Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Pedig demo verzió az teljes értékű program tehát ott is kell mennie.
Most már csak azt kellene elérni, hogy mindig látsszon a linked sz Eagle téma headerjében...
Majd arra leszek kíváncsi, hogy az újdonságok mellett ez is 69 helyen fog megtörni egy vonalat ami egyenesen is húzható, vagy talán a színes promó mellett ezt is kijavítják ? Na majd kiderül a füst lesz nagyobb vagy a láng
![]()
Egyszer rákérdeztem tőlük, nem lehet-e "kívülről" használni az Eagle-t. Ha jól látom, ez most teljesült, az első az újdonságok említésekor: A program grafikus elindítása nélkül, scriptből el lehet érni a projectet. Én Linux alatt használom és eddig öszvér megoldást alkalmaztam: az alkatrészlista kigyűjtése után egy saját script rendelési számokat, plusz infokat fűzött hozzá, de így egyszerűbb és elegánsabb lesz, mert az egész gyűjtést, keresztreferencia kezelést, dokumentáció készítést egy mozdulattal tudom intézni.
A topik fejléchez hozzáadtam a piclist oldalt, és Attila86 fórumtárs által készített Eagle leírást is.
Köszönjük a nép nevében. :yes:
Hátha kevesebb lesz tőle az alapkérdéseket érintő üresjárat...
Eltévesztetted az oldalt, ez nem az msn.com, hanem a hobbielektronika.hu! Légy szíves ezt a stílust nálunk mellőzni! Köszönettel: Frankye
Ajánlom mindenki figyelmébe a microchip ultra librarian programját. Az összes microchip ic összes tokozása benne van.
Használati leírás az oldalon. Bővebben: Link
Sziasztok merre találom azt a beállítást, a nyáktervezőben, hogy a panel legyen a gnd?
Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Nem rég tanultam én is a trükköt, és máris továbbadom:
Ha már a "Polygonnal" kitöltötted a felületet, akkor... - "Name" - Rákatintasz a polygonra és elnevezed "GND"-nek Ennyi. ![]()
nagyon jó megvan köszönöm
![]()
Próbáltam keresni, de nem találtam, pedig rémlett, hogy már olvastam itt valahol.... Lehet-e polygonba polygont rajzolni. Az egész panelt kitöltő GND polygonba szeretnék rajzolni egy másik kisebb polygont (ami nem szerepel a kapcsolási rajzon), ez megy is csak a kettő összefolyik, hiába állítgatok mindent ide-oda..
A második "poligonhoz " ne a poligont használd ,hanem a mellette lévő rect ikont evvel kijelölöd a körvonalát és ratnest
Szia
A másik lehetőség, hogy a poligon-on belüli poligonnak legyen kisebb a Rank értéke (a külső poligon Rank értékét növelni kell), így a szögletes rect helyett bármilyen formájú poligont használhatsz. Bari
Igen így csináltam először, de csak félmegoldásnak jó mert ténylegesen nem kapcsolódik a tranzisztor hűtőfelületéhez és a rákötéseket, viákat a DRC overlap-nak jelezte.
Köszi, ez lesz a jó megoldás, így tényleg jó. Én pont a fordítottját próbáltam (belsőnek magasabb rank).
Sziasztok
Volt korábban szó poligonba inverz szöveg beillesztésére van e lehetőség, megoldás van rá viszont nem túl szép, mivel a szöveget nem öleli teljesen körül a poligon csak ha az izolációs távolság 0-ra le van véve, ez meg nem mindenhol megengedhető, erre találtam megoldást. Van egy poligonos nyákterünk amibe feliratot szeretnénk inverzen illeszteni, ennek a poligonnak Rank értéke legyen 2, hozzuk létre a szöveget az adott oldalnak megfelelő restict layer-en, (top-hoz 41, buttom-hoz 42-es layer-en). A szöveg köré az adott oldalra készítsünk egy új poligont, melynek a Rank értéke 1 legyen, az izoláció 0, a width szintén 0, és kapcsoljuk be az Orphans-t, hogy a betűk belső kis területeit is kitöltse. Ennek a belső poligonnak adjuk azt az nevet a Name paranccsal mint a nagy poligonnak, mely körülöleli a kicsit. Ezzel a trükkel, a vektoros szöveget szépen körbeöleli a belső poligon, és az egyező nevek miatt a 2 poligon sem különül el egymástól. remélem másnak is hasznos lesz ez. Végre nem kell képszerkesztővel szórakoznom, az inverz feliratok létrehozásához és közvetlenül az eagle-ből tudok inverz PS-t készíteni. Üdv Bari
Sziasztok
Gépi board tervezésnél hogy tudom megadni a vonal vastagságokat?
Biztosan elkerüli a figyelmem, de nem találom:
hogyan kell PCB kézi rajzolásánál a vezetősávot viával a másik oldalon folytatni? Tehát vezeték húz a toppon, via, folytat a bottomon, via, folytat a toppon. Köszi.
Ahogy leírtad pont úgy. Húzod a vezetősávot, lerakod a via-t, átváltod a layer-t a másik rétegre, szintén via és újra rétegváltás, és meg is vagy vele.
Bari
Change layer és a via-t lerakja automatikusan.
Elméletben tudom, de gyakorlatban hogyan?
![]() Ha húzom akkor hogy rakok viát és hogyan váltok layert?
Change layer. Hogyan?
A design rules "size" fülén állítsd be a "minimum width"-et olyanra, amilyen vastaggal akarsz routolni. Sajnos az autorouter csak egy, a megadott vastagsággal routol. Egyelőre nem tud helyetted gondolkodni, hogy melyik vezetősávot milyen vastagra húzza, ha különböző vastagságokat akarsz. Erre használhatod a select gombot, nemrégen írtam róla.
Köszönöm a segítséget.
Azt gondoltam hogy egyszerre csak 1 vastagsággal tud. Erre megoldás lehetne szerintem hogy még sematic ban meg lehetne adni a vastagságot mint ahogy nevet is lehet neki adni. És akkor nem kéne helyettem gondolkodni. De hát ezekhez nincs beleszólás. Talán majd a 7.9 tud rá megoldást
Szívesen.
Idézet: „Erre megoldás lehetne szerintem hogy még sematic ban meg lehetne adni a vastagságot mint ahogy nevet is lehet neki adni.” Azért ne felejtsd el, hogy a schematicban elvi kapcsolási rajz készül. Ez elvben tükrözi a kapcsolást, a valóságban a huzalozás sok esetben más útvonalakon készül. Például a légkötések pad-tól pad-ig húzódnak. A vezetősávokból induló leágazások (a kapcsolási rajzban sok ilyen található) kézi routoláskor hozhatók létre - nem ritka esetben különböző vastagsággal, főleg, ha fontos az áramterhelés vagy az impedancia. Nem állítom, hogy lehetetlen megvalósítani az ötletedet, de szerintem az feleslegesen bonyolítaná a programot, sok hibalehetőség keletkezne. Úgyis kézzel kell finomítani. Egyébként az autorouter a kézi és a select routolásokat már "nem bántja". Így a lényeges vezetősávok előre elkészíthetők, azok megfelelő vastagságával és elhelyezésével, a többit meg "szórja le oda, ahol talál helyet" ![]() De ez már tervezéstechnika és programfüggetlen.
Mondjuk az nem lenne baj, ha lehetne min-max értéket adni. Én pl egy panelen a GND-t beállítottam 12+ milre, az autoroute behúzta, amit tudott, aztán levettem 8 milre, így behúzta a maradékot. Nem szép, de legalább működött.
![]()
A schematikban is megadhatod a vezeték szélességét, viszont az, az x vezeték teljes hosszára vonatkozik.
Azt nem tudod automatikusan megcsinálni, hogy x vezeték x-y pont közt 20mil y-z pont közt pedig 40mil Ezt csak kézzel lehet. De ha te sch-ban már előre azt akarod, hogy a +V 30mil legyen a GND meg 40mil, a valami meg 25mil, ennek nincs akadálya. NetClass - Vezetékosztályok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |