Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   127 / 2208
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Ápr 23, 2008
van két PCL86 csővem mekorra teljesítményt lehet kihozni belölűk
(#) sebestyen_ferenc válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
az elég elég kevés .....Az El84 egy üttemben godolom 5wattot azért le tud adni?
(#) Müszi válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Ápr 23, 2008
kb. annyit igen.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Na igen ! Kb azt írtad le, mint én, csak én kérdőjelet tettem a mondta végére, Te meg pontot! Akkor pontosítok!
Képleteket kérek :
Ha ismerem a szükséges secunder teljesítményt ( mert tudom mihez akarok trafót ), hogy határozom meg a vaskersztmetszetet !
X teljesítményű trafóhoz honnan szülöm az áramsűrűséget, amivel majd számolom a keresztmetszeteket, pontosabban az átmérőt? Pontosabban, mi határozza meg az áramsűrűséget? Nem a derót vastagsága, az abból következik Írtad , hogy a gerjesztés. hogyan? Magyarázatot, és képletet kérek és innen már meg tudom határozni a menetszámokat , és a huzalátmérőt, csak ezt a két kiinduló dolgot nem tudom ...
Köszönöm
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Te Hans, én ezt így hagynám ahogy van, hamár elüt a pc-től üssön el rendesen!
(#) szilva válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Adatlapok alapján nincs (vagy nem látok) ekkora különbséget a két cső között. Mi az oka?
(#) szilva válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Igen, az EL84 és a PCL86 között gondoltam. A PCL86 adatlapja szerint 10% torzításnál 4.1W kimenő teljesítményt tud, az EL84 adatlapján ugyanilyen torzításhoz 4.3 és 5.7W közötti értékek szerepelnek beállítástól függően. Ez mind pentódás A osztály.
(#) tuxpingu hozzászólása Ápr 23, 2008
sziasztok! abban tudnátok segíteni, hogy honnan tudnék szerezni sm85-ös hipersil vasmagot?
(#) alex077 hozzászólása Ápr 23, 2008
Sziasztok!
Sikerült megszereznem egy táptrafót. Készítettem róla egy képet(ill többet, de csak a legjobb minőségűt rakom fel). Valamint nagy szerencsémre rábukkantam egy dobozban rádióalkatrészekre: ellenállás, kondi, stb, de egy hangszórót is találtam a hozzá tartozó trafóval együtt. Épségben van, bár egy kicsit sérült a membrán, de az nem vészes. Azt kellene kitalálni, hogy melyik vezeték micsoda a táptrafón. Azt is ki kellene találni, hogy a hanszórónál mit hova kössek. Akkor djhans kapcsolási rajza alapján fogom megépíteni az erősítőt(hozzáteszem, hogy ez nem most lesz, mert még időbe kerül, amíg minden alkatrész meglesz hozzá és tudok vele foglalkozni, mert elég kevés időm van).
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Ezen a ponton tanácsolom alex hogy MENEKÜLJ!
Kiszedi belőled hogy melyik típus, összeveti a bontott alkatrészekkel hogy igazat mondtál-e, majd mikor világossá válik hogy ez tényleg egy rádió halálát jelentette bosszút forral
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Vaskeresztmetszet: A = k x négyzetgyök P
P = primer teljesítménny W
k = vastényező (1,2-1,4 50W-ig, 1,4-1,6 50W felett, 0,8-1 1000W felett)

Voltonkénti menetszám: N=1 / 4,44 x f x B x A
N = menetszám
f = frekvencia Hz
B= max indukció T (Tesla) ez 0,8-1,7 (vas-hiperszil

De valóban egyszerűbb táblázattal indítani és az adott vashoz kiszámítani .
naná
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Ha rákattintasz erre >hozzászólására (#214757)zárójelben lévő számokra a fejlécben
A feladó hozzászólására lépsz és tudod ki és mikor írta ...
Próbáld ki .
Bocs , hogy beleavatkoztam .....
(#) alex077 válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Nem tudom milyen rádió volt, mert amit a képen láttok azt úgy szedtem ki a dobozból, ahogy volt. Maga a rádió nem tudom hol van. Viszont bajban vagyok ezekkel a vezetékekkel. Oldalt van egy bizti egyik végén egy fekete vezeték másik végén egy fehér és egy másik, ami lóg a levegőbe. A fehér nagyon vékony a trafóba megy.Van még két fehér ami a trafóból jön ki. Van négy zöld, amik között mindenhogyan lehet mérni jó nagy ellenállást. A trafóból kijövő vezetékek belűlről kifelé: 1 fehér (lóg a levegőbe), 1 fehér (lóg a levegőbe), 1 fehér a biztihez, 2-2 zöld
Na most mit hogyan?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Szerintem az én trafóm nem az mint amit hoztak hozzád. A vas keresztmetszete halál pontosan 4cm*2cm. A primer tekercs 2*110v 0,5-ös huzal. A szekunder 18v (2*9v) 2,5mm-es huzal.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 23, 2008
De sajnos be kell dobozolni mert azért a barátnőmnek mondtam hogy ne nyúljon oda mert a hálózat és vagy 230 egyen ott szaladgál. Meg véletlenül én is belenyúlhatok nappal nem látszik annyira hogy fűt a pcl és mivel semmi alapzaj nincs nem tudom be van-e kapcsolva.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Sajnos be kell látnom hogy ez a kis "vacak" pcl86-os számítógép erősítő nem szól olyan rosszul a tv kimenőkkel mint ahogy vártam és megállja a helyét hétköznapi zenehallgatásra.
(#) alex077 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
A probléma ott van, hogy 7 kivezetés van, viszont gyanus, hogy leszakadt egy, mert a legkülső két zöld között van egy lyuk, de nem úgy néz ki mintha ott lett volna vezeték. A legkülsö két zöld között kb 1 ohm van(kb 1500 k volt először,de megkapartam a rézdrótot). A következő két zöld között kb 1.3 ohm van. A két szabad fehér között kb 100 ohm van. A biztis fehéz( ami a 3 közül a legkintebb van) és ami eggyel beljebb van között 17 ohm van, a biztis fehér és a legbelső fehér között kb 120 ohm van. Arra gyanakszon, hogy ez nem csak 220ról, hanem 110ről vagy más feszről is megy, azért van 3 fehér. No de akkor most mi van a többivel?
(#) wago36 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 23, 2008
N=10000/4,44xfxBxA
Bocs hogy javítom
(#) EcoPityu válasza wago36 hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Így igaz!
Csak mi a suliban a keresztmetszetet osztottuk 10000-el..Így lett 1/ 4,44x50x1x0,0027 27cm2-es vasnál, 50Hz-ről, 1T gerjesztéssel.
Namost ha frekuval le akarunk menni a HIFI alsó határáig/20Hz/ akkor itt is látszik, mennyire változik a menetszám. Egyébként ezáltal a gerjesztés is csökken, annak mértékében, hogy a frekvenciaátvitel jó legyen. Merthát több menet ugyanakkora feszültségre, az bizony kisebb gerjesztés. És ha még emellett a CHZ által említett gerjesztés csökkentést is elvégezzük 0,6T-re, akkor még több lesz a menetszám! Csak férjen a vasra!
(#) alex077 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Akkor majd jövök, ha lesz másik tarfóm. THX a helpért. :kalap:
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 23, 2008
Már így is látszik tökéletesen, mennyi kompromisszum végeredménye egy kimenő.
(#) CHZ válasza wago36 hozzászólására (») Ápr 23, 2008
ighazad van , köszi !
(#) incanto válasza tuxpingu hozzászólására (») Ápr 24, 2008
A Urbán Elekktronikában kapsz sm85-öt, részenként is.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Ápr 24, 2008
hozzá jutotam PCL805;PCL86;PCl82... 3 pár csőhöz megnéztem az adataikat szere:8watt;4.1watt;3.2watt maxot írnak PCL805 probálok egy 2*5wattos kihozni
(#) djhans hozzászólása Ápr 24, 2008
Ma megjöttek a szép GU50-ek, 6H8C-k és a kerámia foglalatok a stereo GU50 SE-hez
(#) djhans hozzászólása Ápr 24, 2008
Sehol senki
(#) kocos hozzászólása Ápr 24, 2008
Én is itt vagyok, egész nap ládát bőröztem
Jók azok a GU 50-ek, nekem is van kettő , csak foglalatom nincs
6N8Sz az nem ECC 81?? 6N9sz az ECC 83-nak felel meg. Bár ezek az oktál csövek inkáb az amerikai 6sn7, vagy sl7 vagy minek a megfelelői. Gu mellé csak jobban mutat, mint egy "törpe" ECC85
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 24, 2008
6H8C = ECC82

6N8S.pdf

Következő: »»   127 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem