Fórum témák
» Több friss téma |
Ötletes, de nem bíznék benne(sem stabilitásban, sem pontosságban)
Néha néha egy nyákot kifúrni még jó lehet. Én személy szerint sajnálnám rá a sok NYÁK lemezt.
Idézet: „Én személy szerint sajnálnám rá a sok NYÁK lemezt” Olcsobb, mint egy jo alu profil, de nekem semnyerte el a tetszésemet, látva, hogy milyen jo, ha massziv és rezgésmentes a konstrukcio (az enyém vagy 30kg nyom nehéz alu idomokból.
Ilyen alu profilokat, lehet valahonnan olcsón beszerezni? Mert ahogy nézegettem az árakat, olyan 8-10 ezer forint közt van métere(pl egy olyan idomnak ami a Y/Z tengelyt tartja), és akkor egy olcsóbbat választottam...
A cnc-s fórumon van használtan kilóra.
Szabad kérdeznem melyiken? Szerintem
1: rossz helyen keresem 2: vak vagyok. Vagy ez vagy az....(sg fórumos cnc fórum)
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Köszönöm, akkor a 2 es verzió történt meg
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Ez a sárga oldal. Az apróhirdetést nézd meg. Ha alu. profil kell akkor regisztrálj és tedd fel hirdetésbe.
Sziasztok!
A cnc témában. Tegnap kaptam kézhez egy M-type kínai vezérlőt és 3 db valami nagyobb nyomtatóból kibontott motorral próbáltam a működést, beállításokat kitapasztalni, de minden leírás ellenére nem tudtam rendes eredményt produkálni. A fő bajom, hogy hiába állítok akármit a motor tuning alatt csak nagyon lassan forognak a motorok. Néztem mindenféle leírást, de nem lettem igazán okosabb és sajnos a hobbycnc oldal sem működik már. A motorokon 3,4V 1,45A van feltüntetve, 12V-ról próbáltam hajtani. Tudna valaki tanácsot adni, hogy merre induljak el?
Ezt a szoftwareböl szokták kezelni - ott lehet beadni a lépési sebességet (mm/s stb.) formában. Rendszerint külön van a munkasebesség meg külön a parkolo sebesség.
Mach3-ban a motor tuningnál minden tengely után nyomj Save-t különben nem menti el.
1., Steps/mm 2., mm/sec Elöbbi az egy mm-re eső lépések száma, ezt vedd mondjuk 100-nak, utóbbi pedig a sebesség. Ezt próbálgasd mondjuk 1000-től 100-as lépésekben. A gyorsulást állitsd a sebességgel egyenlőre vagy felére. Teszteléshez jó. Végleges beállításokat pedig majd a gépen!
Korrekt szerkezet. Megfelelő pontokra elhelyezett merevítőkkel semmivel sem rosszabb, mint egy alumínium csoda.
Nyákfúráshoz, maráshoz biztos megépítem.
Végül is az üvegszál erősítés, meg a rézfólia szendvics merevíthet rajta.
Igazad van. A jó merevítés sokat számít. Gyenge papírból is csinálnak iszonyú jó merevítést. Pl. méhsejt szerkezet.
A pontosság nemcsak a merevitésen mulik, hanem hogyan viselkedik a rezgésekre, ahhol meg tömeg kell - ami itt hiányzik.
Kereshetsz MÉH telepeken is - jobban jössz ki árban. Vannak a végén sérült szálanyagok. Ha 2m-ből leesik 20-40cm maximum többet kell darabolni.
Konkértan egy olyan A4-es méretű gépet szeretnék összerakni(mármint olyat ami A4-et meg tud munkálni). Tehát ilyen idomokból összesen nem lenne szükségem 2m-nél többre(kb.).
Sok barkácsboltban kaphatók nagyon használható ALU profilok, amiböl pl. kiállitási standokat szoktak épiteni. Ezek keresztmetszete négyzetes kb. 40x40 mm) vagy 8 szögletü, de mindegyik tele van belsö nyilással amivel aránylag könnyü mindenféle alakokat összerakni. Kapni hozzájuk gocpontokat is meg speciális idomokat az alkatrészek összefogására.
Persze. Vannak Solar panel profilok is, csak 1300Ft métere. Az is erős és használható. Én mindig elhozom a végeket amik leesnek egy vágásnál, mert az a legolcsóbb.
Sziasztok!Egy kollégámtól kaptam a linken található lézeres gravírozó rajzát.A rajz. Kíváncsi lennék mit gondoltok róla,megépítette-e már valaki?Nagyon egyszerű kis szerkezetnek tűnik és fillérekből megépíthető.
Hali, én azt gondolom róla, hogy egy CD mozgató mechanikának túl alacsony a felbontása és a munkaterülete is kicsi: 37mm? De a szkennermechanika már jó, de tényleg nulla terhelésre!
Egy lézergravirozon nem igen van terhelés, igy ebböl a szempontból még elmegy.....
Nem csak a forgácsolóerők léteznek ám...
A kolléga, meg az eredeti forrás is csak inkább lézer "karcolórol" beszél, ott nem igen lépnek fel ilyen erök, hiszen csak beégeti a sugár a felületet. (de hozzá nem ér).
Medve a lézer sugárzó, +hűtőtönkje mozgatásakor fellépő tömegerőkre céloz, ami csak nagyon bonyolultan csökkenthető, mert a gyorsulás ideje alatt is tartani kell a besugárzás teljesítményének időkeresztmetszetét.
Az emlitett irás viszont egy DVD fejböl származó lézerröl beszél - ég és föld a különbség.
Azzal viszont esetleg fekete műanyagra tudsz firkálni, nagyon lassan. 150-200mW csak pontszerű hevítésre alkalmas.
Ez nem volt kérdés, és ezért irtam korábban, hogy lézer karcolorol van szó...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |