Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   185 / 443
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Máj 12, 2010 /

Ez a saru hol található Eagle-ben?
(#) sleve hozzászólása Máj 13, 2010 /

A kor,a negyszog, nyolcszog alaku forrszemeket lehet olyan teljes kitoltottseguve tenni mint amilyenek az ovalis alaku forrszemek?
(#) Frankye válasza sleve hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Futtasd le a "Drill-aid.ulp"-t a board nézetben, és állítsd be a kívánt furatátmérőt. Ez a legegyszerűbb megoldás.
(#) sleve válasza Frankye hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Nem a furatatmerore gondoltam hanem a forrszemek nyakrajzolatara. A kor-, negyszog-, nyolcszog alakuaknal pontokbol rakja ossze es nem folytonos teljes kitoltottsegu vonalat eredmenyez, es ez a maratasnal nem tul elonyos.
(#) (Felhasználó 4577) válasza sleve hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Jobb klikk Properties és Cap.
Vagy ha egy alkatrészét akarod, akkor nyisd meg az lbr-t és a NyÁK rajzolatánál ugyan ezzel a módszerrel meg tudod változtatni.
(#) sleve válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

A nyáktervben a forrszemeknél nem enged jobb klikket. Az .lbr-ben a propertiesben nincs cap. Egyelőre azt találtam ki, hogy a .lbr-ben a forrszemeket átalakítom oválisra. :/
(#) elektrocad válasza sleve hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Idézet:
„A kor-, negyszog-, nyolcszog alakuaknal pontokbol rakja ossze es nem folytonos teljes kitoltottsegu vonalat eredmenyez, es ez a maratasnal nem tul elonyos.”

Ezt kifejtenéd bővebben? Főleg a "maratásnál nem túl előnyös" -re gondolok. A fotoplotterek, amelyekkel a levilágításhoz szükséges filmeket készítik, is raszteresek, tehát pontokból rakják össze a képet. A kép minősége csak a fotoplotter felbontásának kérdése. Egy NYÁK-tervet kinagyítottam a monitoron a legnagyobb nagyításra - egy IC padja nem fért rá a képernyőre - és nem láttam az általad leírt "hibát". Egyáltalán honnan veszed, hogy néhány padet raszterből rak ki a program? Elvileg ez egy CAD program, amelyik vektorosan dolgozik. Természetesen raszterképet is be lehet szúrni, de most nem erről van szó.
(#) gulasoft válasza sleve hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Vektoros pdf-et csinál.
Ellenőrizd le.
(#) sleve hozzászólása Máj 14, 2010 /

Jövő héten csinálok majd egy fotót amin látszik, hogy az egyik forrszem pötty-pötty-pötty a másik meg teljes. Lehet, hogy van rá megoldás csak elbeszélünk egymás mellett de a képről majd kiderül mi akasztott meg.
(#) Bari- válasza sleve hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Nem lehet hogy a nyomtatásnál nem pipáltad ki hogy feketében nyomtassa? olyankor a zöld szín szürke megfelelőjét nyomtatja a nyomtató, és ezért van pontokból, más esetben én még nem találkoztam ilyen hibával mint amiről írsz.
(#) herzsolt hozzászólása Máj 14, 2010 /

Lehet Eagle-ben nyomtatáskor megduplázni a kinyomtatandó nyáktervet, mint a sprint-layoutban? Vagy lehet a szerkesztőben duplikálni a nyáktervet esetleg, mert nekem többször kellene ugyan az a terv, de egy fóliára kéne nyomtatni.
(#) sleve válasza Bari- hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Valóban nem pipáltam ki a feketét de nem is gondoltam erre mert a nagy forrszemeket így is jól nyomtatja. Ezt már csak hétfőn tudom kiprobálni.
(#) sleve válasza herzsolt hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Sprint layoutban nem tudom, hogy van de az Eagleben is lehet. Csoportos kijelölés és másolás.
(#) herzsolt válasza sleve hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Köszi! De merre találom ezt a parancsot?
(#) sleve válasza herzsolt hozzászólására (») Máj 14, 2010 / 2

Baloldalt a szaggatott négyzet vagy parancssorba beirod Group. A másolás a jobboldalon (ha aktiv a textmenu). ill mindkét parancs bent van a felső sorban a Szerkesztés menüben.
(#) herzsolt válasza sleve hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Hálás köszönetem
(#) zacc hozzászólása Máj 15, 2010 /

Sziasztok.
Valaki tudja hogy lehet másolni eagel-ben egész lapot?
(#) zombee hozzászólása Máj 16, 2010 /

Sziasztok!

Nemrég kezdtem el EAGLE-ben tervezni, a legtöbb kezdeti nehézségen túlvagyok, azonban van egy hülye probléma amit nem tudok elhárítani.
Adott egy kapcsolási rajz. "Edit->Switch to Board" - al létrejön a "nyers" áramkör, benne a sárga vezetővonalak és az alkatrészek lábnyomai.
Legnagyobb problémám, hogy ha ezután a Schematics-on felveszek egy új alkatrészt, nem akarja beletenni a Board-ba, hiába mentegetem, zárom be a Board-ot, vagy zárom be az egész programot hogy észhez térjen. Persze az error listában ott van hogy "IC1 not found on Board"

Másik, a sárga segédvonalak. Nem tűnnek el a Board-ról, hiába teszem oda a PAD-hez. Megnéztem a sárga vonal nevét, "unconnected"-nek hívják, azaz a Board-on mintha nem kötné be...
(#) Amarton válasza zombee hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

A sárga vonal problémájára használd a "Route" ikont.
A "Wire" ikont nem szabad használni, ha kapcsrajz alapján dolgozol. A vezetősáv törlésére pedig a "Ripup" ikont kell használni.
Elvileg pedig ha raksz a kapcsrajzra alkatrészt, akkor annak a boardon meg kell jelennie. Nálam még nem volt vele probléma.
(#) zombee válasza Amarton hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Köszönöm, a wire-ripup részre időközben rájöttem.
A Wire gondolom a keret meg hasonlók miatt van...
(#) MolnarG válasza zombee hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Azért nem teszi a nyákra az új alkatrészt, mert a kapcsolási-rajz és a nyákrajz nem konzisztens. Ennek elkerülése érdekében a két ablak mindig együtt legyen megnyitva, becsukva, mentve. Ha ez nem így történik és pl. becsukod a nyákrajz ablakát, majd leteszel egy újabb alkatrészt a kapcsolási rajzra és mented azt, akkor a következő megnyitásnál nem lesz a nyákon az alkatrész.

A nyákon a sárga vonal az légvezeték, mutatja, hogy mit mivel kell összekötnöd a route eszközzel. Ha kezdő vagy ajánlom figyelmedbe:használati útmutató

És az egyel előbbi hozzászólás mellékletét, ugyan nem az új Eagle-hez valók, de az alapok ugyanazok.
(#) zombee válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Köszönöm a választ, jelenleg az 5.9.0. Light változatot használom.
Még az a kérdeésem, hogy lehetséges egy kapcsolási rajzhoz több tervet készíteni anélkül hogy másolatot kelljen készíteni a kapcsolási rajzból?
(#) MolnarG válasza zombee hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Legjobb tudomásom szerint nem lehetséges.
(#) (Felhasználó 4577) válasza zombee hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Megcsinálod az első board-ot, átnevezed, a schematic-ból csinálsz még egy board-ot, megtervezed, átnevezed és így tovább...
(#) gulasoft válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Szerintem ha shematic van megnyitva csak és arra teszel egy alkatrészt, akkor a board nézetre váltva az nem fog inkonzisztens lenni, hanem csak beköti légvezetékkel az új alkatrészt.
Fordított esetben dumál csak, bár azt nem értem onnan miért nem tud shematic-ot csinálni.
(#) MolnarG válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Idézet:
„leteszel egy újabb alkatrészt a kapcsolási rajzra és mented azt
(#) Woump hozzászólása Máj 18, 2010 /

Kezdő Eagle-s vagyok és az a kérdésem lenne, hogy egy adott footprint-et egy PCB-n belül meglehet-e változtatni? Itt pl arra gondolok hogy nekem nagyobb furattávolságra vagy esetleg a furatot körbevevő eredeti réznél szélesebb rézre lenne szükségem stb. Fontos hogy ez a változtatás csak a szóban forgó PCB-re legyen érvényes.
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Máj 18, 2010 /

Tudomásom szerint nem lehet megváltoztatni csak a Library-ben, akkor pedig az összes PCB-n megváltozik.
(#) qvasz2 válasza Woump hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Lemásolod, csinálsz belőle saját kedved szerintit és elmented más néven. Így megmarad az eredeti is.
(#) kingkey válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Konzisztencia ide, vagy oda, hiába tartom nyitva az .sch és .brd ablakot, ha a boardon valamit le akarok venni ( később visszatenném ), nem hagyja. Nem csak figyelmeztet, hogy innentől el fog térni a két figura, hanem azt mondja, hogy csak a kapcs.rajzon matathatok.
Ez ellentmond annak, hogy akár nyomtatásból készíthetnék kapcs.-rajzot. ( nem akarok ilyet, de mégis.)

Próbáltam a 4.16-tól valamelyik 5-ösön is ( legal light), de rá se fütyül, illetve mindig a fentit mondja.

Mi lehet az oka?
Következő: »»   185 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem