek a DHT-11-nek elég a szállítás során egy teljes felületi páralecsapódás pl. sós levegős környezetben (tipikus hajós szállítás), és annyi is az érzékelőnek... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Na rájöttem, a program úgy van megírva, hogy csak akkor írja az adatokat, ha értelmeset válaszol. Ez delay nélkül is 2mp, tehát a delayt elhagyhatom akkor se jön gyorsabban, de legalább nem foglalja az MCU-t.
Szerencsére van nekem 3 különböző páramérőm amivel össze tudtam hasonlítani.Olyat csinál, hogy szobában pontos, de ha hirtelen magasabb lesz a pára (terrárium), 30-40%-al magasabb értékeket ad a többihez képest és nagyon sokáig tart mire visszaáll. Ha egyáltalán beáll, mert nem vártam meg. Nekem ez nem jön be, mivel terrárium párásító vezérléshez kell. Rendeltem egy AM2315-öt, ha megjön megosztom a tapasztalatom.
Sziasztok! Nem bírok az arduino típus konverzióival.
Ebbe a kódba, ami természetesen nem működik kéne beilleszteni a kedvenc változóim értékét: http.begin("http://192.168.1.101/esp.php?dsid=" + byte(addr) + "&dst1="+ float(celsius)"); Tehát a kérdés, hogy tudnám megfelelő típusra konvertálni byte típusú addr és a float típusú celsius változómat.
Egy korábbi hozzászolásomban tettem fel egy ilyen példát:
Bővebben: Link Itt String-ként fűzöm össze a küldeni valót.
Köszi. Már megy is! Gyorsan kalapálok hozzá valami grafikon építőt és figyelhetem a melóhelyről a fólia és a kinti hőmérséklet viszonyát.
Következő problémám:
Van ez a relé modul és pont fordítva működik, mint kéne. Alacsony szintnél kapcsol,magasnál pedig ki. Ezt miért így oldották meg? Meg lehet valahogy kerülni? Esetleg a HIGH/LOW-ot lehet deklarálni ON/OFF-RA úgy, hogy csak ennél a 4 pinnél vegye figyelembe?
A megoldás : #define RELAY_ON LOW, #define RELAY_OFF HIGH
Nem ismerem. De amit hirtelen találtam róla tetszik. A baj csak a telepítésével van. Netes tárhelyre menne a log viszont ott számomra az apt-get install nem engedélyezett .
Alapbol jo szokás, ha a kimenet alacsony szintje az aktiv. A kimenetek többsége open collectoros kivitelü, azaz a terhelés a Vcc és a kimenet között van. Igy nagyobb teljesitményre képes és ellenállobb is. ( nehezebb hibát csinálni egy rövidzárra).
Ahogy a többiek is írták, ez teljesen szokványos működés. Rengeteg helyen találkozhatsz negatív logikával. A kérdés inkább az, hogy miért zavar ez téged?
Idézet: „Alapból jó szokás, ha a kimenet alacsony szintje az aktiv.” Tényleg csak szokás. Abból jön, hogy a TTL sorozat nagyobb áramot tud nyelni (a föld felé), mint kiadni (a tápról). A magas szint kiadásánál a Totem-Pole kimenet a tápfeszültségnél jelentősen alacsonyabb szintet ad. Idézet: „A kimenetek többsége open collectoros kivitelű, azaz a terhelés a Vcc és a kimenet között van.” Sokkal nagyobb előny, hogy a vezérelt áramkör és a vezérlő áramkör tápellátása szétválasztható és akár eltérő feszültségű is lehet. Idézet: „... nehezebb hibát csinálni egy rövidzárral ...” Minden áramköri megoldásnál könnyű hibát csinálni rövidzárral. Ha a kimenetet rövidzárbiztosra (áramkorláttal) tervezték, akkor kibírja, ha nem akkor károsodhat. Egy NPN tranzisztoros nyitott kollektoros, N-MOS nyitott nyelőelektródás kimenet a tápfeszültséghez, egy PNP tranzisztoros nyitott kollektoros, P-MOS nyitott nyelőelektródás kimenet a földhöz történő rövidzárral tehető tönkre.
Sziasztok!
Még mindig az ATMEGA328P-PWM-Motor vezérléssel harcolok. Összeraktam az áramkört, de valamit valahol elhibáztam. Emlékeztetőül felteszem az eredeti kapcsolást valamint kiemelve a motor vezérlő részt, mérésekkel. Illetve mellékelek egy képet ami alapján bekötöttem a MOSFET-et (lábkiosztás). Valamint itt a program.
A mérések alapján e jel szépen kimegy, 0-5V-ig változik az érték. Ami a gondom, hogy E-D pontok közt nagyon kicsi a fesz. A motort amit oda szánok 6-8,4V hajtja meg. Mit rontottam el? A méréseket egy teljesen alap multiméterrel csináltam, lehet benne némi difi, de nagyságrendileg biztosan jó.
Én tennék a fet elé egy fetmeghajtó IC-t vagy tranzisztort. 5V kevés a fetnek, hogy teljesen kinyisson. És az áram is kevés hozzá, amit a mikrokontroller le tud adni.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |