Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hajrá! Már várom a kész munkád.
Én kicsit lassan haladok a HIRAGA-val mert közben lakásfelújításba is belefogtam.De ha kész leszek akkor...
Ezekben PL509 van?
Az bizony! Az exportra készültben meg 519 (volt ..)
Nekem kifejezetten tetszik! Ha ajándékboltokban, vagy valahol meglátok ilyen kis "antikolt" fadobozkákat egyből az jut eszembe, milyen erősítőt lehetne bele építeni
Én jobb szeretem magam megcsinálni a dobozt. Ezért elmentem az Zatik kft -hez valami szép exota fát venni.
Nem kaptam olyat ami találkozott volna az elképzelésemmel. Igy vettem meg ugyanott a kis ládikót. De vettem azért nagyon szép rózsafát is egy másik történethez.
Nagyon jó lett! Nekem is van 2db orosz 807 lehet hogy egyszer munkára fogom őket.
Idézet: „ekem is van 2db orosz 807 lehet hogy egyszer munkára fogom őket.” Lehet? Én a helyedben már építeném is az erősítőt vele!
Van egy félig kész EL84PP és egy készülő EL84 prémium SE. Majd ezek után lesz egy PL36 (PL500) PP. Talán után sor kerülhet erre is.
Hello
Pár napja összedobtam a katódkövetőt rákötöttem az erősítőt és a hangkártyát, de levágta a biztosítékot és a nyák is leégett a puffer kondi és a graetz közt Tegnap kicseréltem a graetz-t és megjavítottam a nyákot bekapcsoltam megint szikra, pukkanás nyákeltűnés biztosítéklevágás. Szerencsére a jó öreg MEV 1n4004-es diódák túlélték az esetet azokat nem kellett cserélni. Véletlenül hozzáért a kezem a táp földvezetékéhez ami a puffer után van és a jack dugó test vezetékéhez és megrázott az áram, tudtam hogy ez nem 170V, megmértem és 230V volt a két föld közt. Később kiderült, hogy a 220/110 es trafóm nem választja el galvanikusan a primer és a szekunder oldalt egymástól. Ma elővettem a két magnóból bontott trafómat, összekötöttem a szekunder kivetésüket és így megoldottam a leválasztást. Összekötöttem, ráadtam az izzítást a csőre bekötöttem a be és kimeneteket, a hangfalból eléggé torzan szólt a zene, rákötöttem az anódfeszt és egyből tisztán szólt. Köszönöm sturbinak a sok segítséget, köbzolinak, hogy küldött csöveket és a többieknek akik még segítettek.
Na, akkor végre beindult!
Képeket várhatunk?
Itt vannak a képek, sajnos nem valami jó minőségűek, mobillal készültek.
1. kép.: PCL85, munkaellenállás, balra lent becsatoló kondi és egy jack dugó, fent a táp és a fűtés nyákja 2. kép.: TDA2003-as ic-re épülő erősítőm, a doboz is saját készítésű 3. kép.: barna fekete trafó a 220/110-es trafó a másik kettő meg a leválasztó rész, barna kondi a kicsatoló kondi, fehér vezeték a 12voltos trafóé ami a fűtést adja
Köszi a képeket! [off]Az a trafós panel ismerős. Olyasmi van nekem is. Még a trafó kivezetése is ilyenek.
Melyikre gondolsz?
[off]
Amelyik a kép bal oldalán van. Amin zöld a huzalok szigetelése.
Azt egy Fisher márkájú videóból bontottam, majd áttekercselem táptrafónak vagy kimenőnek.
Vigyázz azzal, mert egy biztonsági trafó! Kimenőt erre a csévére nem fogsz tudni készíteni, mert a primer, és szekunder tekercseknek külön csévéjük van, csak egymásba dughatók
Megnéztem és igazad volt két részre van osztva egy műanyag lappal, majd kifaragom onnét
Sziasztok!
Van két kallódó PCL82-es csövem. Tud valaki egy jó kis SE kapcsolást hozzá?
CHZ? Te vagy a terminál fórumon EL34? Csak mert keresgettem a HFM1-RIAA-ra ( de pszt ), és kidobott, szerintem Neked egy hozzászólásod EL34 nickel van "egy illető", akinek ugyanaz a képtára, mint Neked
Igen , ott kezdtem el ismerkedni a csövekkel . Sok segítséget kaptam 1-2 fórumtárstól az első csöves erősítőm építéséhez. Sajnos manapság kevésbé látogatott .
Ha már Kócos is így Rádtalált, előhozakodnék én is egy kérdéssel, ami már régóta foglalkoztat. Az akkori véleményed, miszerint:
Idézet: , mennyiben módosult az évek során? „Nekem manapság a sorrend : SE ,HIBRID (non NFB) , PP”
És dobozban a legelső, bár csak másodjára elkészült csöves erősítőm az EL84/EF86 SE.
A képeken nem látszik, de Mahler Dal a földröl című művét "játsza" és csodálatosan tiszta énekhangokkal, csak kicsit soványabban mint a G807SE, de a hangja ...
Változott , SE , PP ... hibrid kevésbé tetszik mint akkor , egy teljesen félvezetős sem feltétlenül rosszabb . Ennek oka az is lehet , hogy sikerült jobb csöves PP-t készíteni és a hibridekkel nem kísérleteztem tovább .
Nagyon jól néz ki , lpcollector dizánj alakulóban ..
Helló!
Hiperszil trafót hálózati trafóként hány Teslával lehet gerjeszteni?
Ez is ugyanolyan szép mint a 807 se sőtt ez nekem jobban tetszik Ennek valahogyan más a festése ? A festék az nem kalapácslakk ? Gratulációm ehhez is ! A két erősítőt ilyen majdnem egyformára építetted ez előre eltervezett dolog volt ?
Ez változó tipus szerint , max. 1,5-1,7 T lehet , táblázatban megtalálod .
Erősítőhöz érdemes kisebb értéket választani (1,2-1,4 T) |
Bejelentkezés
Hirdetés |