Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   913 / 2208
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Feb 23, 2010
Köszönöm, eddig oké is! Az érdekel, mennyire érzékeny arra hova csatolom be, mármint a földet. Jól értem, hogy ezeken az ellenállásokon igazából áram nem nagyon folyik, csak ad egy fix potenciált a fűtésnek?
A fűtéskört már felvezetékeztem és arra gondoltam a trafónál tenném be ezt a 2 ellenállást, nem nagyon szeretnék már a foglalatokra forrasztani. Így jó lehet, vagy alapvetően rossz az elképzelés?

Zsolti
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 23, 2010
Ha van maci, kisérletezgetni kell, hova kell tenni. Én a trafóhoz szoktam
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Feb 23, 2010
Oké! Köszönöm szépen, ott még nem tartok, csak így utólag csaptam a homlokomra, hogy az bizony kimaradt!

Köszi mégegyszer is!

Zsolti
(#) szamóca hozzászólása Feb 23, 2010
Van valamelyik jóindulatú szaktársnak egy eladó, új ECC88-a? Foglalattal.:hide:

És egy szépség. Magyar gyártmányú csöves vég.
(#) Imi65 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 24, 2010
Csak nem, Mester? Minek az Neked!?
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Feb 24, 2010
Most kövezzetek meg, vagy nevezzetek eretnek-nek, de nekem nem tetszik ez az erősítő, ugyanis tipikus példája a csilli villi, giccsparádénak, az eladhatóság érdekében, persze ott vannak a csövek is, de nekem ez most nem tetszik. Nekem a natúrabb erősítők jobban tetszenek, ahol a belbecs a lényeg, nem a külcsín. A helipot tekerőgomb valami undorító rajta, az is azt sugallja, hogy azért tették oda, hogy rá tudják mondani, hogy "ezzel professzionálisan be lehet lőni a hangerőt" de arra viszont lusták voltak, hogy az alatta lévő lepedőt kivasalják, ha már azon fényképezték le, látszik ,hogy a szennyesből húzták elő.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2010
Ez tetszik? Ongaku. Minimál dizájn. Kicsit drága, azért nincs még nekem ilyen...http://www.soundscapehifi.com/images/kondo-ongaku-1_LRG.jpg
Trafókat ezüstből tekerik benne, stb...
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2010
Egyetértek, de az nem lepedő, hanem az a gyűrött dekorpapír Én is jobban díjazom a szép, letisztult vonalakat - vagy akkor legyen különleges, de extravagáns!
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Feb 24, 2010
Igen, ez tetszik nagyon.
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 24, 2010
Opp, én lepedőnek néztem. Egyébként nincs bajom a díszekkel, vagy a dekor részekkel, csak ne legyen giccstől fröcsögő mézes mázos cukri mukri, a díszítéseknél is meg kell találni a harmóniát. Itt ez nem sikerült. kiváltképp azt a helipot forgatót találom nagyon kamunak. Az ott végképp nem dizájnos, ahogyan a szétálló előcsövek sem.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2010
Egy MV3-ast mondjuk nagyon gusztusosan át tudnék alakítani optikailag, hogy irigylésre méltó legyen
Csatlakozók, biztik hátra, potik alulra sorba, szép plexi vagy üveg eleje lenne, és egy varázsszem is helyet kapna a többi cső közt - a sasszi többi része természetesen selyem fényű fekete. Aranyfalat lenne
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 24, 2010
Na ez így már mindjárt más lenne.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2010
Így van! Giccsparádé a sznoboknak. A krepp papír azért kell alá, hogy jól látszódjon az arany utánzatú homloklapon, hogy "fénylik, mint Salamon töke". Bezzeg a poti melletti cső meg már ittasan dülöngél. Az oldalán lévő bemenetek sem tetszenek nekem. No meg tovább fokozva a professzionizmust, ott a szimmetrikus bemenet is. Tuti hogy a bekötése már nem az.
Valahogy bennem is ellenszenvet vált ki az egész konstrukció, de hát mit tegyek? Tudom, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk... De én ezt letagadnám.
(#) rockersrac hozzászólása Feb 24, 2010
Ecc85PP-hez tudna valaki nekem kimenő adatot számolni 8 ohmra? :hide: Ecl86 kimenője lenne át alakítva ,,füles" erősítő kimenőjének! A kapcsolás az GG komától származik(ezúton is köszönet neki érte! ) Előre is köszönöm a segítséget! Mellékeltem a rajzot is!
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 24, 2010
csak abból reszeltem még
(#) kocos válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 24, 2010
Azok a toroidok, mint valami nagy turbinák
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Feb 24, 2010
Látom nem csak bennem váltott ki ellenszenvet.
(#) Action2K válasza kocos hozzászólására (») Feb 24, 2010
S milyen szépen duruzsolhatnak azok a turbinák!
(#) ticseboy válasza kocos hozzászólására (») Feb 24, 2010
Nem ezek a turbinák, de ezeknek köszönhetően van melójuk az EON turbináinak
(#) klemo86 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 24, 2010
Ja, és akkor még nem is egy Neutrik XLR-t tesznek rá (vagy akár egy Nt. kombót), hanem inkább döntöttek egy gagyi mellett, ha már fém
(#) Imi65 hozzászólása Feb 24, 2010
Ez a fórum azért sok rendes embert tudhat tagjai között. A mai nap (egyszer) csengetett a postás, és átadta nekem ezen fórumtársunk által küldött 6P45Sz-t. Nagyon megörültem neki, mert így újabb garnitúra jött össze (a múltkor a börzén csak 3-at sikerült szerezni). A nyilvánosság előtt köszönöm meg Gergely barátunk nagylelkűségét.
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2010
Idézet:
„... sok rendes embert ...”


Itt már tudtam, hogy nem rám gondolsz.
(#) DuMatyi válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 24, 2010
Én is küldök Neked!
(#) heinrik endre hozzászólása Feb 24, 2010
Sziasztok .Csak egy kósza kérdés láttam 6h13c végcsöhőz külömbőző kimenő trafokat .Mármint a kimenő teljesitményre értem .Valamelyikre 15 w ---2o w stb .reálisan mennyit lehet kivenni a csöből ,anélkül hogy ne menjen a minőség rovására............{előre is kőszi az infot} Sajnos én nem vagyok olyan profi mint ti csak szeretem ,nézni halgatni......
(#) mark.budai válasza heinrik endre hozzászólására (») Feb 24, 2010
Szia! PP-re, vagy SE-re gondolsz? A csövek számából ítélve PP-t gondolok (mert 4 triódából szerintem nem SE-t építettél). Én 25W-os erősítőt szeretnék vele a közeljövőben építeni. A kimenő 150W-os vasmagon lesz. És ~50W-ra méretezve.
(#) s.sanyi hozzászólása Feb 24, 2010
Sziasztok.Lehet-e az Ecc83 mat 6,3 voltal fűteni (mindkét felét) úgy, hogy a 9-es láb és a 4 és 5-ös összekötve?Rádióból való a hálótrafóm és csak eggy 6,3 volt fűtőtekercs van rajta erről volt eredetileg fűtve 5 cső.Most ez van a megépitett mono blokomba és érdekelne,hogy ez a trafó elég-e lenne sztereó erősitőhöz vagy két hálótrafót kell alkalmaznom.
(#) DuMatyi válasza s.sanyi hozzászólására (») Feb 24, 2010
Két háló trafót kell bele tenned, egy nem bírja el, vagy csak nagyon izzadva, kockáztatni nem éri meg. A 4-5 lábat összekötve 6,3 volt 0,3 amp lesz a fűtő áram, ha a 4-5 között táplálod meg akkor 12,6 V 0,15 amp. A fűtőteljesítmény konstans.
(#) s.sanyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 24, 2010
Köszi a választ.Két hálózati nem okoz gondot mert van pont két egyformám és ha nem okoz gondot egyikről fűtöm az ecct 6,3 mal,hogy ne keljen beletennem mégegyet aminek úgyis csak egyik fele lenne kihasználva.Tudom,hogy az egyenirányitó csövet külön szokás fűteni de igy sincs brumm ha rajta a visszacsatolás.Azért érdekel ez mert elkezdtem épiteni a dobozt és kell az infó a doboz méretei miatt.
(#) DuMatyi válasza s.sanyi hozzászólására (») Feb 24, 2010
Az anódáramra is gondolj. Az is lesz. Itt nem csak a fűtés a gond, hanem az anódáram is. Az igaz, hogy egy végcsőnek 1 amper körül van a fűtése (EL84-nél kb. 0,8 amp.), de az anódárama sem piskóta. A fűtést sem fedezi a kivett két cső (ECH81, EZ80), hát még az anódáramot. A számításnál egy egyhullámsávos kisvevőből indultam ki.
(#) s.sanyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 24, 2010
Eredetileg a rádióban fűtött 2 ech 81-et ez 80-nat el 84 és em 80-as csővet.Most nekem van el 84 Ez 80 és Ecc egyik fele az anódáramok rendben vannak szépen működik.Gondoltam a másik csatornát is igy megoldani a másik hálózatiról csak az Ecc másik felének a fűtése okoz gondot.
Következő: »»   913 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem