Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A következő csövesem nem a tőlem megszokott lesz. Csak nagyon sokára lesz kész.
Neztem ezt a mullardot, de ez mar nem AZ a mullard, ezt mar oroszok gyartjak. Valoszinuleg sovtek lesz inkabb belole
Amikor az új 6N2P 200Ft a börzén az már összemérhető egy 1W-os 135Ft-os ellenállással.
Jaj nem azért cseréltem a csöveket mert rosszak , keresgéltem a fülemnek jónak tűnőt? Azt elfelejtettem leirni hogy télire elvolt csomagolva az összes erősítőm és még csak ma lettek elővarázsolva .
A kis PCL- meg csak anno meglett épitve még nem is volt alkalmam hallgatni ezért tegnap és ma üzemeltem, hallgattam be véglegesre , probáltam egy csöppenetet állitani a visszacsatoláson is , de maradt a kapcsolási rajz szerinti érték .
A tiéd hogy áll? Tehetnél fel képet az aktuális állapotról. Biztos többen szívesen megnéznék.
Nekem is van ezekből pár ezer
De max R534-et használok, de sajna nem teljes az értéksorom, és az a helyzet, hogy van pár hely ahol a Dale jobb...
CHZ tervein nemigen érdemes módosítani, az úgy jó, ahogy van.
Az más. De ha egy mondatban valaki leírja, hogy PCL86 meg hogy csőcsere akkor majdnem mindenki a sok hibás csőre gondol.
Jó lesz a Sovtek, nem fogod megbánni.
Most néztem az elektroncsőn, árban sem rossz.
Janikám, szinte semmi nem készült, csak egy kicsi (6p14P SE), azt lekapom a gyerek gépével (most véletlenül itt van mellettem).
Persze semmi gond. Lehet, hogy ha nekem ezek nem lennének akkor én is vennék valami olyasmit.
Itten van.
Meg a gyerek által készített "művészi" fotó a PP tápjáról.
Most már visszakötöttem a Piccolot. Halkabban zenélek. A szomszédokat is hagyom aludni.
Ez nagyon kompakt lett. Igazi retro alkatrészekkel felépítve. Nagyon tetszik. A csövek ki lesznek dugva a dobozból vagy a dobozt majd a tulaj oldja meg? Milyen hálózati trafója lesz? A kimenők gondolom a börzéről valók.
A hálózati is megoldódott, attól a bácsiól beszereztem azt is legutóbb (most egy ilyennel is előrukkolt, én meg lecsaptam rá). A kimenők szintén onnan lesznek. A dobozolást az új tulaj fogja megoldani. De még nem jutottam el a próbáig, bár a kondikat már leformáztam.
Igen, ezek az MM kondik már nem a legújabb dizájnt képviselik, de még mindig jók. 1db 220 µF , és 3db 47+47 µF .
Nagyon is jók ezek. Ha megvan a kapacitásuk és az ESR értékük nagyobb is a mostani kondiknál akkor is tök jók ide. Ez nem kapcsi táp. És nem is terhel olyan nagy áramokkal egy csöves.
Egyébként a PL504 PP-be a 220µF és 47+47µF nyákos MM elkókat akarom én is elhasználni. Csak bele férjek a dobozba.
Lacikám, azon se nagyon érdemes, Janinak jó füle van.
Most bepótoltam a topikban a lemaradásomat.
Minden nap olvasom ám a topikot csak nem mindig reagálok.
Hát, akinek van raktáron Én már kifogytam, a bolti fémréteg ( yageo, és hasonló ), meg elég gagyi ... Nem olyan zajos, mint egy szénréteg, de mivel mágnesezhető, induktív módon egyéb zajokat összeszed
Szép az erősítőd - még mindig ! Idézet: „Sajnos a PCL hajlamos gázosodni, és ebből már nemigen van új.” 1. Azért elég sok van még szerintem, csak egyre drágábban 2. Az ECL 86 is hajlamos a gázosodásra, mert gyöngécske. 3. Ki kell próbáni ECL/PCL 82-t, noha a pentódarész disszipációja kisebb, de az alábbi előnyei vannak: - Sokkal nagyobb a pentóda feszültségtűrése (ami a valóságban sugártetróda, mint a 86-nál). Később gázosodik - erősebb a trióda rész (kb. ECC83 helyett ECC82) Ez kismértékben hátrány, kisebb az erősítése - 10W-ot ő is lead ellenütemben - Ezenkívül még gyártják az oroszok 6BM8néven(ECL82) |
Bejelentkezés
Hirdetés |