Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   872 / 2208
(#) klemo86 válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 18, 2010
Én a múltkor bukkantam pár nem mindennapira
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Jan 18, 2010
Dekatron csőből lehet vu métert csinálni? Nem, ugye?
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2010
Nehezen, de igen, viszont nem úszod meg PIC nélkül. Szerintem.
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2010
Doncsonak AVR-t írj...
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2010
Kizárt, mit kezdesz vele? A dekatron ugye annyit csinál, hogy körbe-körbe forog: amit variálni tudsz rajta, hogy merre forogjon, meg milyen sebességgel… Nem lesz egy látványos dolog, de úgy meg lehet oldani, hogy ütemre elinduljon az egyik irányba, illetve vissza is forogjon a kiindulási ponthoz (én nem látok benne túl sok fantáziát). A következő projektem egy 6C33C lenne, azon egy EM83 fog pirítani
(#) MrBrown válasza klemo86 hozzászólására (») Jan 18, 2010
Hmmm..., EM83 ebay-ről?
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 18, 2010
Egyedinek biztos egyedi lenne, mert ilyennel szerintem nem túl sokan próbálkoztak…
(#) klemo86 válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 18, 2010
Hááát, igen, máshonnan nem igazán lehet szerintem beszerezni, viszont ezt a csövet favorizálom:
1, kikapcsolt állapotban is iszonyatjól néz ki
2, működés közben pláne
3, szetero alkalmatosság
4, könnyű "szerelhetőség" (novál foglalat, kis méretű cső)
5, ritkaságszámba megy, úgy vette észre
Négyet vettem ebay-ről kettőt itthon, mind új!
PCL86 PP-be tervezem középre ötödik csőnek + van egy csak erre épülő kész projectem (EZ80-ECC82-EM83) + kell tartalékba is a nehéz időkre
De jó Neked :finom:
ÁÁÁ, annyira nem is jó
Ahh :szeret: (az ujjlenyomatokat töröld róla le)
Hála istennek ez az egyetlen ilyen használtnak kinéző 83-asom van csak, de ez is új csak valahogy lekopott az a szép barna köpenye.
Hogy letörölhessem előbb meg kéne találnom a rumliban a garázsban. Olyan ez mint az Indiana Jones filmekben az a hatalmas ládákkal teli szupertitkos katonai raktár. Értékek lapulnak ott, mégis a feledés homálya fedi őket.
(#) Action2K válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 18, 2010
Megyek én szívesen kincseket kutatni!
(#) Moszkvai válasza klemo86 hozzászólására (») Jan 18, 2010
Gyönyörűek! Különösen az a csúcsos zöld! /6ME4/
(#) mark.budai válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 18, 2010
A 6ME4 nekem is tetszik!

Müszi, köszi, megjöttek a csövek!
(#) MrBrown válasza Action2K hozzászólására (») Jan 18, 2010
Így pihent egy évet az élére állítva a GU50 PSE is amíg át nem alakult két darab SM74 kimenővé EBL21-ekhez
(#) heinrik endre hozzászólása Jan 18, 2010
Sziasztok az én csöves erösitőm.6h13c.4 db--ecc88.4db --6n2p.2db---Ezekből lesz megépitve..Ha jól emlékszem.1963-as a kapcsolás.Ha minden jól megy jövő hét végén beindul.Persze még csak egy alulapon fog menni . Hogy milyen doboza lesz az még kosza gondolat .Most megyek megveszem a csöveket ....nem lesz olcsó Szép napot
(#) heinrik endre válasza Moszkvai hozzászólására (») Jan 18, 2010
Sajnos nem igazán tudom hogy kell beépiteni .Sajnos egyik szebb mint a másik.Nem tudnék dönteni. Szerintem ahogy én gondolom az se rossz.. Az biztos hogy a doboza fémből az előlap űvegből lesz :
(#) szamóca válasza heinrik endre hozzászólására (») Jan 18, 2010
Ötletnek.

dared.jpg

(#) CHZ hozzászólása Jan 18, 2010
2009/12 RT-ban található , szkópcsöves kivezérlésjelző. Végcső anódjából hajtják , tápfeszek csöves erősítőben adottak .
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Jan 18, 2010
Gyanitottam én, áh, lehetetlen projecteket nem vállalok, inkább a földön úszkálok.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010
Hát Laci hogy te miket találsz ! szép -szép de nekem egy csöppet asszimetrikus
(#) Doncso hozzászólása Jan 18, 2010
Hát urak, döbbenet amit ma tapasztaltam, előástam a méricske nevezetű mérőadaptert, gondoltam bohóckodok, ismerkedek vele, mert eddig nem sokra jutottam vele, na lényeg a lényeg, végre rájöttem, hogy lehet rezonancia frekvenciát, villamos és akusztikus átvitelt mérni vele, ellenállást, hangnyomást, stb, na gondoltam megmérem a PCL 86-ot, na hát én eddig azt hittem majd milyen frankó átviteli görbéje lesz, hát tévedtem, 1kHz től lefelé vágás, kb -3dB 20Hz-ig, illetve 1kHz től felfelé egy emelés látható itt +2dB egészen 5kHz ig, onnan ujra lefelé 0dB ig, 20kHz nél.
Na ez volt az első ami érdekes volt számomra, a másik az, amikor (szerencsére van miből) kicserélgettem a PCL csöveket, azaz próbálgattam, na és itt döbbentem rá, hogy cső és cső között mekkora különbség van. A beállitások (nyugalmi szimmetria) az átviteli görbén nem sokat változtattak, inkább a kimeneti szintem, de ez most nem fontos.
A nagy felismerést az tette bennem, amikor 30-40Hz környéke akár 3dB-t is csökkent, egy egy rosszabb cső esetében. Szóval ma is okosabb lettem egy tanulsággal.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 18, 2010
A szimmetrikus és az asszimetrikus dolgok is lehetnek szépek.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2010
Olyan szép Csöves erősítőket mutogatsz hogy még elkap az építési láz , de már nem tudom hová rakni őket ?
(#) magitor válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 18, 2010
Uhh az a forgó számtárcsás hangerő-potméter? Ha igen ultraklafa honnan lehet szerezni?
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 18, 2010
Semmi probléma, holnap leugrom értük.
Üdv.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 18, 2010
Volt ilyen hátsó gondolatom.
Nagyon szép polcokat készítek.
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 18, 2010
Osztogasd szét őket nekem!
Következő: »»   872 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem