Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet egy kész nyáktervet kinyomtatni úgy, hogy csak a vezetősávok látszanak feketével?
Ki kell kapcsolni a felesleges layereket, és a nyomtatásnál ki kell pipálni hogy fekete.
Bari
Sziasztok,
elvi rajzon való módosítás után inkonzisztens lett a nyák rajz, tele ERC hibával, de az okát nem látom. Mit lehet vele kezdeni?
rajzold vissza az elvi rajzot az eredetire és utána nyisd meg a board rajzot is és úgy módosítsd az sch-t
Visszarajzoltam, de a hibák megmaradtak. Ha módosítom az sch-t, akkor a board-nak nyitva kell mellette lenni? Az segít, ha a board-ot letörlöm és újra megcsinálom?
nyitva kell lenni mert a változások csak akkor tudnak végrehajtódni párhuzamosan.
Tedd fel a fájlokat és segítek kijavítani.
Ezt jó tudni, akár a program is figyelmeztethetné a szerencsétlen felhasználót...
A hibát szeretném én kijavítani, ha legközelebb elbaltázom, akkor is meg tudjam csinálni. Le tudnád írni magyarul, hogy pl. az első hibaüzenet mit akar jelenteni? N$4 az vezeték nem? Hogy kerül oda az N$8? Felcserélődött a neve, amikor újrahúztam a vezetéket?
Mondjuk ha feltetted volna a rajzokat, akkor látnám én is, és esetleg tudnék korrekt választ is adni. Igy meg a kérdésedre max a lehet választ tudom adni
![]()
Jogos, de a béna nyákomat nem akartam feltenni
![]()
Sziasztok!
A gondom az ,hogy alapból minden a "top"-on van (piros színnel) és az, hogy van olyan alkatrész aminél nincs megadva réteg (pl. gombok, gombelem) és zölddel látszanak ezek pad-jei. Hogyan tudom ezeket az alkatrészeket réteghez rendelni? Pl. egyes "top" rétegen lévő cuccokat átrakni a "bottom"-ra? A change->layers utasítást próbáltam de az úgy néz ki nem erre való. Köszi!
Szia
A furat-szerelt alkatrészek forr-padjai alapból mind a 2 rétegen (top/bottom) is megvannak, így bármelyik oldalon is huzalozod be őket a vezetősáv csatlakozni fog az alapból zöld színű forr-padhoz. Maga az alkatrész a top oldalon lesz, ha szeretnéd megfordítani, hogy az alkatrész a bottom oldalra kerüljön a Mirror parancsot tudod használni, ez megfordítja az alkatrészt. Így az alkatrészhez tartozó Place, Origins, Name, és Docu layer-ek is az alsó oldalra kerülnek. Remélem érthető. Bari
Egy kérdés. Ha az eagléval csináltatok egy fúró állományt a pcb-gcode ulp-vel, akkor valahogy meg lehet e mondani neki, hogy ne soronként raszteresen fúrjon, hanem az azonos méretű egymáshoz közel eső furatokat egymás után csinálja.
Csak azért, mert sok esetben a raszteres mozgás miatt rengeteg az üresjárata a gépnek. Remélem érthetően írtam körül.
Sziasztok!
Eagle-ben van lehetőség auto GND-re (mint sprint layout-ban)? Ha igen akkor hogyan aktiválhatom ezt? Köszönöm!
Csak vissza kellene olvasni, volt erről már szó párszor, a topik feletti sárga keretben lévő linken is ott a megoldás , de belinkelem neked Attila86 leírása
Bari
Visszaolvastam de nekem auto GND kellene és amit linkeltél az én olvasatomban nem azonos a sprint layout auto GND-jével ahol is beállítás után automatikusan "elválasztódnak" a vezetékek, pad-ek a GND területről (csak ahol ez szükséges persze). Tehát az izolációt nem találom.
Miután megrajzoltad a poligont, a name paranccsal megváltoztattad a nevét GND-re, jobb klikkel a poligon szélére kattintva a tulajdonságoknál bejön a panel ahol lehet állítani mindenfélét, ott van az izoláció is.
Bari
Megrajzoltam a poligont, el is neveztem, GND-területként érzékeli azt a megfelelő kötésekkel. Eddig rendben is van de miután GND-területként definiáltam a "name" utasítással, sajnos csak a poligon oldalai látszanak szaggatottan, akkor is ha ráklikkelek a "ratsnest" gombra.
Akkor valószínű túl nagy szigetelési távolságot állítottál be. Tedd fel a brd-t ha nem boldogulsz vele, és megnézzük mi a gond.
Az Options menüben keresd meg a Ratsnets-re vonatkozó funkciót (4.16 esetén ez az Options/Set/Misc menüben található). Ha ez nincs engedélyezve, akkor nem fogja kitölteni a poligont a Ratsnets-re való kattintás után sem.
Kedves Bari- és pgabor2!
Bari kérésére feltettem egy képet a beállításokról. Mindent úgy csináltam ahogy Attila86 oldalán le van írva illetve ki van pipálva az opcióknál, hogy a Ratsnets a sokszögeket dolgozza fel és mégsem jó valamiért. (A képen csak próbaként van megrajzolva a poligon.) Más: hogyan tudom az összes via furat és külső átmérőjét egyszerre változtatni? Köszi!
A gond az, hogy a polyon-által határolt területen nincs egyetlen GND-re kötött PAD vagy PIN sem.
A furatátmérők változtatásáról is írtam az oldalamon, a linkjét megtalálod a topik tetején.
Egy új nyáktervet hoztam létre és úgy már jó lett a teliföld.
Köszi!
A telifölddel kapcsolatban lenne még kérdésem. Megrajzolom a poligont (az egész bottom rétegre). Szépen össze is köti a GND területtel az adott alkatrészlábakat. A gond az ,hogy ha valamit a "mirror" utasítással később helyezik a bottom rétegre akkor ott nem köti automatikusan GND-re az újonnan áthelyezett alkatrész adott lábait továbbá csak akkor izolálja az áthelyezett alkatrészeket, vezetékeket ha újra beállítom az izolációs távolságot a poligonnál. Van rá megoldás, hogy ezt automatikusan megtegye és ne kelljen mindig újra beállítani?
Sziasztok!
Eagle 5.1-ben több diódát helyeztem el egymás után, és a név-feliratrok(amit alapból az objektumhoz rendel) miatt nem "lehet látni" a lényeget... Ezt valahogy ki lehet kapcsolni? Nem találtam visible-t, remélem van más lehetőség... Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm! Zoltán
"Smash" , majd rakattintasz az alkatreszre. Utana "Move" es tudod mozgatni a felirasokat is.
Köszönöm!
![]() Sokat bajlódtam vele és most jó! ![]()
De ha azt a réteget kikapcsolod, akkor is jó.
A tervezéshez nem kell minden réteget látni egyszerre, csak azt amit nagyon muszály. |
Bejelentkezés
Hirdetés |