Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   183 / 2208
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Júl 4, 2008
Úgy szereltem ki egy készülékből ahol fojtó volt. De lehet hogy sohe sem fogom felhasználni. Hány watthoz jó ez hifiben?
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Júl 4, 2008
300 V/A amit tud ez a vas , nagyon jó tápba , de SE és PP kimenőnek is használható .
PP- be kimenőnek 50W , SE 15-20W -ig optimális .

SM85B -t nem szereltél ki mostanában ?
Ilyet keresnék .
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Júl 4, 2008
Egy munkatársam most kapott egyet. Csak azt tudom hogy SM85-ös mert megmértem de a nem tudom hogy a b-s mekkora keresztmetszet. Hány db kellene?
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Júl 4, 2008
Csak 1 db ,13,1 cm ^ , 160V/A
45mm x29mm a keresztmetszete SM85A 32,5 mmx 29 ez lényegesen laposabb
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2008
Zolikám !
Az nagyon jó lenne , 1db is elég ..
Csere , vagy lóvé ?
De ezt magánban , ha üzletelünk ..
(#) nagygyeviz válasza CHZ hozzászólására (») Júl 4, 2008
Osztom véleményedet abban,hogy az egyencsatolt erősítők a csöves hierarchia csúcsán helyezkednek el.hamarosan teszek fel még egy rajzot,ez PP lesz,2xEL84 és 3db EF86 meghajtással,és teljesen egyencsatolt.apró szépséghibája,hogy kettős táp kell neki.+400,és-160voltról üzemel,dehát a minőségért mindent... ez készült el most legutoljára.valószínű,csak hétvégén lesz rá időm.
(#) netuddki hozzászólása Júl 5, 2008
Naiv kérdés!?
A VOX AC 30 kimenőtrafó adatait meg lehet tudni valahol?
(#) JZoli hozzászólása Júl 5, 2008
Tudnátok olyan oldal címét leírni nekem, ahol a csövekhelyettesítő- vagy ekvivalens típusait meg lehetne nézni. Gondolok itt olyanra, hogy EL84=6P14P, vagy ECC82=12AU7 stb. Nagyon sokat segítene egyilyen oldal.
(#) netuddki válasza JZoli hozzászólására (») Júl 5, 2008
Nem teljesen válasz a kérésedre de hátha hasznos!
http://www.tubedata.info/
(#) Mate78 válasza djhans hozzászólására (») Júl 5, 2008
A trafókeretek nincsenek meg hozzá?Ha nincs lehet tudok adni,nekem mintha lenne otthon fölösben.

üdv
(#) djhans válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 5, 2008
Az eredetiek nincsenek mert a vasak közt 1cm-es bakelit volt légrésnek és a keret így maszek gyártmány volt. De azt nem hoztam el mert csúnya meg nagy is. Jól jönne köszi. Majd írd meg mire volna szükséged érte.
(#) JZoli válasza netuddki hozzászólására (») Júl 5, 2008
Köszi, azért megnézem hátha kijön valami belőle.
(#) Mate78 válasza djhans hozzászólására (») Júl 5, 2008
Megnéztem,és találtam 4db trafókeretet. SM102B-hez valók.
Majd megbeszéljük hogy jusson el hozzád.

Találtam továbbá 2db EI magos trafót,0,35-ös lemezekkel,és ez végre jó szilíciumos.10cm2 a megkeresztmetszete.GU50SE-hez tervezem felhasználni.Egy a baj vele,nem tudom szétszedni.Nem tudom kihúzni az első lemezeket.Van valakinek valami jó tippje hogy hogy lehet széteszedni?

üdv

(#) djhans válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 5, 2008
Ok. Köszi! Nincs ötletem a szétszedéshez. Az én EI trafóim már szét voltak szedve mikor vettem.
(#) sturbi válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 5, 2008
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy az első I lemez kivétele után, ha a lemezek össze vannak ragadva, akkor a kivenni kívánt lemezt körben késsel elválasztom a többitöl (kéz elvágását kerülni). Aztán szoktam találni hasonló vastagságú acélos lemezt (pl. leköszörült hegyű kés), mint a trafólemez, azt szembe rakom az E lemez közepével és kalapáccsal ütögetem, amíg megmozdul (ez a lemez természetesen nem támaszkodik az asztalon). Addig ütögetem a segéd lemezzel, hogy azt még ki tudjam húzni. Aztán a kimozdult lemezt (ha kombináltfogóval nem jön ki) satuba fogom és a trafónak aláfeszítve (pl. kétoldalról két csvsrhúzóval) kihúzom. A többi lemez már könnyebb. Oda kell figyelni, hogy a cséve el ne törjön a műveletek közepette, valamint nehogy megsebesüljünk. Előfordulhat, hogy az első lemez áldozat lesz (ez türelmetlenséggel egyenes arányban következik be), de nem gond, mert úgysem tudjuk majd mindet visszarakni.
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 6, 2008
sturbi javaslata jó , ha nem impregnált .
Impregnált estben ajánlatos kromofággal feloldani a lakkot .
Jól átecsetelve pihentetni , majd levakarni az összes anyagot , és jöhet a fentebb említett szészedés
(#) djhans hozzászólása Júl 6, 2008
Állapotjelentés a GU50 SE erősítővel kapcsolatban. A próbák után elkezdtem a dobozolást. Lassan de biztosan haladok. Itt van néhány kép.
(#) sprofan válasza djhans hozzászólására (») Júl 6, 2008
Jól néz ki!
A GU50 foglalatának mivel fúrtad ki a lyukat? Én csak 19,5-es fúróhegyet tudtam szerezni, holott legalább 21-es kéne A kimenőket el fogod takarni valamivel, vagy nem (pl.: befested)?
(#) djhans válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2008
2-es fúróval körbefurkáltam majd reszelővel megigazítottam
A kimenő takaró úgy mint az EL84 SE-nél, orosz olajkondi alja lesz.
Mennyibe kóstál nagyjából egy 2-es fúróhegy?( amúgy ez most 2mm-es? mert a 2cm-est tudtommal 20-asnak hívják) Szerezni kéne nekem is egyet.
2mm-es. Kb. 120 Ft. Nekem a nagyobb lyukaknál a kis fúróval való körbefurkálás oldható meg. De van lépcsős fúró ami 6mm-30mmig jó. Ez úgy néz ki mint egy piramis csak fejjel lefelé. Ez már profi szerszám 2-3 ezer Ft. És kell hozzá állványos fúró is.
Huh, akkor nem lehetett semmi
Az a baj, hogy 19,5-ös heggyel már ki van fúrva, de kicsi mert nekem 21-es kéne, reszelővel meg nem akarok nekiállni, mert tuti ovális vagy téglalap lenne belőle
Köbzoli:
Nekem tetszik különösem a mély, magas felirat
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 6, 2008
De engem igen. Jó lett! Látom a bőrzén vett hangszórók vannak benne
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Júl 6, 2008
Szép lesz .
Méregettétek már Imivel ?
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 6, 2008
Tetszik .
Ez valóban TL?
Hány wattot tud elviselni ?
Én kireszelném... Nem kellene már sokat. Rajzolj körbe valami hasonló átmérőjű dolgot és reszeldk ki szép lassan türelmesen a vonalig. Nekem se lett 100% kör de a foglalat mellett nem feltűnő.
Akkor az lesz belőle!
Köszi
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Júl 6, 2008
ÁÁÁ még nem. Majd ha kész lesz. Légszerelve lesznek az alkatrészek foglalattól foglalatig. A táp lesz csak nyákon az időzítővel. Az a bajom hogy az egyik előfokcső nem áll egyenesen pedig a foglalatok egyformán vannak. Az egyik cső búrája kicsit elfordúlva lett összerakva gyárilag
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Júl 6, 2008
6H8C nekem is ferdécske , majdnem mind .
Ami egyenes az meg elekromosan volt gyenge ..
Következő: »»   183 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem