Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Feltettem, de csak arra jó hogy a monitor gammáját meg hasonlókat állítsak. Bővebben: Kép
Igen ...erre gondoltam,szerintem sokkal élénkebb volt a kép egy kis állítgatás után . Nekem a monitorban alapból benne van a funkció,de a laptopon filmnézésnél hasznos volt
Nekem is ez a Splendid cuccos van az ASUS laptopomon! Nagyon hasznos program.
Köszönöm mindenkinek a véleményét, de a korábban már leírt szomorú tapasztalatom miatt, azt hiszem még egy ideig fontolóra veszem. Talán ha a microsoft jobban vevőorientált lenne, ha valakinek gondja van a termékükkel, segítenének. Az ügyfélszolgálatukat nem erre képezték ki. Pedig megfizettem a termék árát, de számomra használhatatlan. Meg gépet is kellene cserélnem, de az még várat magára.
Sziasztok ! Valahol volt már ilyen kérdés ,de nem találom ,bocs hogy még egyszer megkérdezem.Hol lehet beállítani hogy áttérve a nyákszerkesztésre a Display Layers-ben ne jelenjen meg az összes belső réteg csak a top és bottom ? Kösz !
Hihetetlen, hogy az alapműveleteket sem tudod használni! Olvasd el a leírást legalább egyszer. A fórumozók helyében erre a kérdésre direkt nem válaszolnék. Én nem fogok!
Szerintem félreértettél Azt tudom hogy kell kikapcsolni,de én azt szeretném hogy a felsorolásban ne jelenjen meg a többi réteg,ne kelljen annyit görgetni ha keresek valamit.
Használd a freeware-t, abban nincsenek benne.
A viccet félretéve, a Design rules ablak Layers fülén tudod beállítani. Leírás az angol kézikönyv 132. oldalán.
Kösz, és elnézést..már régen használtam.
Üdv!
(Nem tudom volt e már ilyen kérdés de én sajnos nem találtam!) (Tehát volt eagle 5.6.0. de csak Light ha úgy tetszik freeware verzió de váltottam 5.3.0. ra ez proffessional ) Olyan problémám adódott hogy megnyitom pl a nyáklaptervezőt rákattintok -alkarész hozzá adása és semmi sem jelenik meg a felugró ablakban természetesen akkor se ha keresem. Ez miért lehet?
Pedig ilyen kérdés volt már, nem is egyszer. A funkció neve "Use all". Erre keress.
Megtaláltam én is de köszi! Köszönet Pcb kollegának is, hogy letölthetővétette az ő általa készített videó útmutatókat.Bár a lejátszásukkal gondom volt, mint kiderült kellett a Klite kódekpakkjából egy két apróság. Mégegyszer köszi mindenkinek! Majd jelentkezem ha valami nem világos, addigis próbálkozom a videók útmutatása alapján ügyködni.
ÜDV!
Ez nem igaz megoldok egy problémát jön a másik! Na most az van,: megrajzolok egy kapcsolási rajzot át "rakom" nyáktervezőbe mihelyt meg akarok mozdítani egy alkatrész lefagy az egész ki ír valami hibajelentést és elmegy az egész munkám! . Ja és fullverzió! Na ez miért lehet?
Aha, "fullverzió"... És hivatalos is, vagy csak olyan simán full?
Megjegyzem, erről is volt szó nem egyszer.
Ahogy előttem is írták, ez a hibajelenség az egyes tört verziók gyerekbetegsége, azaz nem is gyerekbetegsége, mert teljesen használhatatlan tőle .
Használj ingyenes "Lite" verziót, vagy fizesd ki az árát.
Idézet: „...az egyes tört verziók gyerekbetegsége...” Nevezzük nevén a dolgot: szándékos védelem, amit a törés nem kezel. 1. Nem értem, miért hoznak nyilvánosságra nem működő töréseket. Lehet, hogy szándékosan? 2. Egy kétes eredetű szoftverrel nem szabad fejest ugrani a mély vízbe, nem szabad azonnal dolgozni vele. Előbb meg kell győződni, hogy megfelelően működik-e. Ez még mindig célravezetőbb, még ha egy kis időt is vesz igénybe, mint ha több órás vagy napos munka veszne kárba.
A szándékosságot én kizárnám, inkább az lehet a háttérben, hogy a "törést" készítő nem lelkiismeretes, nem teszteli a saját munkáját, félkész, vagy félig-sem-kész verziót tesz közzé.
A többivel maximálisan egyetértek. Általában - és ez az újabb Eagle verziókra is vonatkozik már! - a Lite verziók már nem tartalmaznak olyan korlátokat, amelyek - általánosságban - nem-profi felhasználóknak komolyabb gondot okoznának. Épp ezért nem értem meg, miért kell a (finoman fogalmazva is!) "kétes eredetű", tört verziókkal próbálkozni! De ezzel fejezzük be az OFF-ot.
Mert pl. 10*10cm-nál nagyobb nyákot akarsz csinálni.
Lehet ennek oka egy nagy méretű trafó, vagy nagyobb hűtőborda, bármi. Jobb lenne az az árképzés, hogy 1000-enként plusz egy centi, de ez csak agyalás, ilyet nem csinálnak, marad a moduláris felépítés.
A trafó alá ugye nem raksz alkatrészeket? Egy kis képzelőerővel ez is megoldható. PL.: Ha saját magad készíted a panelt, annyival nagyobbra szabod. Ha meg gyártatod, megmondod nekik, hogy ne a terv szélén vágják le, hanem hagyjanak rá annyit amennyit kérsz.
Srácok!
Úgy gondolom, e témát sokszor, és alaposan kiveséztük. Kérem, hogy hagyjuk is ennyiben. A fejlesztő üzletpolitikája olyan, amilyen, ezen a legnagyobb akarattal sem tudunk (mi) változtatni, a felesleges szócséplésnek pedig nincs sok értelme... Köszönöm a megértést!
Köszönöm a választ mindegyikőtöknek!
spikk - Ez csak úgy simán full (gondolom érted) MolnarG - Ez azt jelenti hogy "kukába" a 'simán fullal' Frankye- Akkor inkább rakjak fel egy light , lite verziót ?
Igen, pontosan ezt javasoltam. Az ilyen "tört" verziók soha nem fognak tökéletesen működni.
Sziasztok!
Egy hatalmas kéréssel fordulnék hozzátok! Az ITT, Skori oldalán található quad 405-ös nyákrajzát nem bírom megnyitni az eagle-el. A verzióm 4.16r2. Esetleg megtenné, hogy aki megtudja nyitni elmenti nekem olyan módon, hogy én is megtudjam nyitni? (remélem lehetséges a művelet, mint a wordnél pl.) Köszönöm előre is: Uli Idézet: „Az ilyen "tört" verziók soha nem fognak tökéletesen működni.” Semmi különbség nincs a működésben, ahogy a többi 12456789 más program esetében sem.
Köszönöm szépen! Most már látok is alkatrészeket!
Kössz mégegyszer: uli
Mégis sok panasz olvasható erről, nem nyitja meg, összekuszálja, stb. Akkor talán mégis van különbség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |