Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   584 / 2208
(#) fleta hozzászólása Máj 31, 2009
Most barátkozom ezekkel a sapkákkal, de nem nagyon jön be.Esetleg ha lefújnám feketére..Ebből van egy kiló.Ez már tényleg csak szükségmegoldás lenne.

PICT5312.JPG

(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Máj 31, 2009
Nekem fehérben van : Bővebben: Link
nekem mondjuk tetszik, de általában fehér sasszival dolgozok, meg nincs is csak kb 10 db
egyébként nekem bejön a piros
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
Tudom, hogy csirkefej van ilyen erősítőkön, de nekem valahogy nem tetszik. Jobban szeretem a kör alakú potisapkákat.
(#) llaci56 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 31, 2009
Azt áruljátok már el, hogy miért "sapka"?
"Forgatógomb" néven ismertem egész életemben, de lehet, hogy kimaradtam valamilyen névváltozásból.
Először azt hittem, hogy a - sok helyen alkalmazott, a poti testre rápattintott - porvédő sapkáról van szó.
A hangszer erősítőknél pedig a csirkefej nem tetszés kérdése, hanem kötelező. Ránézésre kell tudni ellenőrizni, hogy minden a helyén van-e.
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 31, 2009
Ez inkább "vintídzs" kérdés, mármint a csirkefej ! a '60-as évek beli fendereken, pl a Bassman-en nem scirkefej volt. Viszont az lehet, hoyg valóban a jó láthatóság miatt kezdték el alkalmazni, bár amerikában korábban is volt már scirkefej műszereken stb ( mondjuk ott is a láthatóság miatt ) Marshallokon pl sosem volt , hanem csak a jellegzetes "marshall" forgatógombok vannak ( amúgy nem tudom miért potisapka, én használom a gombot, meg sapkát is felváltva .. )

Ja, igen : Marshall
(#) Kiss.hu válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
Szia!
Köszönöm az észrevételeket neked is, és a többieknek is. Tegnap volt egy kis gondom a gépemmel, így csak ma tudtam megnézni a válaszokat, legalább volt egy nyugodt éjszakám. A filccel történt megjegyzésekröl hasonló érzésem támadt. Azt nem tudtam, hogy mikor tértek át nyákra, és csak feltételezem a 74-es gyártást, a mellékelt képből. A nyák ha jól látom, több funkciós univerzális alkotás, mert "x" és "s" a szóló ill. a 100w-os tipushoz szükséges alkatrészeket. Ha ér 80eHUF-ot, akkor megnyugodtam, mert attól olcsóbban vettem, és majd lassan kipofozom. Nem ismersz valami olyan linket, ahol a sorozatszám alapján megkereshető, hogy pontosan mikor gyártották?

(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
Jó lesz ez Csak így tovább
(#) FiGe hozzászólása Máj 31, 2009
Van valakinek tapasztalata arról, hogy érdemes-e trafó tekercselésnek nekiállni? Gondolok most pl. tévéből kibányászott trafó áttekerésére teljesítménytrafónak. Gondolom kimenő trafót már mindenképp bajos lenne tekerni, habár a neten erre is van jópár leírás.
A tervem egyébként egy Marshall JCM800 klón lenne, de csöves dolgokat még nem építettem, elég új a téma, egyelőre kicsit tartok a "nagyfesztől".
(#) fleta válasza FiGe hozzászólására (») Máj 31, 2009
Ha van megfelelő vasad a trafóhoz, megfelelő méretű drótok, szigetelő anyagok, tekerőgéped, mindenféleképpen megéri. JCM 800 trafói és a TV-ből kibányászott trafók nagyon messze járnak egymástól. A nagyfesztől ne félj, Ő sem fél tőled! Tiszteletben kell tartani, és vigyázni kell rá! Engem már sokszor megrázott, de még élek!
Én most tervezek egy PLEXI építést.
Keressél meg priviben, és trafókban tudok segíteni.
(#) Action2K válasza fleta hozzászólására (») Máj 31, 2009
Jól mondod! De azért én ajánlanám, hogy kezdje csak el a barátkozást a csövecskékkel, no megy a "nagyvillámmal" (anódfesz), a TV-kből kibontott dolgokból. Nem?
Ui.: Persze csöves TV-kből
Ui.2: PLEXI erősítő, vagy tekercselőgép?
(#) fleta válasza Action2K hozzászólására (») Máj 31, 2009
Ez természetes, először egyszerűbb kapcsolásokkal kell kezdeni, "idomítani a csöveket" utána jöhet a bonyolultabb kapcsolás.
A PLEXI a Marshallnak talán legjobban sikerült erősítője JCM 800 több tipusa van. Lásd AC/DC együttes.
(#) retrolabsaudio válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
igen arról gondoltam,nekem is Ő(feribá)készitett jópárdarabot,mostani eladó el84-ben is példul
(#) retrolabsaudio válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 31, 2009
Én,6as7 OTL,most készül mégegy,de abban csak mint"tanácsadó"szerepelek
(#) retrolabsaudio válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 31, 2009
Ilaci valamit tud,Te is zenéltél?
(#) FiGe hozzászólása Máj 31, 2009
Köszönöm a gyors válaszokat, fleta1: írtam magánban mailt a freemailes címre.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Máj 31, 2009
Kis helyesbítés : Plexinek az első sorozatú JTM-eket nevezték amik a Fender Bassman 5F6-nak a koppintásai. A JCM800 jóval később jött a képbe.
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
Igen köszi a helyesbitést. Bár már a JCM 800 supr leadra is hallottam hogy rámondták hogy plexi. Nem nagy eltérések vannak a kapcsolásban
(#) CIROKL hozzászólása Máj 31, 2009
Sziasztok : Mint nindenki hát így én is elszoktam azért csenni mások ötletét ! Ezért most ez a poti gombocska mert megtetszett ano az eggyik kedves fórumtársunk által használt gombocska ! Tudom nem szép dolog a leutánozás , de most ez szerintem megbocsátható ? Ugyanis az erőstítő kapcsolási rajza is az Ő keze munkája !
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 31, 2009
Hogy mit is mondtál a füllel kapcsolatban? Bővebben: Link
Na viccet félre téve nincs itt sehol sem másolás, max. "megihleti" egyikünk munkája a másikat, és ez (is) a fórum lényege!
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2009
Egyre szebb ! A fül az karnis, vagy fékcső (vagy egyéb rézcső) ? Ezen én is gondolkodtam, ha elfogynak a füleim
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Máj 31, 2009
Igen jól látod az a csövecske az egy 6mm -es sima réz cső ! Gyakorlatilag az elképzelt végső látvány képpen lett rátéve csak szerepe csak a látvány ? Megemelni vele a gépet nem igen lehet , nem is fog ilyen réz szinű maradni ? Ha minden igaz akkor a trafó takaróval megeggyező szinre lesz festve .
(#) retrolabsaudio válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2009
CHZ?
Hogy rögzítetted így a fába?
(#) retrolabsaudio hozzászólása Máj 31, 2009
helló,én is azt hiszem ezért jó az ilyen fórum,ötletcsere stb,mit hol lehet kapni..Pld.ilyen hord foggantyút asztalos ipari boltban ,fiók foggantyu,több szinben.ezért is támogatom,hogy mindenki tegye fel a fotóit,nem kell senkinek szégyenkeznie,hiszen mindenki volt kezdő,én mostis az vagyok,szivesen nézegetem mások kezemunkáját,és bizony lopkodom az ötleteket....
(#) CIROKL hozzászólása Máj 31, 2009
Igen ez a CHZ mester által tervezett erősítő ! Ez már a 2. erősítő ami az ő tervezései közül után építek ! Ja és van még egy csöves előfok amit szintén Ő tervezett ! amit megépítettem . Szóval ezért a külalakban is tetem rá egy dolgot ami mindig reá utal !Amit ezuton is nagyon szépen köszönök neki , az összes segítséget . Az erősítőivel kapcsolatban nagyon korekt kimunkált kapcsolás technikák , a nyákok tökéletesek ! / kocos : A rögzitését ITT megtudod nézni nagyon egyszerű !
Áhá! Hát ezzel tényleg nem merném megemelni
(#) retrolabsaudio válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2009
gondoltál rá,hogy a cső végébe 4 mm-es menetes szárat heggeszts,a fát átfúrva 4-es fúróval,és alul süllyesztett anyával megfogatni? akkor már lehetne emelni is! Ha pesti vagy megoldhatjuk
(#) CIROKL válasza retrolabsaudio hozzászólására (») Máj 31, 2009
Szia : nos végülis amit mondasz azt pillanatok alatt meglehet valósítani !De ennél nem igen lessz rá szügség mint már mondottam csak csupán disz jellege van a dolognak ! De azért nagyon köszöntem a segitő szándékod ! nekem ez csupán egy pár pillanat az egéssz ? müvelet . Hisz a fő profilom ez a mit szintén megnézhetsz ITT
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2009
Te aztán termékeny vagy. Szép, gratulálok. A csomagod a postán van!
(#) bave00 válasza djhans hozzászólására (») Máj 31, 2009
Bizony hogy megszállt! Már tervben van egy kombó, szereztem egy 2x12"-os Vermona ládát, abba kell majd építeni valami jó kis fejet. Nem tudom, mennyire vagy ismerős hangszer téren, de egy Twin Reverb előfokot (már korábban tárgyaltam róla kocos-sal) szeretnék kombinálni egy 25-30W-os, lehetőleg "márkás" végfokkal
Következő: »»   584 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem