Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Most akkor azt akarod sugalni velem hogy ezeket mind -mind építsem meg ? A következő találkozóig még lehet belefér ? :hide: Csak az asszony megne tudja !
Hmm! Éjjeli lámpából is lehet csöves erősítőt készíteni? :ticking:
Gondolom a NAT audió mono blokkjaira gondolsz.
Csak bele ne feledkezz annyira a projektekbe, hogy a börzére nem hozod a trafentyűimet.
Idézet: Nem egészen az, csupa véletlen van a fiókomban egy ugyan ilyen példány mint az amit a Barana is felhasznált ! Ez egy : Megatron-potenciometer 20k ohm -os Japan gyártmányú , végülis egy csöves mono blokkban lehetne még hangerő szabályozó is ? „forgó számtárcsás hangerő-potméter?”
ÍÍÍggeeenn! Ilyen éjjeli lámpát szeretnék! Egyet az asszony oldalára is, ha arra járnék! :love11:
Szamóca, eddig nem sokat láttalak itt, viszont most megmutattad az összes cuccodat, amit építettél?
Nekem is nagyon tetszenek az erősítőid, de inkább a ki mit építettbe tetttem volna be. Szamóca mester, taníts kérlek.
Sziasztok. Lenne egy olyan elméleti kérdésem, hogy ha az egyenirányitást 2 db EZ81-el csinálom, akkor lehet e 100uf kondit rakni utána. Ugye mert csak max 50uf mehetne az adatlap szerint, de itt kettőröl jön a "zizi".
Akkor az elmélet gyakorlattá válik. Köszi
Tudom én Zoli barátom, viccelkedtem csak. Igazából én kértem hogy mutassa be helyettem, nem akartam hencegni velük.
a fenébe, azt hittem ezt én talűáltam ki .. Ehhez vadászok két 3-4 cm-es új (lehetőleg pótolható) szkópcsövet ...
Mármint nem ehhez a kapcsoláshoz, ezt most látom először, hanem hasonló, de sztereo kivezérlésjelzőhöz ..
ez valami gagyi kínai VU, még most is gyárják, mert ugyanezt használja az Ashdown, a behringer, az A.R.T. és még sokan mások ... biztos meglehet e-bayezni, amúgy jól néz ki, de nem hinném, hogy nagy érték lehet
Idézet: „ugyan ilyen példány mint az amit a Barana is felhasznált” Ne haragudj meg, de ez még fasorban sem hasonlít Amúgy nem kell komplett helipoti, elég egy dial is, 2-5 ezer között már lehet vaterázni is, de börzén is látni. most úgyis lesz nagybörze, "lenyomják" az árakat ( vagy fel :nemtudom: ) (utolsó sorokat nem Neked, hanem a dial utáni érdeklődőknek )
Az Ez81 még egymagában is elbírja a 100 mikrofraádot !még gyári, és RT-s kapcsolási razokon is láttam !
A Mesa Boogie cég Dual és Triple Rectifier fantázia nevű erősítői ( 100 W 4x6L6gc, és 150 W 6x 6L6GC ) két GZ34-et hazsnál egyenirányítani, és az első puffer(ek) értéke 110 uF, pedig adatlap szerint a GZ már a 32-t sem csippantja .. ( azért dual rectifier, mert átkapcsolhat Si diódás, és csöves egyenirányításra )
Ez mit csinál? Villog a cső a zene ütemére?
Ez nem más mint egy minimalista szkóp , kb. azt látod mint amikor zenével vezérelt erősítő kimeneti jelét vizsgálod szkóppal .
Jaa, az jó, lehet megépítem, nagyon egyszerű kapcsolás, viszont nem tudom, hogy a DG7-131 csövemmel menne-e, annak 600V az anódfeszültsége.
Köbzoli, azt hittem, villog a cső, mint egy lámpa.
Abban a RT-ban van egy "félvezetős fojtó" kapcsolás is .
Érdemes azt is kipróbálni , annak aki nem írtózik a tranzisztoroktól .
ott van benne egy glimmes fűrészjelgenerátor.. azt csinálja, mint egy "rendes" oszcilloszkóp : kirajzolja a "feszültséget" az idő függvényében
Sziasztok.Kipróbáltam az el se-met a haveromnál eggy komolyabb hangfalon.A visszacsatolást le kellett kötni mert már negyedig tekert potival berecsegtek a mélyhangok.Visszacsatolás nélkül hihetetlenül nagyot szól és gyönyörű a hangja de megjelent eggy kis brumm ami nincs jelen ha vissza van csatolva.mit tegyek?Még igy sem birom a potit felétől feljebb tekerni mert már torzit,hogy oldjam meg ,hogy max hangerőn ne torzitson és mitől jelent a brumm vagy gerjedés lehet?Szabad-e a bemenetre ellenállást tenni,hogy gyengitsem a bemenő jelet,hogy max fel birjam tekerni a potit?Bocsi most lehet sokat kérdeztem.
[OFF]
Idézet: Mert ? Miert az mi amit én betettem talán pal-secamos nokedliszaggató? De majd megvárom a Barnát ! megmodja hogy az övé mit is tartalmaz ? [OFF] „Ne haragudj meg, de ez még fasorban sem hasonlít”
az egyébként is egy viszonylag "érzéketlen" cső (rövid) , így ezzel a munkaponti beállításokkal nem működne, szeritnem. Én anno 15 évesen akartam szkópot csinálni, de a 3KP1-t még 800 volttal sem tudtam begyújtani, pedig Rózsa Sándor féle könyben volt alacsonyabb gyorsító feszültséggel is kapcsolás ...
nem villogna, az ernyő, mert még rosszul fókuszálva is max 1 centiméteres fénypontot produkálna, az ernyő közepén ( ha nem "húzza" el semmi az elektronsugarat )
ha nem probléma, szerintem mást is érdekel(het) Köszi !
Feszosztóval leosztod annyira a bemeneti feszt, hogy ne legyen túl nagy neki, hogy ne torzítson. Viszont akkor csak egy adott jelszinttel hajtod ki rendesen, de ha egy forrásról hajtod, akkor nincs gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |