Fórum témák
» Több friss téma |
Ne haragudj, de szégyelném.De lerajzolom és abból bárki megértheti. Ha így megfelel ,ezt tudom vállalni.
Találtam egy képet. Impalába (ez a gánit neve) nem lesz a legszebb,világos gránitba csak ha utólag fested sötétre mert külömben nemlátszik.
Ha így gondolod nem erőltetem , a rajzot viszont szívesen látnám
A motorokból, orsókból és használt anyagok vastagságából ítélve masszív, erős gép lesz. Remélem, az enyém nem lesz ilyen poros, mire elkészül. Bár sok időm sajnos nekem sincs foglalkozni vele.
Remélem ! 3Nm es mocik 16*5mm es golyós orsók felelnek a mozgatásért , csak nem lesz túl gyenge egy kis bükkfához ...
Nagyon jó.Elindult mind a két irényba.Egy kis szépséghiba,hogy(gondolom a fékezés miatt) vissza irányba visszaüt eggyet, majd ujra előrre. Így oda vissza ugrál.
Értem én hogy Cnc meg hogy milyen jó is lessz ha elkészül. Én még Ezzel az együttessel muzsikálok. Illetve vettem egy másik vezérlőt is
Egy dolgot nagyon megbántam! A lineális csapágyakat nem jót választottam. Hobbi célokra használnám (nyák készítésre). Alacson költségvetéssel készül (Amit a zsebpénzből erre tudok fordítani nem túl sok ) A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
Hát igen a linsín (vagy lin tengely) a lelke az egés gépnek . A legelső cnc kezdeményem 12mm es tengelyekkel 30cm *30cm asztalmérettel készült volna de már amikor a tengelyek rákerültek látszott hogy csak játékra lesz jó , ezért inkább koncepciót váltottam és elkészült a kicsigépem amit vagy 2 évig használtam nyákfúrásra és mindenféle anyag gravírozására . Ez tejességgel hulladékból maradék anyagokból készült kivéve a lintengelyeket -síneket -motorokat
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2019
A gyorsulási és fékezési rámpát azt külön rutinban meg kellene oldani.
Főleg irányváltáskor, vagy a PID rutint a rendszer mozgási tehetetlenségéhez állítani.
Köszi mindent. Épitek egy próbagépet, és kisérlet.
Szeretném megkérdezni hogy közületek tapasztalt e valaki olyat hogy bizonyos programokban egy ablak legördülő menüjében ,nem lehet változtatni a beállítást. Legtöbbször a Mach3 programban pl g kód megnyitásánál nem tudom megváltoztatni azt hogy Tap helyet NC vagy TXT g-kódot nyisson meg. De más programokban is előfordul ugyanez. Olyan mintha befagyna egy pillanatra a program ,majd bezáródik a menü. A gépen Win 7 fut 1GB memóriával 2 magos procival. Nem túl erős gép ,ezért memória vagy processor problémára gyanakodok. Néha többszöri próbálkozásra sikerül a dolog. Marás közben nem tapasztalok egyéb hibát vagy azt hogy belassulna a gép annak ellenére sem hogy a mach mellett más program is fut egyidejüleg
Idézet: „A gépen Win 7 fut 1GB memóriával 2 magos procival.” Szerintem ehhez a rendszerhez az 1GB, iszonyúan kevés!
Lehet esetleg hardver hiba, de a Mach3 biztos nem terheli túl, az még egy P3-as is simán elmegy.
Én is P4-et használok és nem találtam lassúnak.
Igen a Mach3 működik kisebb gépen XP rendszeren.
Itt a Win7 eszi a memóriát. Főleg ha még a videó kártya is alaplapi? Elfoglalja annak az 1GB-nek nagy részét. Idézet: Ebben lehet valami. Esetleg a feladatkezelő mutathat valami hasznosata terhelésekről. „Itt a Win7 eszi a memóriát.”
Voltak gondjaim nekem is anno a Win7-tel. Le kellett tiltani a frissítési funkciót benne, mert folyamatosan magas értéken terhelte a procit. Jellegzetes probléma, először ezt kell megvizsgálni.
Néztem a feladatkezelőben a memória és CPU grafikont, de semmi jelentős eltérést nem látok, A programok is jól futnak ,csak ez az egy probléma jelentkezik. A műhelyembe internethez sem csatlakozik a gép. Egyébként már korábban más gépeken is előfordult ugyanez, még XP rendszeren is. Nem értem mitől lehehet...
Esetleg Java update amit ki lehet írtani, emlékeim szerint az egy gépgyilkos volt.
Nem fut véletlen a vindóz saját víruskeresője? Az is okozhat ilyen hibát.
Nem használok viruskeresőt azon a PC-n. JAVA 8 van rajta, de az szükséges....
Próbáld meg átnevezni a java updatert updater1-re, hogy ne tudjon magától elindulni! Hátha segít.
Sziasztok . Nem tud valaki segíteni mitsubishi m70v nél hogy miért nem jelzi ki a szerszámkorrekciót a pozíciókijelzőn a gép? Nincs valaki aki ilyen gépen dolgozik?
Ma beindult a kicsi gépem 1000*1000*200mm munkaterület... A beállítás már holnapra marad ,aztán jöhet a faszántás ...(faipari gépnek készült)
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
Mivel a másik témában napok óta semmi válasz, felteszem a kérdést itt is:
Próbáltam ma ismerkedni az opencncpilot-tal, nem sok sikerrel. A letapogatás közben kihagy egy-egy pontot. Vagyis úgy "érzékeli" mintha sokkal magasabban lenne a többi résznél. Ennek köszönhetően természetesen selejt is lesz a végeredmény. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Ahogy sejtem itt sem kapsz választ (nem hiszem hogy túl sokan használják ezt a programot) próbáld ki az autolevellert ...
Köszi, de az autocncpilot-ot is olvastam, úgyhogy biztos használja más is.
Most néztem, az autoleveller java alapú... Az nekem nem pálya.
Nem lehet hogy zavarjelet szed össze valahonnan?
Hát végülis nem lehetetlen. Két sima kábelt használtam hozzá. Lehet árnyékolt kellene?
Ha a motor kábelek mellett megy akkor nagy a valószínűsége. Nem ismerem a gépedet és az elektronikáját de még az is lehet hogy az egyik fel6lehúzó ellenállás értékének a módosítása is elég lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |