Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   128 / 254
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Igen, azt sejtem, hogy nem adja vissza a kép. Glimmeknél kicsit egyszerűbb lesz, mert csak belemártom a végét és kész is. Sajnos üzem közben csövet sem egyszerű fényképezni. A pici órám előtt most egy piros plexi lap van, élőben orbitálisan jól néz ki, képen meg nem vagyok vele elégedett. Amúgy örülök, mert azt hittem teljesen megállt ez a nagy-óra dolog. De hát jó munkához idő kell.

@sastas01: arra tudlak bíztatni, hogy nézelődni kell amerre csak tudsz, mostanában nem sűrűn vannak csövek, pláne nem 6db egyforma, úgy, hogy jó áron is legyen... ha 4db is elég, esetleg ezt nézd meg, de olvasd el az infókat, és garanciát nem vállalok rá, ha mégis csak 3 cső jó belőle... (nem én vagyok az eladó)
(#) pcroland válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

1000Ft szerintem nem sok, főleg, hogy elektroncső.hu-n elfogyott. Én 700Ft/db áron vettem 10db-ot. Van 10 orosz 74141 pótló IC-m és egy eredeti is
(#) sastas01 válasza pcroland hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Akkor sajna kénytelen leszek 1000-ért venni . Ahogy ismerem magamat így kb. karácsonyra meglessz az órám. Meg persze 6 csöveset szeretnék ami csak tovább bonyolítja

Az alkatrészek is fognak kb. 5-6eFt-ba kerülni. A minőségi dobozolás is pár ezer, attól függően, hogy miből, hogyan készíted/veszed.
(#) sastas01 válasza pcroland hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Kb. 2 hónapja számoltam olyan 15 ezerre jött ki táp nélkül... Persze ez csövekkel együtt van. Bár lehet ezt rosszul számoltam(PIC-hez nem nagyon értem mi merre hányméter ) Mule v.2-őt néztem.

A PIC 500Ft. Kb. annyi, igen.
(#) sooty válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Sajnos igencsak elszálltak még az orosz barátaink is az árakkal. 10-20 dollárt kérnek egyszerű in-14, in-8 csövek darabjáért az in-18 40-50 dollárra ment fel. Fel kéne hajtani kínai nixiket, mert gyártják és kíváncsi lennék ők mit kérnek érte.

Hogy mi? Gyártják a kínaiak? Ez nekem új...
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Szerintem igen, vagy gyártották, mert a kínai srác dizájnos órájában kínai csövek vannak iszonyú nagylyukú ráccsal

Most hogy rákerestem, tényleg létezik kínai. Bár még nem világos, hogy ez új, vagy régen gyártott. Még nyomozni kell. (ha lett volna régi kínai, azért az szerintem felbukkant volna ebay-en is már) Másrészt meg nem lennék meglepődve, ha újonnan nekiálltak volna. Ma is gyártanak elektroncsöveket Kínában biztos, meg Csehországban is ott a JJ. Aztán ha újonnan gyártásba kerül, annak vajon milyen hatása lesz a piacon? Régi eredetiek lehet még drágábbak lesznek, és mindent eláraszt a kínai, passz, hogy milyen minőségű... De alakulhat ez másképp is, csak gondolkozom...
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Tévedtem, régi cső volt QS18-12 1984-ig gyártották.

Na így rákeresve már megvan, az is hogy honnan derült ez ki. Aztán volt nekik még QS30-1 csövük, meg SZ8 is, ezek elméletileg csereszabatosak egymással. Ennek még az adatlapját is sikerült megtalálni 1977-78-ból, igaz egy kukkot nem fogunk érteni belőle. Meg találtam még egy érdekes fotógyűjteményt, ami QS30 néven fut, de a nagy része másik két, általam sosem látott szimbólumcsövet ábrázol, itt.
(#) Csupasz válasza kisgeri hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Szia
Jó a megérzésed, valóban gyártanak a kínaiak nixie csövet...
Kb. egy fél éve találtam rá, de azt hogy honnan lehetne beszerezni nem tudtam kideríteni.Szerintem külföldre nem reklámozzák.Azért futok vele egy kört. :yes:
Üdv: Csupasz
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Szia,jó reggelt!
Szóval nem szinkronizált be reggelre sem, most maradt az, hogy megpróbálom visszatenni a vevőre a héromeres árnyékolt kábelt, ha azzal sem, akkor marad a régi vevő és új PIC kombináció.Már csak ez nem volt...
Oszt annyi... :emptybottle: Üdv: Csupasz
(#) kisgeri válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Szia! Nem az én megérzésem volt, sooty mestertől van az infó, de mint kiderült, csak gyártottak. Azóta egy helyen találtam 4$-ért, ami olyan mint a Z560M. Természetesen behozatni sem éri meg.
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Régebben szóbakerült a nagy órának a nagyfesz ellátása, hogy illene kapcsolóüzeműként megoldani. Nálam is problémás a szembefordított trafós megoldás, mivel túl nagy feszültséget kapok, így csak kísérletezni jó. Valamikor belinkeltem egy kapcsolóüzemű nagyobb teljesítményű tápot, ahhoz viszont a nyákot le kell gyártani, alkatrészeket beszerezni. Ráadásul egyáltalán nem mindegy milyeneket!
Most viszont találtam egy másik megoldást is, ezen a linken. A két táp csak a beszerelési módjában tér el, adatlapja letölthető és világos. Valamint szerintem az ára sem vészes, ha összeadom, hogy a másik megtervezése, beszerzése mibe kerülne. Ráadásul ha jól olvastam az oldalon, a szállítási díj benne van az árban. Szerintem ezt fogom választani, hacsak nem tud valaki lebeszélni.
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Kb. egy éve mutattam ezt a tápot, utána vettem is belőle, ha visszalapozol vannak róla képek is. A mérete akkora mit a hüvelykujjam körme. Valami mini órában talán jó lehet. Én egy hűtőbordával használtam, mert melegedett igaz egy panaplex kijelzőt kötöttem rá. Taylor úr egy moduláris órát tervezett ezek annak a moduljai. Egyébként nagyon rendes fickó lehet, pontosan szállít ide is.Itt volt.Meg itt.

Valahogy elkerülte a figyelmem. :hide: Most hogy így néztem a tavalyi linkedet, a panaplex egyértelműen beugrott, a táp még csak most kezd halványan. Tényleg nem egy nagy darab, de nem is baj, könnyű lesz leárnyékolni. Akkor rendelek én is belőle, a kívánalmaimnak tökéletesen megfelel.

Az igazság az, hogy szerintem jó kis táp ez, de nekem sikerült hazavágnom a panaplexxel, amikor a H2opok féle visszaszámlálós órát teszteltem rajta. Valószínű én csináltam rajta zárlatot a dp leddel, amit csak rábiggyesztettem. Utána csináltam egy dugdosós ledes tesztpanelt inkább.

Ez érdekes, mert az adatlap szerint a kimenete rövidzár ellen védett...

Miből gondolod, hogy a kimenetét zártam rövidre Beleesett a led az áramkörbe , kitudja mit hová vezetett és csak percek múlva vettem észre mert a programot tákoltam...

Ja értem! Így más a helyzet. Kár érte, gondolom volt anyázás rendesen... Majd próbálok vigyázni rá, ha erre kerül a sor.

Lehet, hogy azt az órát is meg kellene venni, amihez készültek ezek a modulok. Nagyon érdekes dolgokat lehet vele csinálni olyasmi mint a smartsocket.Minden nixicső külön vezérlővel...

Micsoda kép! Még nem nyálaztam végig az oldalt, de megteszem, érdekes dolgok lesznek ott... Venni egyelőre nem nagyon tervezek mást venni, nem állok most úgy. Mondjuk életem első 5db ZM1000-es csövére nem tudtam nemet mondani, mondjuk jó áron is volt. Kár, hogy nem 6 db volt. Én amúgy a nagy óra PIC-jének nyírtam ki valahogy a relé-kimenetét, úgyhogy amint végleges lesz a hardware része, az is csere.

Már én sem veszek egy darabig...

DSC01743.JPG

(#) pcroland hozzászólása Nov 23, 2011 /

Hello! Szeretném megkérdezni, hogy másnak hány cm van egyik nyáktól a másikig a Mule V2 órájában? Mert nekem lehet, hogy túl magas az egyik kondi.
(#) Hp41C válasza pcroland hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Ha plexi tokozást is szeretnél, akor kb. 20 mm -es távolságot kellene tartanod - a TO220 tok magassága + kb. 5 mm a vezetékeknek és a szigetelésnek. Ez megfelel az egysoros hüvelysorba illesztett 1W -os ellenállásoknak is. 2200µF/25 V kapható ilyen magassággal...
(#) pcroland válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

A 3300µF/16V 35mm-es. Kisebbet építek be. Szűrt tápnál nem is kell A dobozba enni lehet a max? 20mm?
(#) sooty válasza pcroland hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Ha kicsit magasabb mint 20 mm az nem gond ( viszonyítsd a képen a csövek magasságához). A panelek közötti távolság kb. 9x3 mm mínusz a panelek vastagsága (5 plexi + 4 távtartó- 2 panel v.)
(#) pcroland válasza sooty hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Köszi! Ma már kimarattam a vezérlő panelt, de annak is az átkötéses oldalát mini flexel marattam, mert a marató nem bírta. Az alacsony alkatrészek már be vannak forrasztva. A többi holnap
Következő: »»   128 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem