Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   128 / 2208
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 24, 2008
GU-knak leszedtem az alu sapkáit itt vannak képek:

GU50

6H8C
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 24, 2008
De valóban leszedted? Könnyen lejött?
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Ezzel mi nem elégszünk meg A TE saját képeidre vagyunk kiváncsiak :yes: :yes: :yes:
(#) kocos hozzászólása Ápr 24, 2008
Kifúrtam tegnap a sasszit
meg vettem kondit
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Szép kerámia foglalatot vettem aranyozott lábakkal annyit megért.

Szóval 2db GU50+2db fogl.+2db 6H8c+2db fogl.+postaköltség=8800 HUF A foglalatok kerámiák aranyozott érintkezővel. De jő kis erősítő lesz ezekből
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Szombaton meg meglesz hozzá a hálózati trafó is, csak meg kell tekerni...
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Igen, nagyon vékony alu csak ki kell hajtogatni. Nem tudsz kárt tenni az üvegben.
(#) djhans válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Ok akkor mindjárt fényképezek. pill...
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Íme az új szerzemények. Csak a készlet felét fényképeztem le.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 24, 2008
elektronnaja lampa Ez tetszik
(#) EcoPityu válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Én is 6H8C-vel hajtom mindkét erősítőben a 6L6GC-ket, meg a 6P3SZ-eket is. Kicsit kisebb az erősítésük mint egy ECC83-nak, de atomstabilak
És persze jobban is néz ki. Meg az illik egy Ruszki csövekkel épített erősítőbe...
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Eljössz vasárnap a börzére és amelyik standon a Hans-nak megérdeklődöm a 6C33C-t te veszel magadnak ilyet 4 vagy 5 százért / db.
(#) nagygyeviz válasza dxzo4z hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Hali! a legelszántabb hifisták(az aranyfülűek)azt állítják,h a single-end erősítő szebben(zeneibben,muzikálisabban stb...)szól.nincs okom ezen állításban kételkedni,s bár jómagam számtalan kapcsolást megépítettem,-nem tudok dönteni a kettő között!nem merném egyértelműen kijelenteni,h az SE feltétlen magasabb rendű lenne,mint a PP.inkább csak karakter-mintsem minőségi különbség áll fenn köztük.mindkét technikával lehet egészen kiváló,és nagyon gyatra készüléket építeni,bár az SE-t macerásabb összehozni.ennél valóban nincs keresztezési torzítás,viszont nagy kivezérlésnél a cső a jel egyik félhullámát a lezárási-míg másik félhullámát a telítési tartományban produkálja.viszont a PP rovására az írható,h nagyon nehéz(majdnem lehetetlen)a tökéletesen szimmetrikus vezérlőjel előállítása.mivel nincs pnp-s,és npn-es cső... ebben a kérdésben érdekelne mások véleménye is.
(#) kocos válasza nagygyeviz hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Plachtovics György úr ecsetelte valamelyik évkönyben, hogyha a sima "long tailed pair" fázisfordító közös katódelenállása helyett egy áramgenerátort használunk, akkor , megközelíthető a teljes szimmetria! Vagy ha a fázisfordító, akár katodin, akár LTP, után még egy kettőstriódát teszünk, amiknek balanszolható az erősítése, monjuk a két katód közé egy kondit kötünk, és a csúszkáját egy ellenálláson földre, akkor is kihozható a teljes szimmetria ...
Én még nem építettem PP-t ezek csak elméleti megfontolások.
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Idézet:
„monjuk a két katód közé egy kondit kötünk, és a csúszkáját

Értjük, hogy egy potiról beszélsz, csak így olyan vicces
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Basszus! Sokfelé figyelek mostanában egyzserre
(#) kocos hozzászólása Ápr 25, 2008
Bár a topik "hangulata" nem ez, de Itt vannak az épülő gitárkombóm képei. Még a bőrözés nem teljes, és hiányzik belőle a tremló áramkör, valamint a brummcsökkentés, de már így is elég meggyőző hangja van
(#) nagygyeviz válasza kocos hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Igen,ismerem a megoldást,láttam hasonló rajzot. :yes: az áramgenerátort ilyenkor ált.tranyóval oldják meg,s jómagam viszolygok ugyanazon áramkörben a cső és félv.együttes alkalmazásától,ezért ezt a megoldást nem próbáltam. ámbár,ha a kérdést továbbgondoljuk, a "long tailed pair"fázisfordítónál az első cső(fél) földelt katódos,míg a második földelt rácsú kapcs-ban dolgozik,tehát a szimmetria máris megbomlott... szerencsére ezek inkább elméleti problémák,mintsem gyakorlatiak.a katodin f-fordító,plusz meghajtó fokozat közel ideális megoldás,bár "másfél" cső kell hozzá,főleg nagytelj.erősítőkben gyakori.a különböző kivitelű fázisford.fokozatoknak jellegzetes sajáthangja van,amely érvényesülhet az erősítő karakterében.
(#) CHZ válasza nagygyeviz hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Szerintem sem lehet igazán megmondani melyik a jobb megoldás , mindegyiknek előnye és hátránya is van ahogy írtad .
Az SE nagyon válogatós , nem mindegy milyen hangfalon hallgatjuk , a PP már sokkal toleránsabb a hangszórókhoz .
SE nem csak az alkatrészek minőségére érzékeny ,
elvérezhet ha nem megfelelő hangfalon hallgatjuk .
PP meghajtása nem annyira vészes .
Én a 6L6GC erősítömbe a rajzon látható meghajtást használom , látható a kimeneteken mennyire szimmetrikus a kimenő fesze , ez gyakorlatban is így van , nem csak szimulálva , ha csöfelek párban vannak , akkor még a P1 trimmer sem kell , teljes szimmetria lesz a kimeneten , még impedanciailag is meg van a szimmetria , nem úgy mint a katodin-nál.

6l6gc.JPG

(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
A lényeg , a kapcsolás lemaradt , nem azt csatoltam .
(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Idézet:
„Az SE nagyon válogatós , nem mindegy milyen hangfalon hallgatjuk , a PP már sokkal toleránsabb a hangszórókhoz .
SE nem csak az alkatrészek minőségére érzékeny ,
elvérezhet ha nem megfelelő hangfalon hallgatjuk .”

Ezzel nem értek egyet!!
Nekem minden hangfalon ugyanúgy szólt az SE.
Az alkatrészekre egyáltalán nem érzékeny, nálam minden alkatrész eltér a PCL-be mégis megy
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Elfogadom a véleményed , el is hiszem , de ez nem bizonyítja azt , hogy nem igaz amit írtam .
Amiről én beszélek az igazán csak nagyon jó rendszeren hallható ki , de ott nagyon .
Nem szeretnék ezzel minősíteni , de ha van lehetőséged csinálj több próbát még ...
(#) djhans hozzászólása Ápr 25, 2008
Szasztok itt van az épülő dobozomról egy kép.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Azért ez még messze van a késztől. Most a kritikus rész jön a csöveknek kifúrni a lyukakat. Az üres hely a dobozban a hálózati toroid helye. A kimenők a tetején lesznek. Valami kupakot kell még gyártanom rájuk.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Szép lesz .
Csöveknek kifúrni a helyét nyákhoz nem kis feladat .
Én kinyomtatom a nyáktervet , ráragasztom a lemezre és a foglalat közepe jelölt , azt használom mankónak.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Szép munka (és nagyon jó a képsorozat is).
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Át tudom jelölni mert a foglalat közepén a szegecs lyukán átmegy egy 2-es fúró. Aztán már csak a nagy lyukat kell kifúrni. Van ötletem mi lesz a trafótakaró. Van 8,5cm*8,5cm-es olajkondi annak az alsó része és az oldalai teljesen simák.
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Ez már 1 éve nincs befejezve , trafókra a burkolat nem készült el még .
Szerintem is szépek azok a csövek és nagyon jó hangjuk van , EL34 -et váltottam le vele és a foglalat sajnos fordítva lett ehhez a csőhöz betervezve , csak mechanikusan , mert így a felirat nem látható

6L6GC.JPG

(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Az jó ötlet , mivel fúrod ?
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Nem tudom. Mutattak nekem egy több lépcsős fém fúrót olyan mint egy piramis csak fordítva. Az jó lesz? Te hogyan fúrnád?
Következő: »»   128 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem