Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   118 / 376
(#) csubi1 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Szia, köszi!
(#) csubi1 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Megtaláltam az oldalukat!Árak nincsenek!
Nem tudod véletlenül, drágák ezek a profilok?
(#) Rasiel válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Vehetsz bontottat, LoneWolftól, vagy vehetsz újat 4 méteres szálban, kb 10.000HUf /szál de lehet alulkalkuláltam.
(#) tiggersoft válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Én is Wolf-ot ajánlom. 6-700Huf/Kg áron adja a bontott proilokat(szinte MÉH árban).
(#) csubi1 hozzászólása Feb 11, 2012 /

A léptetőmotor befolyásolja a mozgatható munkaterületet?
(#) karaszbandi válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Ha bele ér akkor igen, egyébként nem.
(#) 109HA003 hozzászólása Feb 12, 2012 1 /

Üdv mindenkinek
Van e valakinek elfekvöbe danamid bonamid vagy teramid átmérö 80mm hosza 100mm 2db érdekelne.
(#) csubi1 hozzászólása Feb 12, 2012 /

"Az elektronikai részekhez buta vagyok, majd milyen könnyű lesz megépíteni a mechanikai részeket!"
Nagyon nagyot tévedtem!
Mind a kettőhöz buta vagyok!
Egyfolytában azon gondolkodom, hogyan tudnám megépíteni a lineáris tengelyt házilag, mondjuk golyóscsapággyal!
Esetleg valami ötlet?
(#) Sir-Nyeteg válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Olvasd végig a topikot, vagy legalább nézzd végig a képeket benne!
Rengeteg lehetőséget bemutattunk már!
(#) albinolynx hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám volna, hogy még nem használt kék nyákos kínai vezérlőn az egyik tengely hajtása akadozva forgatja a motort. M-es típusú a vezérlő.
Igazából lehetne azt is mondani, hogy nem forgatja, mert mintha helyben toporogna, néha-néha ugrik egyet.

Mindegy milyen motort kötök rá, ezzel a kimenettel van probléma. A másik kettő tökéletesen forgatja az összes motort. Mach3 alatt próbálom, minden a leírásban szereplő képek alapján belőve.

Táp: 28V
Motor: 4 vezetékes bipoláris (0.7Nm-es)
Win XP, Mach3 v2.63

Mi a véleményetek erről a hibajelenségről?
(#) richy92 válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Szia!
Feltöltöttem pár képet becsomagolva,hogy hogyan lehet golyóscsapágyakból gördülőelemes vezetékeket készíteni,remélem segíteni fog.A többieknek biztosan ismerősek a képek.

lin vez.rar

(#) 109HA003 válasza richy92 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Ez nagyon tökéletes 100 szorta jobb mint amit én csinálta! Nagyon rendben van.
(#) csubi1 válasza richy92 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Nagyon köszönöm, sokat segítettél
(#) albinolynx válasza albinolynx hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A kimeneteit gnd-hez képest néztem szkóppal.
A 4 kimenetből 3 egyforma nagyságú négyszögjel, a 4. viszont majdnem 0. Valami kis zavar szerűséget lehet mérni.

TB6560 meghibásodás?
(#) csubi1 hozzászólása Feb 12, 2012 /

Végálláskapcsoló beépítésre is szükség van?
(#) JZoli válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A biztonság miatt mindegyik tengelynek kell végálláskapcsoló! Az sem gond ha mindkét végén van.
De kell még a kiindulási ponthoz is valami kapcsoló, hogy a vezérlőprogram tudja, hol is a kiindulási, az az nullapont!
(#) csubi1 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Úgy tudtam hogy a programot be lehet állítani hogy mettől meddig mozoghat!
(#) Medve válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Hello, az be lehet, de a bekapcsoláskor nem tudja a szoftver, hogy hol van a szerszám, hogy a terület mettől értendő. Ezért a bekapcsolásnál (ha kívánod) kimozgatja a szánokat a végállásig, és mindent onnan számít.
(#) csubi1 válasza Medve hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Rendben, értem!
Tehát tengelyenként 2 db végkapcs!
A 3 tengelynél összesen 6 db!A kiindulási pontnak a kapcsolóját hová kell elhelyezni?
Ez lenne a 7.kapcsoló! És ezeket hová kell bekötni?
(#) albinolynx hozzászólása Feb 12, 2012 /

Szerintem használj tengelyenként 1-1 kapcsolót. Ezeket beállítod HOME (referencia) kapcsolóknak. Gép indításakor ezeket fogja lassú menetben megkeresni és ezekhez képest be tudod szoftverben állítani a munkatartományt.
Ezek a kapcsolók lehetnek a gép végállásaiban is, de a munkatartományon belül is bárhol. Attól függ, hogyan szeretnéd, be lehet mindegyik esetet állítani.
(#) richy92 válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Én speciel egyetlen db végálláskapcsolót sem használok,nem sok értelmét látom,munka előtt úgyis körbe szoktam járni a rajzot a géppel,hogy belefér-e a gépem munkaterületébe az adott dolog.Pedig itt vannak a végálláskapcsolók valahova a szekrény aljába elsüllyesztve,még nagyon keresgélni sem kellene,de én nem látom értelmét a használatuknak.
(#) gulasoft válasza richy92 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Nekem is a fiókban vannak. Akkor van értelme, ha biztos akarsz lenni, hogy megáll a gép a végén. Teszem azt lépésvesztésed van y felfelé irányban, mondjuk 10 centit nem megy fel, marad mondjuk 1 centin. A gép nem tudja, hogy lépésvesztés volt, és megpróbál 10 centit lejönni, persze 0-nál nem tud lejeb jönni, mert ott már ütközik a sín, az anya vagy bármi, és kis motoroknál sok nem történik, de egy bikább motor tönkrevághatja a mechanikát.
(#) csubi1 válasza richy92 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Sziasztok!
Rendben akkor hanyagolom a végkapcsokat!
(#) csubi1 hozzászólása Feb 13, 2012 /

Kuplungot a motor és a menetes orsó közé szerelni mennyire szükséges? Illetve házi megoldás? Esetleg flexibilis meghajtás?
(#) tiggersoft válasza csubi1 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Mivel a motor és az orsó egytengelyűsége nem teljesen kivitelezhető muszáj a kuplung. Alternatív megoldásként különböző rugalmas csöveket is alkalmaznak.
(#) gulasoft hozzászólása Feb 15, 2012 /

Megoldottam a kínai vezérlő 3.5. csatornájának kihasználását a saját TA8435HQ vezérlőmmel amit cirka 2 éve építettem, és csak teszt panel volt. Azért nem véglegesítettem, mert olcsóbbra jött ki a kínaiból a 3 tengelyes mint ebből 3. Most ha építenék a tb6560-ra csinálnák egy ilyet (lehet megcsinálom egyszer). Van benne pár átkötés itt ott, de működik. Van hozzá egy pices progim, meg egy picFJ128GA008-as pic, ami soros porton kapta a géptől az adatokat és vezérelte ezt a kártyát, de a mach3 meg azt váltotta le.
Teszt üzem, ezért a sok drót, meg a tesztpanel, ez egy pici panellal fog csatlakozni mikor rákerül az y tengelyre a két motor.
2 éve mikor építettem az volt a cél, hogy egy bárhol felhasználható panelt faragjak. Várja a motorfesz, legyártja belőle az 5V-ot (azt tovább is tudja adni) bemenetként pedig az m1,m2,lépés,irány,enable,reset lábakat lehet birizgálni.
Földet összekötöttem a kínai vezérlővel, mind a kettő megkapta a motorfeszt, m1,m2,enable,reset közvetlenül be lett kötve, bár az enabledet kaphatná a kínai vezérlőtől is. Lépés és irány a kínai vezérlőből jött. Mach3-ban slave-nek be lett állítva az Y tengelyre az A vezérlés.
Video itt.
Bővebben: Link
(#) Medve hozzászólása Feb 21, 2012 /

Sziasztok! Van egy enkóderem. Semmit nem tudok róla, nem tudom szétszedni és ki szeretném próbálni. A képen látható a csatlakozója. Van valakinek ötlete, hogy a csatlapozó lábain milyen jelek találhatóak? S a lényeg, hogy hol a tápfeszültség?

enkóder1.jpg

(#) pipi válasza Medve hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

ha azok ott sárga tantálok akkor kiindulásnak valószinűleg tápfesz szűrők. De mintha valami smd IC figyelne belül, azt kellene megnézni, okosabb lennél tápfesz nagyságában is
(#) gulasoft hozzászólása Feb 27, 2012 /

Megjött a négy csatornás vezérlőm, ezen is van egy + fél csatorna az jó mert lehet csinálok belőle forgatót. 77$ volt, de ez a piros V3-as. Ezeknek a pirosaknak az ára eléggé felment. Ha érdekel valakit felrakom a leírását.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Persze. Tedd föl.

Ez az a piros, amitől beszéltünk?
Következő: »»   118 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem