Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hogy mit lehet tenni? Az attól függ, a programot honnan töltötted le. Néhány hozzászólással lejjebb Ubilinux közölt egy címet, a gyártó ftp szerveréről letöltött garantáltan működik. Én is ezt használom Windows alatt, igaz angol nyelvűt.
Nem tudom... Én Linux alatti 5.7-et használok. Talán valaki más tudja.
Hát úgy néz ki, a Windowsoddal van akkor a gáz. Sorry, abban nem tudok segíteni, én Linuxot használok.
Kösz a válaszokat!
Végül csak sikerült összehozni. Én a help-ben leírt példára azt hittem, hogy valami script részlet. Szerintem ez egy elcseszett gondolkodásmód. Miért nem lehetett volna sokkal egyszerűbben pl a buszra dupla kattintással feljövő ablakban fel lenne sorolva az összes belekötött vezeték és egérrel össze lehetne párosítani (kettesével, vagy akár többet). Ami azonos rublikába lett rakva, azokat elektromosan is összekötné és lehetne nekik adni egy egységes nevet. Na mindegy, ez csak az én véleményem. Kösz a segítséget még egyszer!
Onnan töltöttem le, ahonnan írtad, mégis ezt csinálja...
Valószínüleg a Windows nem komplett./egyébként írja is, hogy letöltés előtt indítsunk el egy hibajavítást/ Én csak használó vagyok, de a kollegámat megkérem majd, hogy tegye rendbe a gépem! Köszönöm a segítségeteket, meg fogok maradni ennél a tervezőnél. Üdv: Csupasz
Sziasztok!
Vf2 építésére adtam a fejem. A táp szimetrikus +-40 Voltos lesz egy +-29Voltos kb 350Wattos toroid trafóról táplálva. A táphoz csináltam egy nyáktervet Eagelben, de mivel ezt sohasem tanultam így megkérnélek titeket, hogy nézzétek át és az esetleges hibákat, javítanivalókat jelezzétek. Előre is köszönöm.
Sajnálod a fóliát?
Vagy biztosítéknak akarod használni? Szélesítsd ki ameddig lehet a vezetékeket, mert elég soványak. Van hely bőven. Nem kell annak fűtenie.
Valahogy az elvi rajz és a nyák rajz nincs köszönő viszonyban.
Az elvi rajzon a 2A-es bizti a 230V-os oldalon van, a trafó előtt. Ez jó. A nyákon a 2A-es bizti valami +- 29V jelű sorkapocs után van. Trafónak nyoma se. A graetz után tettél biztit. Elébe mi a fenének? A két rajzot dolgozd össze, hogy egyformáról szóljon.
Köszönöm a segítséget, módosítottam a kapcsolást és a nyáktervet is a trafó 2*29 volt szekunderű. Mások tanácsára két diódahiddal egyenirányítanám a következő képpen
Még mindig levegőben vannak a csatik .., polaritások összekötése sem jó, így ne építsd meg.
Nagyobb barom vagyok mint gondoltam
![]() Na mégegyszer:
Látom rájöttél a problémára. Nagyobb üres helyeket (közepén) érdemes lenne áttervezni, csatikat szebben elhelyezni, beférnek..
Hát erre jutottam, remélem amatörségemmel még nem akasztottalak ki
Miért akasztanál ki, mindenki kezdi valahol..
Csatlakozókat miért nem kötöd be?
Szerintem mind két végfok biztije külön, de ne engem kérdezz, nem az én elképzelésem!
Hát az eredeti kapcsoláson így volt. Gondoltam ártani nam árt, ha a végfokok külön biztin vannak.
Nem , most a test pontok maradtak le a csatlakozókról. Kérlek figyelmesebben nézd meg a piros módosítást.
Középső GND csatit is elfordítanám 90 fokkal..
Rosszul látod, mert nem én rajzoltam. Kicsit jobban figyelhetnél kinek válaszolsz!
Nem te javítottál pirossal bele? És először, amikor válaszoltam még át voltak kötve a biztik, amit azóta javítottál.
Most már értem mit akartál mondani, hát így járok ha nem iszok elég kávét és nem koncentrálok csk javítgatok ész nélkül
![]() ![]()
Jó magyarázat, de a bizti kérdésed is mellé ment! Nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |