Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   129 / 2208
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Az tökéletes nekem nincs ilyen , nagyon drága akartam venni 10000Ft felett adják .
POWERFIX SET 8 -at használom , tudod olyan fűrészlap ami kőr alakú és több méret , gyakorlatilag mar , van 1 vezető fúró a közepén
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Kopasz trafókkal is jól szól , ezért marad porosodni .

Ezek a csövek 30W disz...és tetróda , sokkal jobb mint az EL34
(#) sturbi válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Gyanítom, hogy sokkal nagyobb súllyal esik a latba, hogy a végen milyen belső ellenállású csövek nyomják a műsort, mint az, hogy ezt PP-ben vagy SE-ben teszik.
Most egy triódának kötött 6E5P (tetróda) SE-t hallgatok (Rb. ilyenkor 1,2 K). Ez szinte teljesen mindenevő, de pl. egy ECL 86 PP-hez vagy SE-hez nagyon meg kell válogatni, mind a kimenőtrafót, mind a hangszórót, hogy azt mondhassa az ember: "na itt a hang, lehet olvadni". Úgy gondolom, minél nagyobb belső ellenállású végcsöveket használ egy erősítő, annál háklisabb a kimenőtrafóra és a hangszóróra is. Persze ez nem egy komoly probléma, a lényeg hogy a végén az egész rendszer együtt, tudja a slágert.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Van igazság abban amit fejtegetsz.

Még hozzátenném :
SE erősítő DF tekintetében sokkal rosszabb mint a PP , főként ha nics visszacsatolva .
Hangfalak nagy része viszont nem igazán szereti ha a rákapcsolt erősítő nem fogja kis belsőellenállásával a tekercseit .... membrán rezonancia környékén önálló életre kel .és nagyobb torzítással , egyenetlen frekimenettel reagálnak. SE -vel táplálva ez törénik néhány hangfal esetén
(#) l48 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
A lépcsösfúró jó ötlet különösen az aluminium vékonyabb vas valamint rézlemezekhez. Ha kiméletesen használják több évig szolgálhat . Rozsdamentes és más ötvözött lemezek esetében létezik a két darabos présszerszám ami különböző méretekben kapható, az ára összemérhető a lépcsöfúró árával a tartossága viszont jobb. Ha valakinek igy jobban beugrik az elektromos szerelvények, nyomógombok és kapcsolók 22mm furatait szokták ilyen szerszámmal elkésziteni. Egyébként más méretekben a rozsdamentes mosogatóba való beépitésekhez is használják. Az igy elkészitett furat a préselési oldaláról nézve pontos és esztétikus.
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Adatlapon láttam hogy a 6l6 se-ben 10w-ot szól 350v-ról. Az orosz változata 6p3sz meg csak 1800Ft.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
6L6 -nál kicsit több a 6L6GC változat , 3700Ft darabja .
Nem pontosan azonos csövek ...
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Köszönöm szépen!
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Én 400 Wattos 30 éves Eviggel fúrom kézben! Mára elértem azt a "szintet", hogy ma egy millimétert tévedek! Persze elő kell neki fúrni, én 3-massal szoktam. egyébként a fúróm 4-20-ig megy 2 mm-es lépésekben, így csak novál foglalathoz, biztitartókhoz, kondikhoz jó, oktál foglalathoz, és nagyobb furatokhoz bátyám lakatos komájától szoktam elkérni az 36 ig "fog"
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Hát az kicsit túlzás! Nekem a 6p3sz SE ben 250 voltról, és 350 voltról is 6.5 wattot ír! Én gitárhoz 250 voltról járatom, fél hangerőn hangos, maxon szobában elviselhetetlen hangerő ( pedig ott már kezd szépen torzítani ) Én 150-ért vettem a 6p3sz-t, mert mákom volt, de állítólag puskás börzén 400 Ft/ db, meg a 6p6sz is, amit szintén "megkóstolnék" PP-ben gitárra! El 84 teljesítmény, csak képzeld el azt a hangot sugártetródában Sztem Hifiben is jól szólhat!
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Nagyon büszke vagyok rád, hogy a régi jól bevált technikákat tartod életben, és egy igen ízléses combót hoztál össze. Emígyen szeretném neked hozzá felajánlani az USA gyártmányú RCA-bemenetű, és RCA kimenetű rugós zengetőmet, már ha van még hely a dobozban. Nálad nemesebb célokért küzdhet, mint nekem a polcon porosodva!
(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Így van! A síma 6l6 sokkal vékonyabb, és a hangja is más, mint a 6l6GC-nek a GC-s változat a hosszú élettartamú katonai verzió, úgy mint a ruszki elektronnájá lámpánál a síma a 6P3SZ és a katonai hosszúéletű a 6P3SZ-E, ez ugyancsak ducibb, és teljesen más hangú. Én is ezt a két fajtát használtam fel a PP-imben.
(#) nagygyeviz hozzászólása Ápr 26, 2008
Jutott eszembe egy ötlet,hogy lehet szert tenni jó csöves erősítőre.tudom,h botorság,de azért... régen a kis presszókban divatban voltak az analóg lemezváltós zenegépek.ha jól tévedek,csehszlovák gyártmányú,amúgy batár nagy monstrumok voltak.nos,ezek aljában egy fém sasszira épített,15/25W-os végfok rejtezik,EL-34csövekkel, komplett táppal egybeépítve.ezen erősítő egy kb.200VA-s,igen jó minőségű vasra tekert 1:60-hoz áttételű trafóban végződik.nem kell mást tenni,mint két ilyet összevadászni,tápkondicsere,némi felújítás,és kész a remek csöves hifi végfok. egyszer régen egy barátom szert tett egy ilyen sasszira,plusz egy kimenőtrafóra.akkotájt éppen össze volt rakva egy EL84-es PP erősítőm,sima alapkapcs,semmi extra.gondoltam egyet,s bekötöttem ezeket a zenegép-trafókat az eredeti helyett.a névleges 10W teljesítményt adta le a gép,igen jó zenei minőségben!vagyis ezek a kimenők nagyon el vannak találva... mindegy,ezt cs.érdekességképpen írtam le,nem sok gyakorlati esélye van ilyen masinák beszerzésének...manapság.
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 26, 2008
W-ban is vannak eltérések közöttük , 6L6GC tud 30W-ot a rokonai kissebb teljesítményűek.

http://www.elektroncso.hu/cikkek/tetroda.php
(#) Imi65 válasza nagygyeviz hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Hát, ez valóban csak egy ötlet. Valószínű, hogy ezekből sokkal többet kihajítottak, mint amennyit újrahasznosítottak. Legalább 15 éve nem is láttam ilyen masinériát, nemhogy 2-t. De azért ötletnek nem rossz.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat!!! A zengetőt pedig köszönettel elfogadnám, bár ebben már nemigen lesz helye, a következőben eleve terveztem rugós zengetőt, mert az effektek közül az is az egyik kedvencem Köszönöm mégegyszer, a részleteket majd priviben!
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 26, 2008
Ez is aranyos kis kapcsolás

ai300mk2.gif

(#) djhans hozzászólása Ápr 26, 2008
Újabb képek a készülő dobozról.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Alakul , szépek lettek a foglalatok kivágásai , gratulálok ...!
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Aranyos , de talán nem kellene ennyi helyen kompenzálni ....
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Fasza lesz! Az alut felpolírozod???
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Akkor fasza lett Vagy mi a baj???
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Köszi!
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Fényezni fogom valamilyen színre. Ami megy majd a fa színéhez.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Nem tudok, dolgozom holnap. Mindenképpen fényezem
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Bocs , de nem értem igazán mit kérdeztél Ey egyenirányító cső lenne ?
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Technológiáját elárulnád ?
Oldalanként 2 EY83 és hozzá 47u már elég lehet .
Nem ismerem gyakorlatban ezt a csövet , ha elbírna 100u -t az még jobb lenne ...
Már ennyire haladsz ?
Nyáktervezés is elindult ?
Vagy hagymányosan .... papír , cerka ?
Kimenők ?
Rádióstalálkozóra ?
Börze ?
Ott ha látsz jó dolgot vegyél !!!
Következő: »»   129 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem