Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Még a Resistor mappába is megtalálod őket.
Másik topicba megkaptad a választ... elég lett volna egy helyre is.
Uraim! Ha tudnátok abban segíteni, hogy hol találom meg az eagle kezelésének használati videó útmutatóját/Magyarul van/, nagyon hálás lennék érte. Az biztos, hogy valaki itt a fórumon készítette a demonstráló anyagot, meg is van az 5 rész, de abból valamiért csak kettőnek van képi megjelenítése. A többinél nem tudom miért kép az nincs/talán sérült a fájl,nem tudom/.hang van ,de azzal sokra nem megyek.
Köszi!
Ha erre a videóra gondolsz, nálam gond nélkül működik.
(Eléréséhez a fejléce, ahol pl. az Apróhirdetés is van, a HEStore hirdetés alatt, a jobb szélen lévő "Videó" feliratra kell kattintani.)
Nem. Ez 5 különálló videó. A szerzője beszél a bemutató alatt , mit hogyan kell csinálni.
Akkor sajnos nem tudok segíteni... :no:
Köszi a segítségedet Frankye! Az biztos hogy itt volt valamelyik eagle topikban ez a bemutató. Máshol nem hiszem hogy lett volna az eagle használatáról szó.Egy működő videót feltöltök /linkjét/ide hátha valaki ráismer.
Emlékeim szerint PCB fórumtársunk készítette ezeket a videókat.
Igen , mostmár tudom, egy fórumtárs elküldte hogy holtalálom azokat a videókat amiket keresek. Valóban PCB készítette. Jó lenne letölthetővé tenni azokat az anyagokat, mert nem lehet szabályozni a lejátszását .Ha elsiklunk valami fölött, vagy nem figyelünk nagyon, akkor az elejétől ismételten végig kell nézni a videokat. Írok is PCB kollégának egy püt. Hátha rendelkezésemre bocsátja a fájlokat.
Mammut és MolnarG!
Köszönöm a segítségeteket. Megtaláltam a library component -ek között az rcl -t. Megvannak az alkatrészek ( az ellenállás is). Az volt a baj, hogy a shematic szerkesztőn belül nem volt becsatolva ez a componens (én azt gondoltam hogy ez megtörténik "alapból") így hát nem is működött. A becsatolás megtörtént és fa*zán működik! Köszi!
Eagle 4.15-öt telepített már valaki Windows 7-re? Nem akar feltelepülni....
Nekem az 5.4 is csak negyedjére ment fel ...
Tudom, hogy miért ragaszkodsz ahhoz a verzióhoz, de én a helyedbe már rég feltettem volna egy 5.x verziót, haladni kell a korral, én az XP-hez ragaszkodtam ennyire mielőtt feltettem a Vistát. Pik-pak meg lehet szokni a különbségeket, és sokkal kényelmesebbek az új verziók. Szerintem.
Hidd el nagyon sokat gondolkodtam rajta hogy váltsak-e. Arra jutottam hogy azonnal áttérnék az új verzióra, hogyha tudna bármi érdemlege újdonságot amire azt tudom mondani hogy igen, ezt a 4.15-ben nem tudtam megcsinálni és tök jó hogy ezzel meg meg tudom. Amíg nem tesznek bele egyetlen ilyen újítást sem, addig maradok a jól bevált 4.15-nél.
Közben sikerült feltenni, egész egyszerűen csak átmásoltam az előző laptopom merevlemezéről az egész telepített mappát az új gépre úgy ahogy van. Működik, csak az Eagle3D siránkozik hogy nem találja a fájljait. Gondolom az a baja hogy a C:\Program Files\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\ mappa megváltozott C:\Program Files (x86)\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\-re.
Igen, ez volt a baja. Muszáj volt telepíteni, most már az Eagle3D is működik.
Nem vagyok egy nagy számítógépes zseni, de szerintem nem túl szerencsés csak úgy átmásolni a fájlokat, mivel telepítésnél a regisztrációs adatbázis is módosul/kiegészül, ami sima másolással nem történik meg. Így a gép azt sem tudja, hogy ott van, lehet, hogy nem fog megfelelően működni a program....., de az is lehet, hogy igen.
Üdv! Azt kérdezném, hogy az Eaglenál a rétegeknél nem hiányzik a 2-15 ? Vagy enek így kel lennie?
A letölthető freeware verziónál így kell lennie, u.i. az csak 2 rétegen dolgozik.
Attila, meg vagy elégedve a W7-tel, fut rajta minden XP-re írt program? Nekem a fiókban porosodik a Vista. Jó néhány, köztük egypár pénzért vásárolt szoftverem sem futott rajta megbízhatóan, némelyik egyáltalán. A microsoft nem volt hajlandó becserélni XP-re - magánszemélynek nem cserélnek. Így aztán nagyon kételkedem minden újabb windows kiadáson.
Ha nem baj akkor válaszolok .
Én is Win 7-et használok és tökéletesen fut rajta minden,ami xp-n elindult. Ha esetleg töletni akarod akkor csak a hivatalos oldalról érdemes a 7100-at
A W7 Ultimatenak állítólag része lesz egy teljes értékű beépített virtualizált XP, így Rakloo állítása mindenképpen helytálló.
Sziasztok! Ha Eagle-ben új alkatrészt hozok létre, mondjuk egy DIP tokozású IC-t, aminek ugye tüske lábai vannak, akkor PACKAGE rajzot tükrözve kell elkészíteni?
Vagy a felület szerelt alkatrészeknél kell a PACKAGE rajzot tükrözve? Remélem értitek a kérdésem okát! Köszi!
Package rajzot az esetek 99%-ban nem készítünk, hanem a megnyitott könyvtár mellett megkeressük az alkatrészkönyvtárak között a ref-packages.lbr-t ott a megfelelő lenyomatot kikeresve jobbeger copy to libraryt használjuk.
Köszi, de most muszáj volt, mert különleges lábrendezésű alkatrészről van szó. Ezért is a kérdés, még mindig!
Semmi bajom nincs a Windows 7-el. Sebességben állítólag még gyorsabb is mint az XP, én ezt egyenlőre nem tapasztaltam kimondottan. Viszont azt nagyon határozottan állítom, hogy egy hajszálnyival sem lassabb az XP-nél!
A Vistát nem próbáltam, én XP-ről váltottam. Egész más mint az XP, de hamar meg lehet szokni. Tulajdonképpen szerintem sokkal jobb funkcionalitásban. Ez az új tálca nagyon jó ötlet volt... Nem tudom hogy ez a windows 7 újítása vagy az új laptopomé-e, de hogyha az óra mellett rákattintok a kis hangszóró ikonjára, akkor immár nem csak az egész rendszer hangerejét tudom egyben állítani, hanem akár egyenként lehet a hangot adó programokét. Például az msn, a médialejátszó vagy az épp futó játék hangerejét külön-külön. Sőt, be tudom állítani hogy az adott program hova küldje a hangjelet, a laptop beépített hangszórójára vagy a fülhallgató kimenetre(!). Az előző laptopom alapból a hangszóróján szólt de ha bedugtam egy fülhallgatót akkor azon. Ha kihúztam akkor pedig megint a hangszóró szólt. Sőt, ugyan ez működik a mikrofonnál is, programonként be tudom állítani hogy melyik mikrofon (a beépített vagy a mikrofon bemenet) legyen az alapértelmezett. Amíg erre rá nem jöttem gondolhatod milyen mérges voltam. Ha nem lennék Németországban már vittem is volna a szervizbe emiatt. Ja és még annyi, hogy nem tudom ez is a laptoptól vagy az oprendszertől függ-e, de a hardveres fényerő-változtatást és a wifi ki/be kapcsolhatóságát a Windows 7 felülbírálja vagy hogy mondjam... Az Fn+F5, Fn+F6, Fn+F2 billentyűkombinációk a Windows 7 betöltődése után nem működnek. A wifit egyáltalán nem tudom kikapcsolni ez után, a képernyő fényerejét pedig csak szoftveresen, a Windowsban tudom állítani. Érdekes, hogy a hangerő-állítás, némítás, médiavezérlő gombok stb viszont működnek. Nem tudom hogy ez fícsör-e vagy bug. Igen volt olyan program ami nem akart elindulni. De ezen (eddig legalábbis) segített az hogyha "XP-mód"-ban futtattam. Idézet: „"Nem tudom hogy ez a windows 7 újítása vagy az új laptopomé-e, de hogyha az óra mellett rákattintok a kis hangszóró ikonjára, akkor immár nem csak az egész rendszer hangerejét tudom egyben állítani, hanem akár egyenként lehet a hangot adó programokét."” Ez már a Vistánál is jelen volt.Szerintem adtak neked egy bizonyos Splendid nevű progit (vagy valami ilyesmi),ami az egyik driver cd/dvd-n van rajta.Próbáld ki,nagyon hasznos dolog
Nem kell tükrözni, de egy létező IC rajzán ezt akár meg is nézhetted volna
|
Bejelentkezés
Hirdetés |