Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Javítom magam az EA057-es kimenő nem jó az EA080-hoz a 2x magasabb anód feszültség miatt, elnézést.
Pentódánál (tetródánál) szerencsésebbek vagyunk. Ott a torzításminimum, és a maximális teljesítmény általában elég jól egybeesik.
:worship: Kösz !
De a föléillesztéstől rosszabb lesz, vagy nem árt neki ?
Pentoda föléillesztésnél kissebb teljesítmény, nagyobb torzítás.
Csakúgy mint aláillesztésnél. Fogalmazd meg a kívánalmakat, az adottságokat, (trafó, tápfesz, teljesítményigény, üzemmód, stb) *
Kösz !
Akkor maradok a triódánál. A hangszórók/hangfalak impedanciája akár a duplájára is nő a frekvencia függvényében, szóval a tetróda torzít így is-úgy is. Trióda + eq. Én ezt találtam ki.
Sziasztok!
Egy csöves gitárerősítőt csinálok, Sovtek 6l6GC-vel, a problémám az hogy valamiért nem elég hangos az erősítő, elvileg 50W-os, de szerintem messze nem szól úgy. Lemértem a feszültségeket a csöveknél, az anódon és a segédrácson ugyanakkora feszültség van, ez lehet a baj? A 6L6GC adatlapjában PP Ab osztályban 450V anódot és 400V segédrácsot írnak 2 csőre . Kapcsolási rajz: Bővebben: Link Segítségeteket előre is köszönöm.
A táp is a rajz szerinti , és ha az akkor az összes többi feszültségszint beállt a rajzon szereplő érték közelébe, a nyugalmi áramot tudod állítani ? / Jó sok kérdés , ezeket tudni kéne ./
Sziasztok!
Azt jól gondolom hogy nem igazán természetes egy ecc83-as földelt katódú kapcsolásban, a 47nF kicsatoló kondenzátor után 150 DCV van? A tápfesz 270V az anód ellenállás pedig 100kohm. kösszi.
Helló!
Mennyi pénzbe kerülne egy kb 50 wattos csöves kombó készítése?Ha én magam állok neki,hogy mennyi pénzre van szükségem mire megveszek mindent?
Igen a nyugalmi áramot most állítottam be kb. 27,5mA-ról 45,6mA-ra. eredetileg az anód 490V-ot kapott de lecsökkentettem 460V-ra, a 390Rohm-os ellenállással. Most hangosabbnak tűnik.
Szerintem olyan 100-150eFt körül attól függően mit szeretnél.
Szerintem próbáld ki hogy a segédrácsra kevesebb jut.
Én is pont ezzel szívtam a minap, és jobb lett.
Ha tényleg olyan sokba kerülne, akkor érdemes inkább venni egy csináltatottat, de annyiért már gyárit is simán kapsz.
A GS -en 120 E -ért Soldano replikát lehetett venni. (ismerős árulta)
Oyan 50.000 forintom lenne rá,hogy megépítsek magamnak egy csöves kombót.
Az elég kevés, ennyiből csak valami kicsi erősítőt lehetne csinálni de az meg nem éri meg a belefektetett pénzt.
Hát 50-60 ezerért már lehet kapni csöves kombót,pl: Bugera V5-öst
Vagy Laney Cub-8-at, Vox AC4TV-t. Ennyi pénzből normális csöves erősítőt nem lehet csinálni, még a Kox is belekerül 100eFt-ba.
Most nem azért a két forintért, de egy átalakított APX nem jó? Az 100w és kb 15.000 ből megvan, lehet jó hangokat kicsalni abból is.
Vagy ne erőltesd a csövest.
Áll. vannak egész jó tranyósok is. HK Attax, pl.
Sziasztok!
Van két hiperszil trafóm régi szovjet színes tv-ből. A száma: TCA-270-1 és TC-40-1. Ismeri-e valaki? Csöves erősítőhöz kellene, de nem ismerem a bekötéseket sem!
Lehet,hogy jó lenne,de nem tudom mi az az APX
MARONE: Én nem tudom akkor mire jó ez?Én inkább erőltetem a csövest,mert gondoltam ha boltba 50.000-ért lehet kapni Bugera V5-öst akkor gondoltam,ha csináltatok egy hasonlót az csak nem kerül ennyibe,ha meg inkább 100.000-ekről van szó a csináltatás is,akkor nem értem miért éri meg csináltatni ha hangszerüzletekbe is lehet már ennyiért válogatni.[i]
Milyen csöves kombót vegyek akkor?A Bugeráról mi a véleményed,vagy melyiket ajánlanád nekem?A Fender Mustang az se rossz?
Csak hozzá nem értő véleményt mondok.
Miért éppen kombó? Külön nem jó? A csövek amúgy sem szeretik, ha "rázzák" őket. Egy APX100 meg tök jó, nekem is van. Olvass utána kicsit. Ha nem akarsz sokat rákölteni (ez a cél, de azért nem akarsz rossz hangzást), akkor szerintem valami ilyesmibe gondolkodj.
Én is ezt javasoltam, az APX-ből nagyon szép hangokat lehet kihozni.
Helló!
Tegnap hozzámvágtam egy APX100at ingyen! Alja kicsit rozsdás már,még nem bontottam meg;remélem a lényeg használható benne. Ilyenformán viszont már használtam,és ezúttel nem szeretném. Valami nagyon alap trióda kapcoslást akarok,hálózati táp felhasználható,PL509/Ecc-k is,kimenőt meg nem tudom;elboltolom talán. Ötleteket szivesen fogadok ezúttal is! Köszi,további szép estét.
A kimenő repülhet hozzám is akár. Másrészt hogy akarsz triódát a PL509-ből? Jó beköthető, de nem lesz tőle "igazi" trióda. Meg akkor már a táp sem megfelelő a fűtőfeszek miatt.
Üdv!
Igaz lehet,igazából nem is lényeges hogy trióda legyen,fogalmazzunk inkább úgy,hogy amennyiben működik,vagy legalábbis egy része,akkor felhasználnám. Az alja kicsit el van rohadva,lehet csak a lemez,de az is lehet hogy 20 centis vízben állt évekig.Majd belenézek. Amennyiben használható,MIvel nekem nem kell 100W,sem mono,esetleg 2 single-ended oldal összehozható az elemeiből. MIndenképp felhozom még a témát,csak legyen időm szétszedni,és meglesni. Bocs,kicsit hosszúra sikerült. Sziasztok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |