Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Csinálj egy rendes multivibrátort, de ne szimulátorban, hanem a valóságban. Azzal kedvedre villogtathatsz LED-eket.
Igazából csak gyakorlás kép akartam, azt hittem, ez egyszerű feladat
Az áramgenerátorban benne van egy ellenállás, amin eső feszültséget méri. Azaz mindig például 0,7 voltot akar rajta beállítani. Ha azt az ellenállást felezed, a kimeneti áramot duplázod. Vagy két áramgenerátort kapcsolsz párhuzamosan
Ezzel Próbálkozz.Ja nekem ez szimulátorban működött:
Nagyon szépen köszönöm.
Nm a 330k-s ellenállással szabályzod a sebességet 1M-nél kb 1s
Na, hát mondtam, csajokkal nem akarok foglalkozni. Most így kapásból tudnék egy eszközt, amiben 3 trafó van, de ősrégi. Olyan mint ha ráfojt, vagy kifojt volna valami belőle. Nem merem áram alá rakni. Kimérni így nem tudom, sőt mindíg féltenek, hogy veszélyes dolgokkal ne játszak. Itt amit említek van benne 2 kb 10x10centis trafó. Biztos jó cucc lenne, dehát...
Felgyorsított szimuláció-sebességnél (Simulation Speed) már jól érzékelhető a rezgés csillapodása a kapcsoló nyitása után.
Lenne még egy kérdésem : Megint elkészítettem a basszusra villogó ledsort. Mindent ugyanúgy, csak más LED-ekkel, meg panelra. Az a baj, hogy nagyon gyönge a világítás, pedig a táp is ugyanaz mint eddig . Mi lehet a baj? Van benne egy közönséges zöld, egy nagyfényerejű fehér és egy közönséges piros. Az első verzión 3 nagyfényerejű kékkel csináltam, és szép , erős volt.
12v táp 3 led? ha nem tettél ellenállást vagy csak kicsit akkor még jó hogy világítottak rendesen...
Nem tettem ellenállást, de a tápom 7 V nyom ki, megmértem. És eddig jó volt...
Ebből sajnos nem kaptam választ. :eek2: :yes:
Régebben láttam olyan topikot ahol az erősitőkhöz használt clip ledes kijelző volt a téma, de most nem találom a keresővel. Valaki tud segiteni? Milyen néven fut az a topik?
Most arra következtetek, hogy azért volt az erős,mert a kéknek van a legjobb fényereje.
Hali.Van egy hipersil trafom de nem erost tudok egy dolgot.Ahogy a kepen lathato a ket oldalan fel van tunteve 110V 1,1' es 2,2'.
Hogy lehetseges hogy kossem ketto 220-ba? Elore is kosz a segitseget.
Szia!
Az 1' és a 2 kivezetést kösd össze, 1-es és 2'-es közé mehet a 230V.
Üdv! Ezt a Graetz úgy kell kötni keresztbe ahogy a feketével van vagy úgy ahogy pirossal?
Tudja valaki, hogy a képen látható szirénának mennyi az áram felvétele? Néztem sok helyen. Van ahol 12 Volt 10 Watt, máshol 15 Watt, Vagy 12 V 550 mA.
Sziasztok!
Vettem egy új pákát egy kezdő társamnak és a következő problémáink vannak. Egyszerűen, bármit csinálok pillanatok alatt megég a hegyén lévő ón és nem lehet vele forrasztani, mert nem vesz fel a további forrasztáshoz szükséges ónt. Próbáltam már forrasztó zsírral, gyantával és ezek nélkül használni, illetve többféle és típusú vastagságú ónnal de nem adta meg magát és makacskodik. A páka tipusa: 230V 40W os solomon. Kérdésem a következő lenne, hogy hogyan tudnám normális működésre, használhatóságra rábírni. Avagy, hogyan kell egy 0Km-es pákát üzembe helyezni? Köszönöm!
Szia. Köszönöm a választ.Akkor így nem kezdek vele semmit. Amúgy egy Compaq Armada 1750 esnek a kijelzője. Üdv.
Sziasztok.
Van egy Chili házimozim. Kürölbelül 1 éve van már meg és eddig semmi baj nem volt vele. Most pedig az történik, hogy körülbelül 10-er kell ki-be kapcsolni, hogy bejöjjön. A CD-ket beolvassa de filmet nem lehet rajta nézni rendesen, mert ugrál a kép előre-vissza. És az 5.1-en nem adja le egyáltalán a hangot :/ Ha valaki tudna seíteni köszönöm előre is
üdv bocs a repostért csak senki nem írt rá:
üdv vannak képeim a tegnap említett panelekről.Bővebben: Link van olyan ami "gyanús"? a piros csatlakozókat kicserélem fixre. az nekem gyanús. egyéb? vagy ne vesződjek vele, biztos hogy a programot tartalmazó mikrocontroller ment tönkre? köszi r
Üdv!
Még csak most keztem el az elektronikát tanulgatni és el szeretném készíteni a világ legegyszerűbb erősítőjét (szerintem fejhalgatóhoz). De ténleg legyen egy szerű és ha lehet azért halhatóan erősítsen (nem kell nagyon).(nem kell hozzá potméter) Az lenne a kérésem hogy valaki tudna mutatni egy kapcsolási rajzot.
Sziasztok !!
Segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan kapcsolást akarok megépíteni amiben egy csúszkás potméterrel tudom váltosztatni két hangfal közözött a balance-ot. Milyen néven tudnék erre rákeresni ? Valaki esetleg egy kapcsolást tudna adni ? Köszi : Dávid
Gyantával meg zsírral ne erőlködj, az csak ront a helyzeten.(pont ezek égnek rá, amitől nem futja az ón) Sajnos a solomon amúgy sem egy világbajnok, és még plusz a 230-asok általában túlfűtenek. Alaposan le kell tisztítani felváltva friss ón, nedves szivacs használatával.
Otthonra amúgy sem való 230-as páka, a nehéz vastag kábele miatt sem. Kattogós wellert használj, annak a legjobb a hegye, még egy agyonhasznált is százszor többet ér egy akár új, vagy bármilyen solomonnál.
ÜDv! Van egy 300W-os erősítő barátomnak és van rajta két trimmer potméter az egyikkel az kimeneti DC szintet kell nullára állítani a másikkal pedig pozitív ágban a kb 60mA ez a 60mA hol kell mérni test és a pozitív táp között?
Szia!
A végtranzisztorok kollektorában mérd ezt az áramot.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az menyire zavar be egy ne5532-es műv erősítőt egy 5W-os nyáktrafó? Szóval hogyha a nyákon pont melette van az menyire teszi mackóssá?
Szia!
Én vagyok a haver, hol kell ezt mérni, ha lehet kicsit pontosabban add meg, mert nem tudjuk Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |