Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   668 / 2208
(#) Moszkvai válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Hajrá! Már várom a kész munkád.
Én kicsit lassan haladok a HIRAGA-val mert közben
lakásfelújításba is belefogtam.De ha kész leszek akkor...
(#) Moszkvai válasza bence121 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Szia!
Kb ennyit:
LinkBővebben: Link
De állapottól is függ.
(#) mark.budai válasza Moszkvai hozzászólására (») Aug 19, 2009
Ezekben PL509 van?
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 19, 2009
Az bizony! Az exportra készültben meg 519 (volt ..)
(#) kocos válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Nekem kifejezetten tetszik! Ha ajándékboltokban, vagy valahol meglátok ilyen kis "antikolt" fadobozkákat egyből az jut eszembe, milyen erősítőt lehetne bele építeni
(#) l48 válasza kocos hozzászólására (») Aug 19, 2009
Én jobb szeretem magam megcsinálni a dobozt. Ezért elmentem az Zatik kft -hez valami szép exota fát venni.
Nem kaptam olyat ami találkozott volna az elképzelésemmel. Igy vettem meg ugyanott a kis ládikót. De vettem azért nagyon szép rózsafát is egy másik történethez.
(#) djhans válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 20, 2009
Nagyon jó lett! Nekem is van 2db orosz 807 lehet hogy egyszer munkára fogom őket.
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Aug 20, 2009
Idézet:
„ekem is van 2db orosz 807 lehet hogy egyszer munkára fogom őket.”

Lehet? Én a helyedben már építeném is az erősítőt vele!
(#) djhans válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 20, 2009
Van egy félig kész EL84PP és egy készülő EL84 prémium SE. Majd ezek után lesz egy PL36 (PL500) PP. Talán után sor kerülhet erre is.
(#) PetAd hozzászólása Aug 20, 2009
Hello
Pár napja összedobtam a katódkövetőt rákötöttem az erősítőt és a hangkártyát, de levágta a biztosítékot és a nyák is leégett a puffer kondi és a graetz közt Tegnap kicseréltem a graetz-t és megjavítottam a nyákot bekapcsoltam megint szikra, pukkanás nyákeltűnés biztosítéklevágás.
Szerencsére a jó öreg MEV 1n4004-es diódák túlélték az esetet azokat nem kellett cserélni. Véletlenül hozzáért a kezem a táp földvezetékéhez ami a puffer után van és a jack dugó test vezetékéhez és megrázott az áram, tudtam hogy ez nem 170V, megmértem és 230V volt a két föld közt. Később kiderült, hogy a 220/110 es trafóm nem választja el galvanikusan a primer és a szekunder oldalt egymástól. Ma elővettem a két magnóból bontott trafómat, összekötöttem a szekunder kivetésüket és így megoldottam a leválasztást.
Összekötöttem, ráadtam az izzítást a csőre bekötöttem a be és kimeneteket, a hangfalból eléggé torzan szólt a zene, rákötöttem az anódfeszt és egyből tisztán szólt.
Köszönöm sturbinak a sok segítséget, köbzolinak, hogy küldött csöveket és a többieknek akik még segítettek.
(#) mark.budai válasza PetAd hozzászólására (») Aug 20, 2009
Na, akkor végre beindult!
Képeket várhatunk?
(#) PetAd válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 20, 2009
Itt vannak a képek, sajnos nem valami jó minőségűek, mobillal készültek.
1. kép.: PCL85, munkaellenállás, balra lent becsatoló kondi és egy jack dugó, fent a táp és a fűtés nyákja
2. kép.: TDA2003-as ic-re épülő erősítőm, a doboz is saját készítésű
3. kép.: barna fekete trafó a 220/110-es trafó a másik kettő meg a leválasztó rész, barna kondi a kicsatoló kondi, fehér vezeték a 12voltos trafóé ami a fűtést adja
Köszi a képeket! [off]Az a trafós panel ismerős. Olyasmi van nekem is. Még a trafó kivezetése is ilyenek.
Melyikre gondolsz?
[off]
Amelyik a kép bal oldalán van. Amin zöld a huzalok szigetelése.
Azt egy Fisher márkájú videóból bontottam, majd áttekercselem táptrafónak vagy kimenőnek.
(#) kocos válasza PetAd hozzászólására (») Aug 20, 2009
Vigyázz azzal, mert egy biztonsági trafó! Kimenőt erre a csévére nem fogsz tudni készíteni, mert a primer, és szekunder tekercseknek külön csévéjük van, csak egymásba dughatók
(#) PetAd válasza kocos hozzászólására (») Aug 20, 2009
Megnéztem és igazad volt két részre van osztva egy műanyag lappal, majd kifaragom onnét
(#) Pioneer hozzászólása Aug 21, 2009
Sziasztok!
Van két kallódó PCL82-es csövem. Tud valaki egy jó kis SE kapcsolást hozzá?
(#) Imi65 válasza Pioneer hozzászólására (») Aug 21, 2009
Ezeket a rajzokat nézd át.
(#) kocos hozzászólása Aug 21, 2009
CHZ? Te vagy a terminál fórumon EL34? Csak mert keresgettem a HFM1-RIAA-ra ( de pszt ), és kidobott, szerintem Neked egy hozzászólásod EL34 nickel van "egy illető", akinek ugyanaz a képtára, mint Neked
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Aug 21, 2009
Igen , ott kezdtem el ismerkedni a csövekkel . Sok segítséget kaptam 1-2 fórumtárstól az első csöves erősítőm építéséhez. Sajnos manapság kevésbé látogatott .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Aug 22, 2009
Ha már Kócos is így Rádtalált, előhozakodnék én is egy kérdéssel, ami már régóta foglalkoztat. Az akkori véleményed, miszerint:
Idézet:
„Nekem manapság a sorrend : SE ,HIBRID (non NFB) , PP”
, mennyiben módosult az évek során?
(#) lpcollector hozzászólása Aug 22, 2009
És dobozban a legelső, bár csak másodjára elkészült csöves erősítőm az EL84/EF86 SE.
A képeken nem látszik, de Mahler Dal a földröl című művét "játsza" és csodálatosan tiszta énekhangokkal, csak kicsit soványabban mint a G807SE, de a hangja ...
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 22, 2009
Változott , SE , PP ... hibrid kevésbé tetszik mint akkor , egy teljesen félvezetős sem feltétlenül rosszabb . Ennek oka az is lehet , hogy sikerült jobb csöves PP-t készíteni és a hibridekkel nem kísérleteztem tovább .

Nagyon jól néz ki , lpcollector dizánj alakulóban .
.
(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Aug 22, 2009
Dizájn
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 22, 2009
Helló!
Hiperszil trafót hálózati trafóként hány Teslával lehet gerjeszteni?
(#) CIROKL válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 22, 2009
Ez is ugyanolyan szép mint a 807 se sőtt ez nekem jobban tetszik Ennek valahogyan más a festése ? A festék az nem kalapácslakk ? Gratulációm ehhez is ! A két erősítőt ilyen majdnem egyformára építetted ez előre eltervezett dolog volt ?
(#) fleta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 22, 2009
1TESLÁVAL

(#) CHZ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 22, 2009
Ez változó tipus szerint , max. 1,5-1,7 T lehet , táblázatban megtalálod .
Erősítőhöz érdemes kisebb értéket választani (1,2-1,4 T)
Következő: »»   668 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem