Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   871 / 2208
(#) Syn7h37ic válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2010
Köszi. ki is próbálom.
Még egy kérdés...
A 6zs1p, vagy a 6zs9p milyen másik csővel helyettesíthető? A lábkiosztás lényegtelen most. Nem lelek semmi egyebet csak az adatlapot.
Kb. EF86 lehet?
(#) fleta válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 17, 2010
Ha jó a 6zs2p azt tudok adni
(#) 6C4C válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 17, 2010
6ZS1p = 6AK5 = EF95
6ZS9P-E =E180F

(#) Syn7h37ic válasza 6C4C hozzászólására (») Jan 17, 2010
Köszi szépen.
(#) nikolatesla hozzászólása Jan 17, 2010
Helló!
Azt szeretném meg tudni,hogy hogyan lehetne egy nixi csőből erősítőt készíteni.
Mivel VFD-ből lehet így gondolom ebből is.

köszi a válaszokat mindenkitől
(#) Imi65 válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
Az tulajdonképpen egy többelektródás glimm, azzal első nekifutásra nem igen készíthető semmi ilyen.
(#) Ricsi89 válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
A nixie egy glimmlámpa, ami nem elektroncsőnek nevezhető. A VFD pedig közeli rokona a csöveknek, így abból lehetne, de hogy érdemes-e... A VFD olyan, mint a varázsszem kb.
(#) nikolatesla válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 17, 2010
Mert hallottam már róla így érdekelne.
Mert nekem van 2db 15cm magas 6,5cm széles csövem.
(#) kocos válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
bátyámnak van kb. 30 méter réz vízcsöve, abból sem lehet erősítőt építeni .. :nemtudom:
(#) nikolatesla válasza kocos hozzászólására (») Jan 17, 2010
De elvileg lehet mivel van neki Anód és Katód valamint fűtése.A szám jegyek között meg valahogy a bemenő jelet fel lehet erősíteni ugyanis van 9db szám.
(#) heinrik endre hozzászólása Jan 17, 2010
Sziasztok Endrének hivnak .Amin éppen fel vagyok akadva hogy nem sokára készen lesz a csőves erősitőm de ahogy mondják hiányzik a tortárol a meggy................pontosabban hiányzik nekem két darab szép ujj kivezetésmérő {persze analog }ez tenné számomra tejessé a képet erre kérnék segiséget példának okáért hogy hol.............lehet őket beszerezni.....előre is kőszőnőm .További szép napot.
(#) varttina válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
A nixie csőnek nincs sem fűtése sem rácsa, csak egy anódja és 10 db katódja.
(#) llaci56 válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Idézet:
„hiányzik nekem két darab szép ujj”

Ne mondd! Levágtad?
(#) kocos válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
és a vezérlőelektroda az merre van a diodának is van anódja, katódja, fűtése is, mégsem lehet vele erősíteni.. Ráadásul a nixiet nem is fűtik ...
(#) szamóca válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
A google segít neked is.
Igaz ez nem kivezetésjelző, csak egy kivezérlésjelző.
(#) kocos hozzászólása Jan 17, 2010
Jááj ..
(#) CIROKL válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Idézet:
„kivezetésmérő”
? nem kivezérlés mérőre gondoltál ! Bővebben: Link
(#) Imi65 válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Endre! És milyen az az erősítő, amit építesz? Hallottad már szólni, vagy mérted már a paramétereit? Ezekről is megoszthatnál velünk egy-két infót, képet......
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2010

Zolikám! Nikola Teslát így rendreutasírani...?! Különben is... Van neki 9db szája:
Idézet:
„ugyanis van 9db szám”
(#) Ricsi89 válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 17, 2010
Na akkor add nekem azt a két jó kis nixie-t és meg is oldódott a gondod, mert nem lesz olyanod, így gondolkodni sem kell, hogy mit építs belőle.
(#) heinrik endre válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Nem igazán azért fordultam hozzátok hogy a irásomat elemezzétek CSAK EGY öTLETET VÁRTAM A PROLÉMÁRA.De látom hogy olimpiát rendeznek egyesek a bőrhúzásból.Tisztelet a kivételnek.Azoknak viszont köszönöm akik probáltak segiteni .További szép estét
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 17, 2010
a Dead Ringers (Két test, egy lélek) c. Croenenberg film főszerelőnőjének meg 3 néhszája van
(#) Imi65 válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Ne sértődj meg, de ennek a fórumnak a tagjai odafigyelnek a helyesírásra, ez nem egy "napisz..r" fajtájú oldal, itt komoly tudású szakemberek is jelen vannak, és próbálnak egymásnak segíteni, többek között Neked is.
Az a baj, hogy a világ "leszokott" a mechanikus (Deprez-műszeres) kialakítású kivezérlésmérőkről. Ezért is nehézkes az új műszer beszerzése. De vannak - szerintem - használható műszerek még elfekvőben, pl. nekem is van. Valószínűleg Lengyel magnóból származik, és még ki tudja, hány évig "kalimpálna" egy erősítőben, mire megadná magát.
(#) klemo86 válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 17, 2010
Ha valaki írni sem tud, ami egy általános iskolás szint, akkor mit szeretnél kezdeni ilyen dolgokkal? Egyébként bárhol lehet venni, rá kell keresni, és kismillió helyet találsz! Annyira nem fog feledésbe merülni az analóg műszer, mivel bizonyos változókat azzal érdemes vizsgálni. Ja, és van egy erre specializálódott topik…
(#) pucuka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2010
Ment pü
(#) heinrik endre hozzászólása Jan 17, 2010
Sziasztok én azért választottam {Deprez -műszert } mert szerintem ez illik a csőveshez .Van egy oldal..www.alibaba.com ahol lehet venni de nem egy-két darabot hanem ezret...Ezért kértem infot.Szép estét
(#) Imi65 válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 18, 2010
Csöveshez szoktak a fiúk "varázsszemet" (hangolásjelző cső) is tenni, az illik hozzá igazán. De a Te megoldásod is jó. Hogy fogod az áramkörhöz illeszteni?
Endre, ha visszaolvasod a több, mint 1000 oldalt, akkor láthatod, hogy tettünk is hozzá. Azt kérjük Tőled is, hogy - legalább részben - oszd meg velünk, mit építesz, milyen csövek felhasználásával, stb.
(#) llaci56 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2010
Szerencse, hogy Te ékezettel írsz.
(#) Moszkvai válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 18, 2010
Szia! Látogasd meg egyszer a Puskás börze-t. Látom kistarcsai vagy onnan nincs is messze.
Szoktam kint látni szép kis műszereket.
Az erősítődre én is kíváncsi lennék, ha megtisztelsz minket és van rá lehetőséged tehetnél fel pár képet.
Az a felkiáltó jel sokakat irritál, szerintem gondoskodj róla, hogy ne így kelljen bemutatkoznod./Csak egy jó tanács/
(#) Moszkvai válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 18, 2010
A deprez műszer is szép de ha már csöves vannak ILYENEK is meg ILYENEK is. Jó válogatást!
Következő: »»   871 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem