Fórum témák
» Több friss téma |
Ez alapján kötöttem be de érdekes modon ha a végfoknak az engedélyezö lábára (enable) adtam +- 5v ot akkor tiltásban tartotta a motorokat ha elvettem tölle a + 5 voltot akkor is tiltotta ha +- 5 v elvettem akkor is tiltotta.De amikor csak az 5v + adtam neki akkor egyböl engedélyezte a motorokat .Ugyhogy egy kicsit az is szivatott.
Köszi. Majd megpróbálom ezt a beállítást is.
Sziasztok.
Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek. A problémám a következő lenne. Hosszú idő (kb fél év) után elindítottam a gépemet. És valami érthetetlen okból nem működik az e-stop, tapintó, és a végállás kapcsolók. Összességében egyik bemeneti pin sem működik.(MACH3) Az x-y-z tengely kifogástalanul működik. Valami ötlete van esetleg valakinek, hogy merre keressem a hibát? Köszönöm előre is! Attila
Szia!
Lehet, hogy megsérült/átíródott a konfig-od. Van valahol egy beállítás, hogy visszatud menni 50-100 programmal ezelőttig. Azt szoktam ilyenkor visszaállítani, olyan tízre.
Szia. És hol találom ezt a beállítást? Merre keressem?
Felül Config menüpont, ott is első körben a Ports & Pins pontot kellene megnézni.
A ports & pins ellenőrzésével kezdtem. Azok rendben vannak. Ma egy frissen telepített másik pc-n is próbáltam előröl az egészet, de ugyanaz a tünet. A tengelyek működnek, a bemenetek nem. Próbáltam leválasztó kártya nélkül direkrt bekötve, ugyanaz! A kábelcsere sem segített. Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mi tudott elromolni úgy hogy a gép állt fél évig. Biztossan valami nagyon egyszerű megoldása lesz, de még idő kell mire rájövök. Mivel minkét pc-n ugyanaz a tünet arra gondolok hogy a vezetékeknél lehet valami gond. Hogy mi az még rejtély!
Készülget a vezérlésem ...Uc300 eth + DD8727 motormeghajtó 2*29v4,3A 2*15v0.2A trafó és a főorsó kapcsolásához 12A 240v os szilárdtestrelé
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2018
Ki kellene próbálni, hogy ha párhuzamos porton használod, hogy közvetlenül a párhuzamos kábel végénél aktiválni az egyes bemeneteket, ha akkor sem működik, nem tudom mi lehet a baj.
Meg lett a bűnös! A nyomtatókábel! Hosszú keresgélés után találtam egy másikat, azzal kifogástalanul működik! Csak azt tudnám hogy mi tud elromolni egy kábelben állás közben? Köszönöm a segítséget & BUÉK.
Az ért, pró báld ki sípolni a kábelt. Nekem is volt ilyen és vala melyik érintkezőnél, a hüvely ki tágult az aljzatban. Néha ment, néha nem, a z-tengely.
Idézet: Cserélni a billentyűzetedet , a space gomb saját életet él .... „Az ért, pró báld ki”
Viszont rajtuk kívül mindenki mást bosszant! :peace:
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni, amit előre is köszönök. A gondom az hogy meglévő működő 3 tengelyes gépemen annyi módosítást végeztem, hogy az x tengelyt ahogy az a mellékelt képeken is látszik felső meghajtásból alsóra szereltem át, stabilitás miatt, már ami a tengely hajtómotort illeti. Mindent visszakábeleztem működik is. viszont az x tengely léptetése hatványozottan megnőtt 1 mm helyett kb 8mm lép. Fogasszíj fogaskerék, motor minden maradt a régi. Az X, Y tengelyek léptetőmotorjai egyformák, 81, 81 lépés /mm szépen dolgozott eddig, nekem megfelelő pontossággal! Hol lehet a gond? A .grbl beállításait szintén mellékelem. Köszönöm a SEGÍTSÉGET ELŐRE IS. Ha valakinek van ötlete írja meg bátran!
Ha csak mechanikai átalakítást végeztél az nem okozhat ilyet. Az 1 helyett 8 nekem azt súgja, hogy a mikrolépések beállító jumperei körül nincs valami rendben.
Kösz a választ. Utólag nekem is ez lett a gyanúm. Ma megnezem. Remélem csak ennyi. Más aligha lehet.
Köszi a tippet. Igen ez volt a gond csak szerencsére. Kicseréltem a junpereket cseréltem és minden helyreállt. Boldogság van!
Léptető motorok tesztelésére vettem DRV8825 vezérlőt, CNC shield-et és egy Arduinot.
A shielden a csoki felett látszik, hogy a tengelyeknek a dir és step kimenetére rá lehet csatlakozni kívülről is. Mivel a műhelyemben még nincs internet ezért az Arduinora egy power bankból adtam 5 voltot. A step jelet egy Ne555- el állítottam elő. Sajnos a motor nem forog. Egyik tekercsen ~ 300 mV a másikon ~ 700 mV mérhető Az enable +3,5 V, a reset és a sleep 3,2 V az M0, M1, M2 testen van. Tudna valaki segíteni?
A gomb melletti EN/GND tüskére tegyél egy jumpert.
Szerk: elolvastam újra..... A motornak külön táp megvan? Vedd le az ardut ha külső jelről akarod hajtani és a shield-nek adj 5V-ot. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
Működik, neved imába foglalva,köszönöm szépen.
Üdv!
A4988 drivert akarok vezérelni. A step jelnek van valami krtiériuma minimum illetve maximum hosszra vonatkozólag? Tárgytalan. Megtaláltam az adatlapban. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
Valahogy nem igazán teljes az adatlap. Azt írja Ton min 1us, Toff min 1us. Viszont csk bizonyos arányok között tudom működtetni. Nem számoltam ki, de úgy nagyjából 25-50% kitöltés kötött. Van ezzel a vezérlővel valakinek tapasztalata?
A Ton időnek van kritikus szerepe, mikrolépéses üzemmódban. Már nem emlékszem az értékekre de ha a Ton túl hosszú, téveszt. A legegyszerűbb egy függvényegenátorral játszani vele.
Lehet én értelmezem rosszul a dolgot, de ha mindkét időre ugyanakkora időt állítunk be akkor az 50% kitöltés. Nem? Ha a Toff időnek hosszabbat állítasz be azzal tudod csökkenteni a fordulatszámot. A Toff időt egész hosszúra is be lehet állítani, de nyilván ekkor nem lesz egyenletes a forgás. Vagy valamit félreértettem?
Nem értetted félre, ezt próbálom megvalósítani, de mtöbb fokozatot akarok. 50us a Ton és ennek többszöröse a Toff. 1:10-ig működik.
Nem egészen értem. Ha a Toff túl hosszú akkor már nem működik?
Ahogy mondod. 1:10-nél még megy, tehát monjuk 50us on és 500us off az még ok, még talán az 50/550 is, de már határeset. 50us on 600us off már nem megy. 20 fokozatot szerettem volna, de máshogy kell megcsinálnom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |