Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC motor problémák
 
Témaindító: newman92, idő: Máj 27, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kgl válasza Peter65 hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Ma addig eljutottam, hogy méregettem a motoron, a zöld és kék vezetéken kb 200V egyent mértem, de csak kb 1 másodpercig lehet csak mérni, mert utána a digitális müszerem mindig 0-át mutat. A másik 2 vezetéken ami a szénkefékhez megy semmit sem tudtam mérni.

Sajnos nekem nincs semmi felszerelésem egy ilyen próbához, csak egy digitális kis kéziműszerem van. Mondjuk egy weller pákám és egyébb szerszámaim lennének, de szakértelmem nincs hozzá, hogy egy ilyen áramkört visszafejtsek. A forrasztásokkal alkatrészbeültetésekkel elboldogulok, építettem már pár kicsi áramkört rajz alapján, de ilyen visszafejtésre nem vagyok alkalmas. Válalná valaki az elektronika javítását? Természetesen nem ingyen kérem.
(#) Peter65 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Szerintem az a gerjesztése. Az armaturára valószínűleg 180V 1,8A vonatkozik.
(#) Mengyán hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy van egy DC 24V-os motorú szivattyú. Lehetséges, hogy ez 12V-on tökéletesen dolgozik, csak éppen fele lesz a teljesítménye? 24V-on 70L/perc a teljesítménye. Szerintem jóval kevesebbnek kellene lennie 12V-on, mint 35L, már ha egyáltalán megmozdul.
(#) Massawa válasza Mengyán hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
A motor valoszinüleg félfordulatszámon forog, de nem tudni milyen a szivattyú szerkezete, és abból kifolyolag a teljesitménye nem okvetlenül lineáris, azaz fél fordulatszámon nem biztos, hogy a folyadék mennyiség felét tudja mozgatni.
(Ez nagyon függ a kiviteltöl, söt elöfordulhat, hogy fél fordulatszámon csak keverni fogja a folyadékot, de pumpálni nem.)
(#) Mengyán válasza Massawa hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Köszi, én is ilyesmire tippeltem. A szivattyú rotációs-csúszólapátos rendszerű. Van egy excenter, abban van 5 lapát sugár irányban, amit rugó nyom neki a szivattyúháznak, de a rugó ellenében be tudnak csúszni, és nem fogja le a motort.
(#) Massawa válasza Mengyán hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Ennek a tipusnak szerintem müködnie kellene, hiszen itt a lapátok teljesen zárják a teret, azaz a folyadéknak nincs hova mennie (legalábbis gondolom, mert nekem ugyanilyen elven müködö vákuumpumpám van).
(#) Maczi0 hozzászólása Júl 22, 2013 /
 
Sziasztok!A segítségetekre lenne szükségem.Van egy elektromos rollere a gyermekemnek.Eddig tökéletesen működött.24v-os dc motor van benne ami 250w teljesítményű.Egyik napról a másikra a motor a következőket produkálja.Terhelés alatt úgy működik mint egy léptető motor.Remeg a tengelye és minimálisan forog.Viszont ha leveszem a láncot a motorról,akkor tökéletesen forog és alig melegszik.Érdemes vele foglalkozni?Vagy kuka!Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) mormi hozzászólása Ápr 21, 2016 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Van egy kávéautomatánk, aminek az a problémája,hogy amikor nem kötöm rá a szivattyú DC motort akkor azon az áramkörön lead ~36V feszültséget,viszont amikor rá van kötve a motor akkor csak ~21V feszültséget tudok mérni, és sajnos ennek az az eredménye,hogy kevesebb vizet ad így a szivattyú. Lenne esetleg valamilyen ötlet arra,hogy hogyan lehetne jobban stabilizálni a feszültséget?

Köszönöm szépen előre is az építő jellegű válaszokat.
(#) Bakman válasza mormi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Vagy a motor kér nagyobb áramot a kelleténél, vagy az azt kiszolgáló táp(rész) gyengült le. Előbbi menetzárlatnál, utóbbi laza csatlakozásnál a legvalószínűbb.
(#) zolika60 válasza mormi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Nem illik egy kérdést két helyen feltenni.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Az ilyen kávéautomata már nem trafóról hajtja a motort, hanem kapcsolóüzemű tápról. Ott kondenzátorhiba is lehet.
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Hol írtam transzformátorról?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem