Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello,egy robogó akkumlátort szeretnék feltölteni de a töltő kb.2perc után átvált csepptöltésre pedig az akksin 12,10voltot mértem.(gondolom nem 2 perc alatt kéne feltöltödnie?)Most a töltő a rossz vagy már az aksi haldoklik??Köszi
Nagy valószínűsággel cellazárlatos az akku.
Hi
sikerült képeket szereznem az aksiról. Simán sorba vannak kötve és a csatlakozó ami a bicajon van közvetlenül az aksikra megy. Tehát akkor ezt egy áramkorlátos labortáppal nem lehet tölteni? Idézet: „Tehát akkor ezt egy áramkorlátos labortáppal nem lehet tölteni?” Nyugodtan töltheted labortáppal. Vagy ha nagyon profi módon szeretnéd tölteni, akkor: Bővebben: Link.
12.1V még nem cellazárlat, csak le van merülve, esetleg szulfátosodásnak indult.
A kérdezőnek: miért kérdezed itt is, meg az egyik akkutöltős topikban? Amott már egyébként is válaszoltam.
Mást nem tudok.több szenzorral is megpróbáltam.majd megpróbálom lefényképezni az áramkört.
Nincs kábel.majd megnézem a szakadást.
Lányok / Fiúk : Kész lett a második erősítőm is. Nagy a kettő között a különbség. A másodiknál nincs alapsusogás , de mégis ha picit jobban hangosítom, akkor röcsög, de amúgy szép nagyon a hang. Mindenféleképpen veszek 2200 / 25 V elkót. De ennek is van zugása, de nem susogása.
Üdv!
Még mindig a tervezgetés fázisban vagyok és eszembe jutott még valami. A hűtés. http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/a_meret_igenis_szamit_avagy_m...%3E%3E Elolvastam ezt a cikket a hűtőborda méretezéséről. Azt szeretném megtudni, hogy jól használom e a képletet? cikkben: RJC (lapka-tokozás közötti hőellenállás) 3,125K/W Rth(j-mb)thermal resistance junction to mounting base 1,7K/W szerepel.... a 2 ugyanaz? BT139-800 Triac (1,5V fesz esésel és 10A-el számoltam) MegaMax (nagyon nagy túlzással) fogyasztásnál 230VAC 10A (125fok-30fok)/15W-1,7K/W=4,6333K/W Tervezett max fogyasztás (500W duplája) 230VAC 4A (125-30)/6-1,7=14,133K/W Az értékek stimmelnek? Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha 1 bordára több triacot szeretnék tenni, akkor a képletbe csak a fogyasztást kell módosítanom? pl.: Tervezett max fogyasztás (500W duplája) 230VAC 4A 2db triaccal (ergo 230VAC 8A) (125-30)/(6*2)-1,7=6,21666K/W Remélem érthetően sikerült leírnom gondolatmenetem. SB
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom kiszámolni hogy mekkora biztosíték kell egy adott transzformátorhoz? Válaszotokat előre is köszönöm!
A teljesítményéből. I=P/U
De lomha kioldásút tegyél, mert, ha nagyobb trafóról van szó, akkor annak nagy az indítóárama.
Ez így kevés a válaszhoz. Mekkora teljesítményű fogyasztót táplál, várható-e bekapcsolási áramlökés(pl. szükséges lehet un."lágyinditás")?
Szia!
Természetesen lesz lágyindító 2 darab hidalt tda7294-et hajt majd a 600WA-os toroid! És oda kell elé a bizti!
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem ,hogy a AT42QT1110 atmel ic kell e programozni vagy az nélkül is használható a touch érzékelője? Ha kell programozni valaki küldene egy bemutató fájlt ,hogy hogyan kell? Köszönöm szépen előre is.
Hi
Szerintem maradok a labortápnál ugyanis ezt az IC-t már sehol nem lehet kapni UC3906
És még egy kérdésem lenne.
Szerintetek van alaplapon p-fet? Mert most csak n-fetet tudtam letermelni az elsőről? Még egyszer köszönök minden segítséget.
Sziasztok!
Ha egy trafora az van irva, hogy 2*12V 10A, az akkor hány wattos trafó lehet, mennyi az a 10Amper?
Helló!
Itt van, "villamos teljesítmény" bekezdésben!
Köszönöm de ez nekem nemsokat mond
Soha nem szerettem a mateket és a fizikát, csak a gyakorlati dolgokban voltam jó! Akkor hány wattos is az?
Szorozd össze a feszültséget az árammal és megkapod a teljesítményt, W-ban.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az oldalon található előerősítő az egy normál 2x130W-os végfokhoz is jó? szóval gép hangkártyáját erre aztán végfokra kötném felerősítené ugyanolyan jó minőségbe a jelet? Van olyan hangminősége mint mondjuk egy tda1524-es előfoknak? Köszi előre is!
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy mik a gyári MSI Wind U100-130 ventilátor kivezetései? A gép sajnos nem engedi Windowsban kiírni az RPM-et, így csak hallásból lehet tippelni. Eddig úgy tudtam a sárga vezeték a visszajelző, de itt nem a szélen hanem középen van, de az eredési ponton még szabvány szerint van (sárga a szélen). A venti: 0.35A 5VDC Gyártó: T&T Modell: 6010L05F Szeretném másra lecserélni, mert van egy hasonló méretű (0.16A 12VDC) ventilátorom, ami halkabb és kevesebbet is eszik. Üdv! panderson
Sziasztok!
Helyes így a LED-ek bekötése a megadott adatok alapján? A kapcsos zárójel egy 100R ellenállást jelent mindegyik sorba. Előre is köszi a választ.
Szia!
A szabvány nem az, hogy a szélén van a sárga. Pontosabban nincs is akkora szabvány ebben, hisz a csatlakozója sem "szabványos". Viszont, ha így mégis pörög a venti, akkor valószínűleg a tápot a jó érpáron kapja. Az viszont kérdés, hogy a fordulatszám-impulzus miért nem megy vissza. Szkóppal, vagy egyéb módon meg kellene nézni, hogy tényleg van-e jel ott működés közben.
Köszönöm! Ez aszt jelent hogy 12*10=120 ez aszt jelenti,hogy 120Wattos, nem néztem volna ki belölle!
Nem.
Köszönöm, hogy ilyen bőven kifejtetted!
Jack esetében a 3,5 mm az átmérőt jelenti? Nekem most olyan kellene épp, ami belemegy a hangkártyámba is. Igazából még csak egyféle átmérőjűt láttam hangkártya esetében, s jól sejtem-e hogy akkor nekem 3,5mm fog kelleni, s nem 2,5 mm?
A hangkártyákon 3,5mm-es jack szokott lenni.
Igen valószínű 3,5 mm-es kell a te hangkártyádba is.A fülhallgatóknak is ilyen méretű a jackje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |