Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ha ezeken már túl vagy, és a gépi origó felvételével sincs gond, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a program csinálj ezt, ami létrehozza a g-kódot.
Természetesen, csak el vagyok egy kicsit havazva, türelmedet kérem.
Üdv.
Parancsolj, sok kínlódás után vásároltam egy Proxxon MF70-es marógépet és azt CNC-sítettem, ill. nagyobbítottam meg a munkaterületét. Igaz nem valami nagy, csupán 20x12 cm-t tud, de nekem az elégséges, még soha nem csináltam nagyobb panelt. Kárpótlásul viszont 0.05 mm pontos, és könnyűfém is megmunkálható vele. Elhatározásomat az motíválta, hogy elegem lett a "szakemberek"-ből, akik arany áron, pontatlanul dolgoznak a 100 éves kiselejtezett gépeiken...
Üdv. tj
Nagyon jó lett.
Leírod nagyjából tételesen, hogy mi mennyiből jött ki? Jó lenne irányadónak. Kössz
Köszi! A motorok mennyire melegednek? Én is próbálkoztam ilyen motorokkal, de néhány perc üzem után már eléggé főttek. A nagyobbak amiket utána szereztem már jól bírják.
Nekem is melegedett, de amióta az áramkorlátot a motor adatlapjában található értékre állítottam, azóta több órás használat után is csak langyos.
Igen, tessék:-MF70 - 70E, leválasztó és vezérlő elektronika 10E, motorokat bontottam, +egyebek talán 10E.
Igazából az áramkorlátot nem is néztem. :hide: Egyébként nagyon jó lett a gép, gratulálok hozzá. Külföldi fórumokon láttam, másokat is megihletett az MF70, csak sajnos használtan is drága.
"Vasat" inkább ne. Alumíniumöntvény a csapágyház, hamar kiverődik, és úgy jársz mint én...
Mondjuk nekem eleve csalódás volt az egész gép, vadi új állapotában is lógott a főorsó, a koordinátaasztal kézikerekei "csámpáznak", szorulnak. Ennyi pénzért azért jobb kivitelt vártam. Nyáklap kontúrozásra, meg egyéb műanyag, esetleg színesfém megmunkálására, alkalmas, persze egyedi darabokra gondoltam.
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy kellene egy szabászgéphez egy útmérőt készíteni de nem találok semmilyen elkészíthető kapcsolási rajzot. vagy lehet, hogy nincs is? Azért írtam ide hátha tudtok segíteni. köszönöm. Elvárások kijelzés led kijelzővel, tizedes pontosság /kb/, 5 digit, lehetőleg pi vagy AVR. Előre is köszönöm.
Léteznek kínai útmérők cakk pakk mindennel, azaz kijelző is van, ha csak ennyi a feladat azaz mérni kb 20-40 körül meg is van kompletten egy tengelyre. Ennyiből csak akkor hozod ki ha megvan már a mérőléc és nagyon értesz a mikrovezérlőkhöz.
helo mindenkinek
Végre elkészült első cnc maró gépem, és müködik is.
Szia!
Gratulálok! Próbáltad már, hogy mennyire pontos a mechanika?
Gratula! Ez az igazi sufnituning. Menetesszáron mi van? Az a fúró lesz a marómotor? Sokáig nem fogja bírni, nem arra van kitalálva, hogy órákon át menjen. Az X motor mögött mi van? Egy ventillátor? Az az X lintengely biztos gyenge. Nem lóg be középen?
Menetszáron sima anya van, vagyis 2 egyik fix másik meg rugóval feszitett. Hát igen, egyenlöre furó, birja ameddig birja. Jah azok ventilátorok mert kicsit tul vannak hajtva a motrok és nem akarom hogy leégjenek, ezt egy tartó/léptető áram vezérlővel ki lehetne váltani.
Pontosága kb 0,1mm. Motrok lehetnének erösebbek, de enyire telett. Nemakartam sok pénzt bele ölni, mert még életembe nem csináltam ilyet. Kb 200e van benne,+ jó pár munkaórám! Vannak hiányoságai, de ez van, legalább nem butorlapból és fióksinből van... xD
Mi a 200e? Kizárt dolog hogy az 200.000Ft jelent mert az én gépemben nincs ennyi, amiről itt egy videó.
Bővebben: Link Az a rugós feszítés csak annyira erős mint a rugó.
200 euro, ha 200 000ft-m lett volna rá profibb lenne a gép. A rugók elég erősek.
Motrok 17pm-h005-p2v.
Aha szóval e az euró. Azért 0.1mm mert ennyit tud a feszített rugós cucc. Vágjál danamidba menetet, az pontosabb lesz. Milyen sebességgel megy, és nem lóg be középen a fúró?
Az majdnem 60.000Ft!
Le tudod írni tételesen mi mennyi volt?
Nem, csak kb irtam, nem tom h mennyire pontos, a rugós megfeszités nem játszik szerepet a pontoságnál...szerintem. A motrok 1.8fok/lépés de fél lépésessen hajtom őket, no meg ez a forgás le van redukálva kb 4:1-hez ugy h nő a nyomaték és a lépés pontoság. Az asztal elmozditásához semmiféle extra orsót nem használtam, sima bolti M8-as métermenet annak meg elég kicsi az emelkedése. kisz számolgatásal ki lehet számolni a pontoságot,de ehez jönnek a mechanikai pontatlanságok és máris nem is annyi az annyi.
160x 3 ventilátor
7x300 linális csapágyak 2x100 csapágy 14x100 csapágy 4x 300 axiális csapágy huzott anyag 500 motrok 10e furó legyen 20e pic 4x320 adc 3x 350 fetek 12x30 =360 optocsat 12x 25 métermenet 300 vas anyag kb 1000 piz kábel +panel+ drót + csavar+ festék+ hegesztő pálca legyen még 1500 piz joystick 500 +mérnöki óradíj. az értékek dinárban vannak kivéve az "e"-vel jelzett van euroban!
Amikor marni fogsz valamit, és nehezebben megy a maró mint amit a rugó tud kompenzálni akkor biztos előjön a hiba. Ha az M8-ast még négyszeresen leredukálod, mennyi lesz a sebesség? Mach3 kiírja, ha belövöd az egí egységre jutó lépésszámot és belövöd a sebességet. Még mindig nem tudjuk az a dög nehéz fúró az aránylag vékony linen nem okoz e belógást. Hidd el danamid pontosabb.
Hello,
Megnéztem a gépedről készült videót. Szeretném megkérdezni , hogy vezetted meg az X tengelyt esetleg ha egy fényképet készítenél róla azt megköszönném. Az X tengelyt középen hajtottad meg az asztal alatt vagy az egyik oldalon ? Válaszodat előre is köszönöm.
nem lóg be, a furó jo ha van 2kg, van itthon bosch akkus furó az 2,2kg akkuvl ez ami a gépemen van könyebb. Jó keményebb anyagoknál előjön, de nem munkálok vele meg. Ha még is akkor huzok a rugón.
Te tudod. Nem tudom miért olyan nagy gond egy m8-as menetet vágni egy danamidba. Az első gépem nekem is rugós volt, tudom mit beszélek, hidd el a danamid sokkal jobb. Pár ezer forintért kapsz egy akkora darabot hogy mind a 3 tengelyedre elég.
Itt a kért kép. Látszik a danamid anya is, a tengely is és a kocsik is.
Szia!
Nagyon jó gép! Gratulálok hozzá! Ne foglalkozz mások okoskodásával, a géped tökéletes példája a topik címének! Leld benne sok örömödet, és szerezz sok tapasztalatot vele! |
Bejelentkezés
Hirdetés |