Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én a múltkor bukkantam pár nem mindennapira
Dekatron csőből lehet vu métert csinálni? Nem, ugye?
Nehezen, de igen, viszont nem úszod meg PIC nélkül. Szerintem.
Kizárt, mit kezdesz vele? A dekatron ugye annyit csinál, hogy körbe-körbe forog: amit variálni tudsz rajta, hogy merre forogjon, meg milyen sebességgel… Nem lesz egy látványos dolog, de úgy meg lehet oldani, hogy ütemre elinduljon az egyik irányba, illetve vissza is forogjon a kiindulási ponthoz (én nem látok benne túl sok fantáziát). A következő projektem egy 6C33C lenne, azon egy EM83 fog pirítani
Egyedinek biztos egyedi lenne, mert ilyennel szerintem nem túl sokan próbálkoztak…
Hááát, igen, máshonnan nem igazán lehet szerintem beszerezni, viszont ezt a csövet favorizálom:
1, kikapcsolt állapotban is iszonyatjól néz ki 2, működés közben pláne 3, szetero alkalmatosság 4, könnyű "szerelhetőség" (novál foglalat, kis méretű cső) 5, ritkaságszámba megy, úgy vette észre
Négyet vettem ebay-ről kettőt itthon, mind új!
PCL86 PP-be tervezem középre ötödik csőnek + van egy csak erre épülő kész projectem (EZ80-ECC82-EM83) + kell tartalékba is a nehéz időkre
ÁÁÁ, annyira nem is jó
Ahh :szeret: (az ujjlenyomatokat töröld róla le)
Hála istennek ez az egyetlen ilyen használtnak kinéző 83-asom van csak, de ez is új csak valahogy lekopott az a szép barna köpenye.
Hogy letörölhessem előbb meg kéne találnom a rumliban a garázsban. Olyan ez mint az Indiana Jones filmekben az a hatalmas ládákkal teli szupertitkos katonai raktár. Értékek lapulnak ott, mégis a feledés homálya fedi őket.
Gyönyörűek! Különösen az a csúcsos zöld! /6ME4/
A 6ME4 nekem is tetszik!
Müszi, köszi, megjöttek a csövek!
Így pihent egy évet az élére állítva a GU50 PSE is amíg át nem alakult két darab SM74 kimenővé EBL21-ekhez
Sziasztok az én csöves erösitőm.6h13c.4 db--ecc88.4db --6n2p.2db---Ezekből lesz megépitve..Ha jól emlékszem.1963-as a kapcsolás.Ha minden jól megy jövő hét végén beindul.Persze még csak egy alulapon fog menni . Hogy milyen doboza lesz az még kosza gondolat .Most megyek megveszem a csöveket ....nem lesz olcsó Szép napot
Sajnos nem igazán tudom hogy kell beépiteni .Sajnos egyik szebb mint a másik.Nem tudnék dönteni. Szerintem ahogy én gondolom az se rossz.. Az biztos hogy a doboza fémből az előlap űvegből lesz :
2009/12 RT-ban található , szkópcsöves kivezérlésjelző. Végcső anódjából hajtják , tápfeszek csöves erősítőben adottak .
Gyanitottam én, áh, lehetetlen projecteket nem vállalok, inkább a földön úszkálok.
Hát Laci hogy te miket találsz ! szép -szép de nekem egy csöppet asszimetrikus
Hát urak, döbbenet amit ma tapasztaltam, előástam a méricske nevezetű mérőadaptert, gondoltam bohóckodok, ismerkedek vele, mert eddig nem sokra jutottam vele, na lényeg a lényeg, végre rájöttem, hogy lehet rezonancia frekvenciát, villamos és akusztikus átvitelt mérni vele, ellenállást, hangnyomást, stb, na gondoltam megmérem a PCL 86-ot, na hát én eddig azt hittem majd milyen frankó átviteli görbéje lesz, hát tévedtem, 1kHz től lefelé vágás, kb -3dB 20Hz-ig, illetve 1kHz től felfelé egy emelés látható itt +2dB egészen 5kHz ig, onnan ujra lefelé 0dB ig, 20kHz nél.
Na ez volt az első ami érdekes volt számomra, a másik az, amikor (szerencsére van miből) kicserélgettem a PCL csöveket, azaz próbálgattam, na és itt döbbentem rá, hogy cső és cső között mekkora különbség van. A beállitások (nyugalmi szimmetria) az átviteli görbén nem sokat változtattak, inkább a kimeneti szintem, de ez most nem fontos. A nagy felismerést az tette bennem, amikor 30-40Hz környéke akár 3dB-t is csökkent, egy egy rosszabb cső esetében. Szóval ma is okosabb lettem egy tanulsággal.
A szimmetrikus és az asszimetrikus dolgok is lehetnek szépek.
Olyan szép Csöves erősítőket mutogatsz hogy még elkap az építési láz , de már nem tudom hová rakni őket ?
Uhh az a forgó számtárcsás hangerő-potméter? Ha igen ultraklafa honnan lehet szerezni?
Semmi probléma, holnap leugrom értük.
Üdv.
Volt ilyen hátsó gondolatom.
Nagyon szép polcokat készítek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |