Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   184 / 443
(#) gulasoft válasza sleve hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

kerress *lm25*-ra vagy *lm27*-ra, és válaszd a neked megfelelő tokozású és lábkiosztásút.
(#) sleve válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Köszönöm. Megfelelő tokot ugyan nem találtam (kénytelen leszek szerkeszteni egyet), de legalább tudom hol kell keresni
(#) Tomi_Bp hozzászólása Máj 6, 2010 /

Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy egyik .sch file-ból bizonyos részletet szeretnék átmásolni egy másikba, hogy ne kelljen újból berajzolni.
Erre hogyan volna lehetőségem?

Előre is köszi!
(#) Attila86 válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

(#) Tomi_Bp válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Köszönöm a gyors választ, bár ez nem az én kérdésemre a válasz...
Azt tudom, hogy egy kapcs. rajzon belül hogy tudok duplikálni... Azt nem tudom, hogy egy másik kapcs. rajzba hogy tudnék bemásolni részletet...

Erre nincs hasonlóan gyors válaszod?

Előre is köszi!

De. Pontosan ugyan úgy. Vágólapra helyzed a másolandó részletet majd megnyitod a másik kapcsrajzot és arra illeszted be. Ilyen egyszerű.

Nekem csak azonos kapcs.rajzon belül megy!

Ha másikba akarom beilleszteni, akkor a csatolt hibaüzenet jön elő:

hiba.JPG

Ja igen, ne haragudj a lényeget el is felejtettem!
Meg kell nyitnod az Eagle-t még egyszer! Az egyik Eagle-ben legyen megnyitva a másolandó kapcsolási rajz, a másikban pedig az amelyikbe másolni szeretnéd.

Én eddig is így csináltam

Nézd csak:

eagle.avi

Nem értem...
Viszont most megcsináltam úgy, hogy csak egy Eagle volt megnyitva! Az egyik kapcsrajzról átmásoltam, majd megnyitottam a másikat és beillesztettem.

Akkor lépésekben:
Megnyitod a másolandó részt tartalmazó kapcsrajzot. A Group gombra kattintasz majd kijelöld a másolandó részt. Rákattintasz a Cut gombbra majd lenyomod a CTRL billentyűt és az egér jobb gombjával kattintasz egyet a kijelölt rész felett. Utána megnyitod a másik kapcsolási rajzot és megnyomod a Paste gombbot.
(#) mex válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

A cut után a szemafor zöld jelzésére is kattintasz?

Köszönöm!

Most valamiért sikerült...

Pedig ugyan úgy csináltam mint eddig, csak újra nyitottam őket ...
(#) Attila86 válasza mex hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Nem. Pontosan úgy csináltam az egészet ahogyan az előző hsz-ben leírtam.

Szívesen! Örülök hogy végre sikerült.
(#) guzmi hozzászólása Máj 8, 2010 /

Nem találtam megoldást a problémámra a fórum hozzászólásainak olvasásakor, ezért kérem a segítségeteket. A forrszemek méretével nem boldogulok. A Tools-DRC-Restring-Bottom beállítások módosításakor minden forrszem mérete együtt változik. Szeretném úgy beállítani, hogy pl.: a 0411/15-ös ellenállás forrszeme 4mm átmérőjű legyen, míg a 0207/10-esé 3mm, az IC-k pedig maradjanak az eredetiek.
(#) Kafka válasza guzmi hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Azt hiszem erre csak az a járható út, ha magát a tokozást változtatod egyenként. Én így csinálom: van egy saját alkatrészkönyvtáram (ami folyamatosan bővül) ebbe átrakom a kiszemelt alkatrészt (ez nagyon praktikus mert akkor az idő múlásával minden forrasztási tapasztalat után javítva egyre jobbak) (és könnyebb megkeresni is egy helyről), majd itt átállítom a tokozás -> forr.szem furat/méret értékét. Ahol itt "auto"-ra van állítva azokat tudod változtatni DRC-ben, aminek fix a mérete azt nem. (ha van más megoldás, írjatok)
(#) guzmi válasza Kafka hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Köszönöm szépen a választ Kafka! Nem használok saját könyvtárat, mert nem készítettem még ilyet. Ahogy írod bizonyára hasznos egyébként is. Kérlek írdd le hogyan csináljam.
(#) Kafka válasza guzmi hozzászólására (») Máj 8, 2010 / 6

Huhh! Nem is tudom hol kezdjem. Megpróbálom a legegyszerűbb és a most neked is leghasznosabban leírni.
1.Control Panel -> File -> New -> Library -> ilyenkor megnyílik egy új ablak.
2.Control panel (-> vegyünk egy alkatrészt pl.: 1N4004) -> nyissuk meg a Library-t -> diode.lbr -> 1N4004 -> jobb klikk -> Copy to library -> most felugrik a Library ablak amibe bemásolta a diódát.
3.Folytatás a Library ablakban -> Library -> Package -> itt azt látjuk, hogy D041-10 -> OK
4.Ilyenkor megjelenik maga a tokozás -> jobb klikk magába a forrszembe (bezöldűl) -> Properties -> itt beállitjuk a diamtert (külső méret) és a drill-t (furat) és alak stb. -> OK
5.File -> Save elmented Eaglexxx/lbr könyvtárba. pl.: "első alkatrész könyvtáram" néven
6.Control Panelban -> Library (lehet be kell csukni és ujra nyitni ilyenkor) kikeresed az "első alkatrész könyvtáram"-at mögötte van egy pötty, ha az szürke akkor ráklikkelsz ez jelenti, hogy használatba vetted -> bezöldűl.
7.Megnyitod a tervet és a panelt (ha van)
8.Jobb klikk a cserélendő alkatrészre (nálunk most dióda) -> replace -> kikeresed: "első alkatrész könyvtáram" benne a diódát -> OK

Szerintem röviden neked most ennyi elég, ha ezt végigcsinálod párszor akkor rutinná válik és innen már csak egy lépés a teljesen saját alkatrész létrehozása stb.
(#) guzmi válasza Kafka hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Nagyon köszönöm a fáradozásod! Valószínű így már boldogulok. Holnap eljátszom vele.
(#) Sendi hozzászólása Máj 9, 2010 /

Helló Mindenkinek.
Szerkesztettem egy új táp jelet +5V/2 névvel.
(symbol és device ok.)
Mégis amikor használatba akarom venni a következőt írja ki. Supply symbol +5V/2 can't be mapped to new version of +5V/2.
Akár mit csinálok akkor is kiírja. Tudja valaki hogy miért?
Köszönettel
(#) Kafka válasza Sendi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Helló!
Ezt az üzenetet még a library szerkesztőben kapod vagy már a tervrajzba illesztéskor? Esetleg fel tudnád tenni az eszköz lbr-jét?
(#) Sendi válasza Kafka hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Helló Kafka.
A beillesztéskor írja ki.
Közben rájöttem, hogy letöltöttem a hivatalos oldalról supply1 lib-t.
Azt simán kezeli. (5.7-s) Ha a lib-ben szerkesztek pl. +5V/2-t, ha csak a nyíl egyik hegyét is eltávolítom, mentek, és újra használom akkor már hibát ír ki, ha be akarom illeszteni.
Most viszont kipróbáltam az 5.6-tal ugyan ezt, és úgy látom ott nem gond.
Lehet hogy valami hiba? Ha tudod próbáld ki.
Köszönettel.
(#) Sendi válasza Sendi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Helló Kafka.
Pontosítok.
A gyári supply1-ben engedi, és elfogadja a módosítást.
De ha áthúzom a +5V/2-t a saját lib-be, ott is elfogadja, de ha már módosítom akkor nem.
Legalább is így tűnik.
Most kipróbálom, hogy az eredetiben módosítok, és azt másolom át a sajátomba.
Kipróbáltam: tehát eredetiben módosítás, áthúzás a sajátba. Már a lib. update-nél kiírja hogy nem jó.
Köszönettel
(#) Kafka válasza Sendi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Nálam jó. (5.6-os) 5.6 és 5.7-ben is ezt produkálja nálad?
Csatolok egy lib-et, ezzel ki tudnád próbálni? Csak a symbol alakját változtattam meg.

5V.lbr

(#) Sendi válasza Kafka hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Helló Kafka.
Beraktam, kezeli. Bemásoltam a saját lib-be kezeli. Módosítottam rajta (sajátban) kezeli.
úgy látom, hogy a Saját.lib-re allergiás, mert az ominózus +5V/2 kimásoltam egy untiled.lbr -be és onnan beolvassa, kezeli.
Csak a saját lib-ben írja ki azt hibát.
Lehet, hogy régebbi a saját lib-em.
Mindegy, felejtsük, mert csak ezt az egyet reklamálja.

Köszönöm a segítségedet.
(#) Moderátor hozzászólása Máj 10, 2010

Kedves Fórumtársak!
Valaki legyen szíves, és árulja el már nekem, miért jó az, ha "verselve" íarja a hozzászólást?! Minden egyes mondat új sorba, sőt, az egyes új bekezdések közé még egy (rosszabb esetben kettő, vagy még több) üres sor beszúrása. Valakinek az a megrögzött célja, hogy rombolja az oldal képét?
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Tapasztalatom szerint az Eagle nem nagyon kedveli az ékezetes karaktereket, ha tehát "Saját.lib" (sic!) a neve, akkor próbáld meg átnevezni pl. "sajat.lib"-re. Ha ekkor is ezt a hibát produkálja, akkor nincs ötletem, de egy próbát megér, szerintem.
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Helló Frankye.
Köszönöm, kipróbálom.
Köszönettel.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Üdv Frankye!

Szerintem csak a hosszú á betűvel van a gond. A leírásban azt írják, hogy a program csak a kisbetűs fájlkiterjesztéseket kezeli (ebben az esetben .lib), a fájlnevek, a pont előtti részről nem említenek semmit. Viszont az lehetséges, hogy csak az angol abc karaktereit kezeli. Volt már ilyen gondom egy másik programmal kapcsolatban, de ott a Windows beállítása segített. Amennyiben a Windows be van állítva a magyar karakterkészlet megfelelő kezelésére a fájlnevekben is, akkor csak az adott program nem kezeli őket.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Persze, elsősorban az ékezetes karakterekkel lehet gond, de célszerűnek tartom, ha a nagybetűket is kihagyjuk. Sok kellemetlen meglepetéstől kímélhetjük meg magunkat, és nem csak az EAGLE esetében.
Következő: »»   184 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem