Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon eos 400d-hez vaku bekötés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Dr.God Man hozzászólása Feb 25, 2009 /

Hello mindenkinek!

Sajnos eddig egyik nyitott témáimra sem keptam használható segítséget. Remélem most több sikerrel járok!

Egy olyan problémám lenne , hogy van egy Canon eos 400d fényképezőgépem és van egy régebbi Metz 32ct3 típusu vakum. Ezt a vakut szeretném használni a fényképező gépemhez de sajnos nincs canon vakutalpam hozzá! Pillanatnyilag egy fuji vakutalp van rajta ami egy középérintkezőből áll csak. A canon gépen 5 érintkező van + a test. Így sajnos nem tudja rendesen vezérelni a gépem ezt a vakut és erre szeretnék tőletek segítséget kérni!

Én keresgéltem a neten a metz vakum lábkioszásáról valami információt de nem találtam semmit mint ahogy a canon gép lábkiosztását sem találtam!

Ha a vakuról leveszem a talpat 8db érinkező van alatta + 2 szerintem táp funkcióval. Ezekből 2 -t használ pillanatnyilag ez a talp. Gondolom van megoldás a megfelelő bekötésre! Csak tudni kellene , hogy melyik láb mire való...

Ha valaki tudna hozzá vakutalpat vagy megoldást , hogy használhassam a vakut a gépemmel azt nagyon megköszönném!
(#) pici válasza Dr.God Man hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Szia
Nem kell túlbonyolítani.
A Canon EOS gépeken 5 árintkező van + gnd.
A középső nagy érintkező kompatibilis az alap vakuk 1 érintkezős sarujával (expozició)
Mivel a Metz nem TTL vaku, hanem sima 1 érintkezős, így simán rá lehet tenni.
Van a 4 csatis típusok is, ezeknél is a középső az expo csati.
Fontos, hogy a gép többi csatija szabadon legyen, ne zárja a vaku rövidre.
(#) Dr.God Man válasza pici hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Hello!

Abban igazad van , hogy elvillantja a vakut a gép de sajnos pl automata üzemmódban nem állítja be megfelelően a záridőt a gép. Függetlenül , hogy elvillan a vaku a záridőt úgy állítja be mindha nem lenne vaku.

Ez a vakz ttl üzemmóddal is rendelkezik.De a megfelelő vakutalp híányában nem nagyon lehet használni max manuális üzemmódban. Nincsenek elővillanások sem így sötétben nem lehet vele fényképezni! És nincs pirosszem csökkentés sem!

Ezen a vakun a vakutalp cserélhető így minden típusra alkalmas lehet!Ugyan olyan megoldással van kialakítva a vakutalp mint a mostani új típusokon.Így szerintem megfelelő talpal canonhoz is 100%-osan használható lenne!

Ha kell teszek fel róla képet.
(#) pici válasza Dr.God Man hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

A 400D-n is be lehet állítani, hogy külső vaku van...
El kellene döntened, hogy komolytalanhobbifotózgatsz és akkor használd a saját vakuját, vagy komolyhobbifotós szinten akarod megoldani, de akkor érts is a fotózáshoz (P/T/A/M) és felejtsd el az autómata beállítást... én már évek óta nem is használtam... nem szeretem, pl külső vakukkal csakis 'M'anuálist.
Ha pedig profi akarsz lenni, akkor vegyél olyan vakut, ami a géphez kell... 430EX/580EX vagy derítőket...
(#) Dr.God Man válasza pici hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Én még tanulgatom a fotózást de azért leginkább valamelyik félautómata üzemmódban fényképezek. Többnyire a teljes manuális módot makro és extrém körülményeknél használom.Ez inkább hobby nekem.Amit szépnek illetve kirívónak látok azt megpróbálom a leg jobb beállítással megörökíteni!Még sajnos nem tudtam igazán kipróbálni a gépet mert elég rossz az idő hozzá. Többnyire kint a természetben szeretek fotózni . Illetve itthoni eseményeket is szeretek megörökíteni!

Sajnos nézegettem de se a használati útmutatóban se a gép menüjében nem találtam a vakubeállítást... Még csak 1-2 hete van meg ez a gép.Előtte egy fujit használtam.A külömbség mindentéren hatalmas és ezt nagyon meg kell szokni!

A külső vakut leginkább akkor szeretném használni amikor már az integrált vaku kevésnek bizonyul. Pl kültéren illetve nagyobb termekben.
Azt én is jól tudom , hogy ha vennék egy új vakut azzal semmi gond nem lenne csak a gond ott van , hogy az anyagiak még a leg olcsóbb vakut sem engedik meg! A gépet is épphogy csak kitudtam nyögni...
Van ahol semmi gondot sem okoz egy 50-100eFt-os vakut megvenni de ez nem itt van!Nekem még az 5eFt-os vakutalp is gondot jelent anyagilag!
Ha ilyen könnyen megtudtam volna oldani a dolgot akkor nem nyitottam volna ezt aopicot!
De ha van valaki aki megszponzorálna egy normális használható canon vakuval annak is örülnék!
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Aug 7, 2009 /

Sziasztok van egy mecablitz 36af-3m vakum és egy Panasonic lumix fz5 össze szeretném kötni a kettőt, csak a bekötéssel vagyok problémában, mellékelem a vaku és a gép lábkivezetésit. Köszönőm előre is a válaszokat
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem