Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1207 / 2208
(#) mark.budai válasza joepapa hozzászólására (») Máj 27, 2011
Szép lesz! :yes: Ugye nem akác, csak a kinézete az? Az akác igencsak vetemedik!
(#) gabi20 hozzászólása Máj 27, 2011
Sziasztok egy TESLA LIBERTA rádió javításába fogtam bele. Sikerült újraindítani az erősítőt, működik, de pár perc alatt annyira felforrósodik az elektroncső
hogy kézzel nem lehet hozzányúlni. Ez normális? Nincs sok tapasztalatom a csöves erősítőkkel kapcsolatban
de szerintem ez már túllépi egészséges értéket.

LIBERTA 2.JPG

(#) mark.budai válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 27, 2011
Szia! Ez teljesen normális, a csövek már csak ilyenek.
(#) Ricsi89 válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 27, 2011
Helló!
Mivel a csövek hővel működnek, így normális, hogy nem foghatóak meg. Ott van bennük a fűtőszál, ami izzítja a katódot. Ez a hő átterjed az üvegburára is és ezért érzed melegnek.
(#) pucuka válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 27, 2011
Csak akkor kell aggódni, ha a PCL (végcső) fekete anódja elkezd pirosodni. A többi nem szokott
(#) marone hozzászólása Máj 27, 2011
Helló !
Ha egy SE erősítő végfoka 2 párhuzamosan kapcsolt csőből áll, akkor az Ra-t, az optimális illesztőellenállás felére méretezzük ?
És ha igen, akkor miért ?
(#) (Felhasználó 1947) válasza marone hozzászólására (») Máj 27, 2011
Azért, mert a két cső Ra-ja párhuzamosan kapcsolódik

Mint az ellenállások párhuzamos kapcsolása.
(#) czapek válasza MrBrown hozzászólására (») Máj 27, 2011
Szívesen mennék de sajnos messze van,dolgozom és az erősítő(k) amit építek(építgetek),közel sincs kész állapotban
Köszönöm
(#) czapek válasza joepapa hozzászólására (») Máj 27, 2011
Nagyon jól néz ki
A fedlap festett alumínium?Hol lehet beszerezni?
(#) marone válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Máj 27, 2011
Azt értem hogy fele stb...
De viszont 2x akkora áram is folyik bennük. (összesen)
Szóval akkor azért, mert a kimenőben 2x akkora áram folyik ?
(#) marone válasza marone hozzászólására (») Máj 27, 2011
Végülis mindegy.
(#) joepapa válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 27, 2011
De ez akác régen volt gyalulva sok és pár db nem hajtol repedt el, egy negyed köbnyiből válogattam.
Az akác reped is sajna, pedig szép.
Belülről is lelakkoztam, azaz tovább száradás ha lenne sem menne neki.
(#) joepapa válasza czapek hozzászólására (») Máj 27, 2011
Alu 1,5 vagy 2mm es lemez (nem tudom melyiket fogtam meg végül fedlapnak) kisflex (jó ám alut vágni-kenni) panellakás erkély, csiszolóvászon, pár aluporos szomszéd, hőálló matt fekete (nitróval lemosni a frissen csiszoltat) aztán hőálló lakk (egy gyártótól)...(keréktárcsa fekete és lakk ha bírja a sót a fagyot a napot, a fékezéskori hőt akkor itt is)
(#) czapek válasza joepapa hozzászólására (») Máj 28, 2011
Múlthéten kaptam 2db kb. 35x25x7-es alumínium zártszelvényt...ezeknek a megmunkálásán illetve felhasználásán gondolkozom de még nem állt össze a teljes kép,hogy hogyan nézzen ki....Keresztbe vagy hosszára építsem rá a sztereo GU-50 SE-t,ötvözzem fával vagy fa hatású anyaggal?...stb.stb....
Talán ha elkészülök a hálózati trafóval,akkor majd összeáll a végső kép....
(#) czapek hozzászólása Máj 28, 2011
Tudja e valaki,hogy milyen irányban változnak meg annak a légréses kimenő transzformátornak a tulajdonságai amelyik EI lemezek helyett EE lemezekkel lesz szerelve?
Köszi
(#) marone válasza czapek hozzászólására (») Máj 28, 2011
És akkor hol lesz a légrés ?
(#) czapek válasza marone hozzászólására (») Máj 28, 2011
Pontosan a közepén...az EE lemezeket úgy értettem,hogy egymással szembe fordítva
(#) czapek válasza czapek hozzászólására (») Máj 28, 2011
"Lerajzoltam",hogy mire gondoltam amikor feltettem a kérdést...

Névtelen.jpg

(#) czapek válasza czapek hozzászólására (») Máj 28, 2011
Az van,hogy van 2db egyforma méretű trafóm de csak úgy tudom összeszerelni mindkettőt légrésesre mint ahogyan az a mellékelt képen is látható...igazából arra vagyok kíváncsi ,hogy a 2 trafó között nagy lesz e az átviteli különbség?

Névtelen.jpg

(#) joepapa válasza czapek hozzászólására (») Máj 28, 2011
..az nem gyenge zártszelvény...ha cm ben adtad meg...
mit tartott ez? TT audi hátsó hidat

Ha keresztben elrér csak a két végét kell fával lezárni az alját kinyitni.
Ha szép (nem kegyetlenül régi megmart mint az enyémek) akkor szálcsiszolás kézzel 240 es papír, és egy kis hőálló lakk egy határozott réteg, persze miután minden furat a helyén van.
(#) joepapa válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 28, 2011
Gondolkodtam a teljes csavarmentességen, de a feketített BKNY ek nekem tetszenek, a sarkokba a fához elhagytam a facsavarokat, mert azok nem, ehelyett epoxi ragasztó fogja a fémet a fához, állítólag 500kg/cm2 180fok hőállóság...a csavar olcsóbb lett volna 1000x.
A csatolókat is úgy kellett volna ragasztani? és a nyák forrsort? nade a csőfoglalatokat...
Legközelebb mindent ragsztok, az még szebb tényleg.

hangzás?...hm..még üres belül...lehet 6p1p-ev lesz eco ban.
(#) czapek válasza joepapa hozzászólására (») Máj 28, 2011
Igen cm-ben adtam meg...annyi változott,hogy most konkrétan lemérve kisebb mint ahogyan azt szemre saccoltam...32x21x5,5 a pontos mérete kb 1,8mm falvastagsággal.Teljesen új,nagyon kevés apró de nem mély karcolás található rajta...Azt hiszem,hogy csak a 2xPCL SE fog rákerülni annak érdekében,hogy ne legyen túl zsúfolt
A fával való lezárás a két végén határozottan tetszik
(#) zimi1991 hozzászólása Máj 28, 2011
Sziasztok!
Most egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok multkor már írtam hogy van egy pár stab csövem és szeretném használni őket.
Ma kipróbáltam őket széépek minden rendben van velük csak azt nem értem hogy egy vr105-ös cső 105 voltra stabilizál és az lenne a kérdés hogy akár 300 voltra is tehetném?
Előre is köszi!
(#) joco63 hozzászólása Máj 28, 2011
Sziasztok!
6P41S nek indult, de 6P3S-E lett belőle, mivel az első csőkészlettel nem nagyon akart összeállni. Egyszerűen nem szólt úgy mint szerettem volna. Ezért átépítettem. Elég fura lett a formaterv, de lehet hogy van akinek tetszeni fog.
(#) zimi1991 válasza joco63 hozzászólására (») Máj 28, 2011
Nagyon szép gratuálok hozzá szeretnék énis ilyen szépen építeni
(#) joco63 válasza zimi1991 hozzászólására (») Máj 28, 2011
Köszi!
(#) klemo86 válasza joco63 hozzászólására (») Máj 28, 2011
Furcsának furcsa, de jól néz ki nagyon!
(#) mayky hozzászólása Máj 28, 2011
Én is mutatok valamit A doboz elkészült, a belseje még üres.

KT88 PP
(#) vikipapa válasza mayky hozzászólására (») Máj 28, 2011
Mutatós darab! Megkérdezhetném, hogy mit tud a KT88PP? Nekem ez a cső a "sose lesz ilyenem" kategóriába van besorolva. Köszönöm!
(#) mayky válasza vikipapa hozzászólására (») Máj 28, 2011
Hogy hogy mit tud ?
Teljesítményben ? Hát sajnos itt a hálózati trafó egy akadály lesz és ezért terveim szerint 35-40 W-ot illene tudnia UL beállításban.
380 V-os tápfesszel tudott 30 W-ot de ebben a cuccban egy másik hálózati van, tervek szerint 420-430 V-ról fog menni, csak kérdés mennyire lesz terhelhető.
Nekem sem lenne ilyen csövem ha nem 5000 FT/db-ért árulták volna.
Következő: »»   1207 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem