Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Úgy szereltem ki egy készülékből ahol fojtó volt. De lehet hogy sohe sem fogom felhasználni. Hány watthoz jó ez hifiben?
300 V/A amit tud ez a vas , nagyon jó tápba , de SE és PP kimenőnek is használható .
PP- be kimenőnek 50W , SE 15-20W -ig optimális . SM85B -t nem szereltél ki mostanában ? Ilyet keresnék .
Egy munkatársam most kapott egyet. Csak azt tudom hogy SM85-ös mert megmértem de a nem tudom hogy a b-s mekkora keresztmetszet. Hány db kellene?
Csak 1 db ,13,1 cm ^ , 160V/A
45mm x29mm a keresztmetszete SM85A 32,5 mmx 29 ez lényegesen laposabb
Zolikám !
Az nagyon jó lenne , 1db is elég .. Csere , vagy lóvé ? De ezt magánban , ha üzletelünk ..
Osztom véleményedet abban,hogy az egyencsatolt erősítők a csöves hierarchia csúcsán helyezkednek el.hamarosan teszek fel még egy rajzot,ez PP lesz,2xEL84 és 3db EF86 meghajtással,és teljesen egyencsatolt.apró szépséghibája,hogy kettős táp kell neki.+400,és-160voltról üzemel,dehát a minőségért mindent... ez készült el most legutoljára.valószínű,csak hétvégén lesz rá időm.
Naiv kérdés!?
A VOX AC 30 kimenőtrafó adatait meg lehet tudni valahol?
Tudnátok olyan oldal címét leírni nekem, ahol a csövekhelyettesítő- vagy ekvivalens típusait meg lehetne nézni. Gondolok itt olyanra, hogy EL84=6P14P, vagy ECC82=12AU7 stb. Nagyon sokat segítene egyilyen oldal.
Nem teljesen válasz a kérésedre de hátha hasznos!
http://www.tubedata.info/
A trafókeretek nincsenek meg hozzá?Ha nincs lehet tudok adni,nekem mintha lenne otthon fölösben.
üdv
Az eredetiek nincsenek mert a vasak közt 1cm-es bakelit volt légrésnek és a keret így maszek gyártmány volt. De azt nem hoztam el mert csúnya meg nagy is. Jól jönne köszi. Majd írd meg mire volna szükséged érte.
Köszi, azért megnézem hátha kijön valami belőle.
Megnéztem,és találtam 4db trafókeretet. SM102B-hez valók.
Majd megbeszéljük hogy jusson el hozzád. Találtam továbbá 2db EI magos trafót,0,35-ös lemezekkel,és ez végre jó szilíciumos.10cm2 a megkeresztmetszete.GU50SE-hez tervezem felhasználni.Egy a baj vele,nem tudom szétszedni.Nem tudom kihúzni az első lemezeket.Van valakinek valami jó tippje hogy hogy lehet széteszedni? üdv
Ok. Köszi! Nincs ötletem a szétszedéshez. Az én EI trafóim már szét voltak szedve mikor vettem.
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy az első I lemez kivétele után, ha a lemezek össze vannak ragadva, akkor a kivenni kívánt lemezt körben késsel elválasztom a többitöl (kéz elvágását kerülni). Aztán szoktam találni hasonló vastagságú acélos lemezt (pl. leköszörült hegyű kés), mint a trafólemez, azt szembe rakom az E lemez közepével és kalapáccsal ütögetem, amíg megmozdul (ez a lemez természetesen nem támaszkodik az asztalon). Addig ütögetem a segéd lemezzel, hogy azt még ki tudjam húzni. Aztán a kimozdult lemezt (ha kombináltfogóval nem jön ki) satuba fogom és a trafónak aláfeszítve (pl. kétoldalról két csvsrhúzóval) kihúzom. A többi lemez már könnyebb. Oda kell figyelni, hogy a cséve el ne törjön a műveletek közepette, valamint nehogy megsebesüljünk. Előfordulhat, hogy az első lemez áldozat lesz (ez türelmetlenséggel egyenes arányban következik be), de nem gond, mert úgysem tudjuk majd mindet visszarakni.
sturbi javaslata jó , ha nem impregnált .
Impregnált estben ajánlatos kromofággal feloldani a lakkot . Jól átecsetelve pihentetni , majd levakarni az összes anyagot , és jöhet a fentebb említett szészedés
Állapotjelentés a GU50 SE erősítővel kapcsolatban. A próbák után elkezdtem a dobozolást. Lassan de biztosan haladok. Itt van néhány kép.
Jól néz ki!
A GU50 foglalatának mivel fúrtad ki a lyukat? Én csak 19,5-es fúróhegyet tudtam szerezni, holott legalább 21-es kéne A kimenőket el fogod takarni valamivel, vagy nem (pl.: befested)?
2-es fúróval körbefurkáltam majd reszelővel megigazítottam
A kimenő takaró úgy mint az EL84 SE-nél, orosz olajkondi alja lesz.
Mennyibe kóstál nagyjából egy 2-es fúróhegy?( amúgy ez most 2mm-es? mert a 2cm-est tudtommal 20-asnak hívják) Szerezni kéne nekem is egyet.
2mm-es. Kb. 120 Ft. Nekem a nagyobb lyukaknál a kis fúróval való körbefurkálás oldható meg. De van lépcsős fúró ami 6mm-30mmig jó. Ez úgy néz ki mint egy piramis csak fejjel lefelé. Ez már profi szerszám 2-3 ezer Ft. És kell hozzá állványos fúró is.
Huh, akkor nem lehetett semmi
Az a baj, hogy 19,5-ös heggyel már ki van fúrva, de kicsi mert nekem 21-es kéne, reszelővel meg nem akarok nekiállni, mert tuti ovális vagy téglalap lenne belőle Köbzoli: Nekem tetszik különösem a mély, magas felirat
De engem igen. Jó lett! Látom a bőrzén vett hangszórók vannak benne
Tetszik .
Ez valóban TL? Hány wattot tud elviselni ?
Én kireszelném... Nem kellene már sokat. Rajzolj körbe valami hasonló átmérőjű dolgot és reszeldk ki szép lassan türelmesen a vonalig. Nekem se lett 100% kör de a foglalat mellett nem feltűnő.
ÁÁÁ még nem. Majd ha kész lesz. Légszerelve lesznek az alkatrészek foglalattól foglalatig. A táp lesz csak nyákon az időzítővel. Az a bajom hogy az egyik előfokcső nem áll egyenesen pedig a foglalatok egyformán vannak. Az egyik cső búrája kicsit elfordúlva lett összerakva gyárilag
6H8C nekem is ferdécske , majdnem mind .
Ami egyenes az meg elekromosan volt gyenge .. |
Bejelentkezés
Hirdetés |