Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1609 / 3965
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
[off]
Én vagy Reloop? Ha én köszönöm, ha ő, jobban megérdemli mint én.
(#) nincsbum hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Hali azt szeretném kérdezni , hogy valakinek van rezgőkör adataira való programja.Szóval , megadod a frekvenciát és a prog. pedig megadja a kondi értékét és a tekercs adatait

Nagyon kéne! kössz előre is!
(#) Zsolt36 hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Ha a HCS300-as ic-nek a lenyomom az egyik gombját akkor egyből működőképes. Van a doksiban egy kapcsolás amin csak egy éled van négy gomb meg a kimenet de az funkcionál programozásra is. Ez működik programozás nélkül isí? Ennek az ic-nek mi a párja ami veszi a kódot? Ennek egy egyszerű rf adó meg vevő modul kell és kész?
(#) pcroland hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Hello! Valaki nem tudja megmondani nekem, hogy hogyan tudnék relét 230VAC-ról kapcsolni? 2 relét is kéne, ezért nem akarok adaptert hozzá, gondolom máshogy is meglehet. Előre is köszönöm!
(#) kendre256 válasza elektro777 hozzászólására (») Feb 29, 2012 / 1
 
Jó kis összetett feladat!
Kell hozzá még 4 képlet:
E=m*g*h
d22+b2=d12
E=1/2*m*v2
h=d1-b
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Lehet, hogy pofára esnél ezzel a kijelentéssel, ha hallanál egy jó classD hibrid véget. Szerintem te még egy rendes D-osztályút sem hallottál és azért adsz ilyen tanácsokat. Ezekben is A, B, D osztályban egyaránt vannak silányak meg jók is hanghűségileg megközelítve a témát.

Én egyáltalán nem tartom rossz ötletnek a dolgot.

A cső a harmónikus torzításával kellemes színezetet tud bevinni megfelelő munkaponti beállításoknál. A D-osztály biztosítja a tiszta, dinamikus hangot. A cső színezése legalább kiöli a D-osztályúak tipikus "lelketlen" hangzását. Általában erre szoktak rágyúrni a D-osztályú hibrid végfokoknál. (Már nem kis divat lett az ilyesféle hibrid erősítő konstruálás külföldön).
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Jól mondtad. - "Szerinted".
Nem akarok efelől vitázni, ha neked bejön a kapcsoló üzemű végfokok hangja akkor hallgasd azt..., biztos tele vannak "meleg, lágy, és szép terű hangokkal"...Noh ezeket én nem hallom bennük. Ha te igen akkor neked ennyivel kevesebb kell már az örömhöz..

Én inkább hallgatom a saját kis komplementer szimmetrikus "A-B" osztályú -m, aminek a csöves feszültségerősítő része határozza meg a kivehető teljesítményt, s a felvezetős vége nem erősít feszültséget már.Nálam valahonnét innét kezdődik a hibrid.. Bővebben: Link
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Ha jól van megcsinálva, akkor bizony részletező, nagy térrel, jó felbontással. Én nem preferálom viszont az ilyen liba...os lágy elfolyó hangzást. Sokkal inkább a dinamikus ütős hangot szeretem. Ez is megvan a jól megtervezett D-osztályú végfokokban.

Én egyébként hallottam kifejezetten meleg hangzásvilágú és lágy hangú, csöves hangkarakterű D osztályú véget. Nekem nem az esetem. A tulaja is eltette a szekrénybe pár meghallgatás után és inkább maradt az Etalon Preampli+B5 kombinációnál.

De van egy kifejezetten szép hangú D osztályú végfokom is, ami simán veri az AB osztályú végek többségét. Még nem kevés melegség is van a hangjában, egész muzikális, hallgatható, nagyon részletező, nem steril, és jó dinamikus hangzása van kiváló ritmikával.

A végfok elé kötött csöves fokozatokkal meg bizony itt is ugyanúgy lehet varázsolni, mint AB végfoknál.
(#) stencil hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Ha teheted, akkor hallgass meg egy Nu-force végfokot. Nem olcsó kis játékszer, de valami highend összejövetelen biztos bele lehet botlani. Abban gyakorlatilag Philips UCD van, ami nyilvánosan megépíthető és még egyszerű is a kapcsolási rajza. Ilyet otthon is lehet építeni.

És a legfontosabbat elfelejtetem. Építettem CHZ féle hibridet panel szinten próbára, de azért "átgányászva". Hibridnek, persze hibrid volt.
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
A dinamikus hangzás kell számomra is,de ugyanakkor vágyok megfelelő tartományban meleg hangokra is. Egy jó félvezetős végfokozat tranzisztoraival nem nehéz elérni nagyobb df-et ami dinamikussá teszi az egészet. -főleg ha van bent átfogó visszacsatolás is. Én a sajátom úgy terveztem, hogy ne legyen bent. Jelenleg 240V anódfesszel, 25V rms-t érek el 0.4% thd körül (aminek döntő részét leginkább a csöveknek köszönhetek). a 4pár áramgenerátor a végén 320mA nyugalmi árammal üzemel főáganként. A csöves résznél 6h2p feszültség és 6h6p katódkövető van. -az utóbbi teszi rendkívül jó hangúvá számomra az egészet.
D osztályú végfokokat nem szóltam én amúgy le abszolút, csak pl a bipoláris tranzisztorokkal jobb tapasztalataim vannak, és közelebb állnak hozzám, vagyis az ízlésemhez.
Az etalon előfok ugyan biztos jó, csak bárminemű beavatkozás a jelútba már ront a fázismeneten, és ezáltal nem a b5 Kd mester erősítőjét halljuk hanem valami teljesen mást..
Én pedig mikor erősítőt építek az erősítőm hangjára vagyok kíváncsi, nem több rendszerből felépülő illesztésre.
(#) emersys hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Idézet:
„A végfok elé kötött csöves fokozatokkal meg bizony itt is ugyanúgy lehet varázsolni, mint AB végfoknál”

Nálam a csöves rész nem illesztésként van jelen hanem az erősítő feszültségerősítőjeként ami földelt rácsú beállításban van. -majd ezt követi a félvezetős végfokozat rész, ami már nem erősít feszültséget , továbbítva így a fázismenetet..
Egy komplett végfok (félvezetős) elé kötött csöves fokozat nem fog különösebb csöves hangot belevinni a hangzásba ...
Kicsit olyan mintha csöves előerősítő egy félvezetős végfokot hajtana.. Ez még így nagyon messze van a várt hangzástól, számomra legalább is.
(#) stencil hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Idézet:
„"nem nehéz elérni nagyobb df-et ami dinamikussá teszi az egészet"”


Marhaság, semmi köze a DF-hez. Bodnár Zsolt 300B SE erősítőjének akkor nagyon dinamikátlanul kellene szólnia.
Idézet:

továbbítva így a fázismenetet


Mégnagyobb marhaság!

Idézet:
„Egy komplett végfok (félvezetős) elé kötött csöves fokozat nem fog különösebb csöves hangot belevinni a hangzásba ...”


A nagy lótúrót nem! Dehogynem!

Ami az előfokot illeti, bizony hogy a legnagyobb frankóságok egyike a jó előfok. Nézz szét a hifi irodalomban. Valószínűleg még nincs nagy tapasztalatod a hifiben, ha ezt nem tudod. Majd térjünk vissza erre pár év múlva, talán akkor mást mondasz.

Linkelhetek az Audio Note előfokjáról pár véleményt, amit olvastam. Konkrétan az csinálja a rendszerben a jó hangot. A Preamplit meg hallottam, nekem is van fpalotás kollégától egy és marha jó szerkezet. Az egyik legnagyobb, leghasznosabb hifis kütyünek tartom. Még a végfoknál is sokkal többet számít. Még az egészen gagyi erősítők hangját is csúcs szintre feljavította amikor bekötöttük eléjük.

Biza, azt írtam, hogy feljavítja!

Nem azt, hogy ront, nem azt, hogy nem változtat, hanem azt, hogy marhából feljavítja a hangot. Tessék ezen elgondolkodni.
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Nem akarok a hülye gondolataidon elgondolkodni ne haragudj.
Most te egy előfokot akarsz hallgatni vagy egy jó végfokot?
Részemről én a témát be is fejeztem. Amit én csináltam azt többen is elismerték.. te meg dobálózol nekem itt Etalon előerősítőkről ami beavatkozik a fázismenetbe, ezáltal egy komplex rendszert hallgatunk már.. nem az erősítő eredeti hangját..
Akinek gondolkodnia kellene az te leszel.
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Tapasztalatlanság és tudatlanság..............

Haver szutyadék vizalól szóló hangú Pioneer erősítője elé is betettük. Olyan nyílt, dinamikus virtuóz hangot csinált, szinte holografikus térleképzéssel, hogyha hallottad vona a különbséget kereszbe fo***tad volna magad és nem pimaszkodnál. Én veled ellentétes módon nem azt írom le, amiben hiszek, meg amit beképzelek, hanem amit tényleg ki is próbáltam, meghallgattam, és megbizonyosodtam róla! Aki ennyire tapasztalatlan, mondjuk attól nem is várnám el, hogy összehozzon egy jó rendszert, de legalább elmondhatod, hogy van benne cső, meg világtanak benne a dusztos üvegek.

A jó dolgok építéséhez tapasztalat is kell, neked meg nem nagyon van láthatólag! Abban igazad van, hogy attól még, hogy csövet teszel elé, nem feltétlenül lesz jobb. Azt ki is kell kísérletezni, meg meg kell jól méretezni.
(#) stencil hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Idézet:
„erősítő eredeti hangját..”


Ilyen marharépaságot!

Mé? szerinted a lejátszó, meg a felvétel, meg a hangfal (%-os THD) hangját nem hallod közben? Te kihallod belőle az erősítőt?

Ó kisfiam, ezzel leírtad a bizonyítványt.

Mindíg rendszert hallunk! Soha nem egy láncszemet! Ezt vésd jól az eszedbe.

Az erősítőd meg hol a rákban van elismerve? Soha nem hallottam róla. Ki gyártja, hány díjat nyertél vele?

Ez az öreganyád sámlijára szerelt design prsze biztos elverne valami külön díjat a Hifi News-tól.
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Rendben van, nekem így is jó
Te előfokkal együtt hallgatsz zenét, én anélkül, azért anélkül mert az erősítőm hála ég szól annyira jól hogy nincs szüksége ilyen mankóra..Amit láttál a Linken képeket azt a végfokot én terveztem és csináltam. Nem veszem sértőnek hogy lenézed a munkám ( munkáim, mert rengeteg végfokot után építettem már, sőt terveztem is), mert ezek szerint te sokkal jobb vagy nálam.. További szép estét!
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Hát ne haragudjál, olvassad már el a szakmai részeket, amiket leírtál!

A papír mindent elbír öccse! De azért ezen szakadtam:

Idézet:
„"továbbviszi a fázismenetet"”


Azt se tudod, hogy mit beszélsz! Lefogadom azt sem tudod mi fán terem a fázismenet. Hallottál pár okosnak hangzó szót, aztán azzal próbálsz virítani! De azonnal kibukik a szög a zsákból, mikor hatökör módon használod hót értelmetlen hülyeségként a szakkifejezéseket.

Te tervezted? persze Pityu, én meg térugrásos ufót tervezek a NASA-nak, azzal mennek jövő héten 40 milliárd fényévet a szomszédos univerzum 8. dimenziójában.

Az erősítőmnek meg olyan nyukwist diagrammja van, hogy a fáziskarakterisztikáját még a beletett fluxuskondenzátor interdimenzionális alfaspektruma sem rontja le. És 3 métert tolja hátra menet közben a fáziskarakterisztikát, közben a koszinuszfít meg előre, de csak a fluxuskondenzátor fölé.
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Mivel nem tartalmaz az erősítőm visszacsatolást ezért tértem csak ki rá mikor a thd ről és a fázis átvitelről beszéltem mert a negatív visszacsatolás az átviteli sávon belül csökkenti a fázistorzítást, az átviteli sávon kívül azonban meredekebb változást hoz. Már nem akartam elrontani a nyilthurkú paramétereket, hogy a visszacsatolás megfelelően működjön. -hisz nekem így tetszik a hangja. (visszacsatolatlanul)
Engem nem tudsz megfogni mert ahhoz te szakmailag teljesen láma vagy azt már látom. -Rám meg nem fogsz tudni te húzni vizes lepedőt
Viszont azért mert kivágsz tőlem részleteket (pl mikor egy erősítő + erősítő és előfok hangjáról írtam..) és nem érted amit írok arról nem én tehetek.
Többet nem válaszolok semmilyen jellegű hozzászólásodra ,mert egyszerűen nem méltatlak rá.
Szewasz.
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Továbbá ha átlátnád a kapcsolási rajzát ami linkelt oldalon volt akkor láthatnád, hogy a fesz erősítő fokozat sem fordít fázist, és így a becsatoló kondi után a keresztirányú torzítást beállító fokozatra jut egyből a jel.
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Egyáltalán te hol jelölnéd ki az átviteli sáv határait?

Én ott, ahol a körerősítés megegyezik a visszacsatoló hálózat átviteli függvényének inverz értékével, persze ha 20db/dekádos klasszikus nyílt hurkú átviteli függvényről beszélünk az erősítőt illetően.

Akkor pont -3dB előáll a körerősítés egy értékre csökkenésénél.
(#) stencil hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Egyébként igazán nem értem miért kellett a google segítségével beírni azt a bárgyú definíciót a visszacsatolás fázisátvitelre gyakorolt hatásáról? Megint ilyen tankönyvi kisiskolás tételek rosszul elmondásával szándékozol virítani? Fényezzük a nem létező elektro tudásunkat?

Semmilyen módon nem passzol az előző hozzászólások témájához, viszont visít róla, hogy egy tudatlan próbál okoskodni.
(#) emersys hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Aki ide belép és elolvassa az okoskodó hozzászólásidat az röhögni fog csak tudatlanságodon.
Amit Írtam az nem tankönyvi szöveg volt, hanem az ami a végfokomhoz fűződött.
Mert úgy gondoltad majd talán megfogsz azzal, hogy a saját erősítőmről nem tudok beszélni....
Vélhetőleg sosem hallottál még jó hangú végfokot , -mert mint írtad nektek elég egy tök szart erősítőre rákötni a csúcszuper elő fokotokat, és azzal már nem e világi hangot hallgatok.. Nevetséges, szánalmas gondolatsorozatok ostromolnak, és én aki meg még csinált is valami sajátot, rám próbálod a vizes lepedőt ráhúzni, ezzel is előtérbe helyezve hogy sehol sem tudtál érvényesülni a bukott elméleteiddel..
Hallgasd hát továbbra is csak hiper-szuper előfokodat szar pioneer végfokkal illesztve hisz ti nem e világon éltek..
Azt hiszed mert nyomod itt nekem a mellébeszélést én nem veszem észre? -de csak én túladok rajt mint rajtad..
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Idézet:
„Mert úgy gondoltad majd talán megfogsz azzal, hogy a saját erősítőmről nem tudok beszélni....


Hát nem is tudsz róla!

Látszik, hogy a szomszéd tévészerelő tervezhette, mert az legalább ért hozzá. Ha gondolod én szívesen elmagyarázom, hogy is működik. Ránézésből átlátom, veled ellentétben. Mégsem hazudom azt, hogy én terveztem.

Idézet:
„becsatoló kondi után a keresztirányú torzítást beállító fokozatra jut egyből a jel”


OMG!!!

Szabadalmaztasd le, mert ilyenről még a profok sem hallottak az akadémián!

Ja, most nézem, hogy te a nyugalmi áramot beállító és hőkompenzálást végző kétpólusról beszélöl. De öccse! Azzal nem a keresztezési torzítást állítjuk ám be! (főleg nem a keresztirányút, mert aztat nemlétezőnek mondja még a barátod a google is ). Keresztezési torzításnak híjjuk.

Már ezért sem tervezhetted te aztat a kapcstot. Egyébként is rosszul van tervezve, mert mászkálni fog a kimeneten az egyenfesz, függősége van a tápfeszektől és hát tervezésnek sem merném nevezni.

Ilyen egyszerű kapcsolásnál azt sem tudtad, hogy mire való az a tranya a közepin.

Azt te tervezted Pisti, Na ja..., én meg vagyok a Római császár. A kimírszen elvtárs "vót valamikor" az osztálytársam az oviban, szóval főleg, ja. Ő is jó munkásember vót (valamikor)
(#) sgt hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Digitális technikából lenne egy kérdésem. Adott kettő darab két bemenetű NOR kapu, mindkettőnek egy-egy bemenete a földre van kötve. Az első kapu kimenete a másodiknak a bemenete, és a második kimenete az első bemenete (vissza van csatolva), és ez egyben a kimenet is. Ez hogyan fog viselkedni?

Annyi bizonyos hogy nem fog rezonálni, mert akármelyik állapotban van az stabil állapot lesz. Ezt ki lehet okoskodni papíron, de hogyan tovább? Bekapcsoláskor mi fog történni?
(#) stencil hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
Idézet:
„Mert úgy gondoltad majd talán megfogsz azzal, hogy a saját erősítőmről nem tudok beszélni....”


Na nézzük?

Mi célt szolgál az állítólagosan "tetervezted" kapcsolási rajzon az "L1 inductor" jelű elem. Hogyan jön létre a hatásmechanizmus.

A végtranzisztorok bázisa előtti 2,2R ellenállók miért kellenek bele? Mit csinálnak?

Mekkora erősítésváltozást okoz a tranzisztoros buffer rész bemeneti impedanciája az SRPP kimenetére akasztva? Mekkora frekvencián lesz az alsó zérus, ami itt létrejön? Esetleg egy átviteli függvényt is fel tudnál írni rá?

Ettől sokkal sokkal csúnyábbakat is tudnék kérdezni, de nem leszek genya. Ha ezekre értelmesen válaszolsz, akkor tényleg elhiszem, hogy ezt te "tervezted".

Ha nem, akkor csak egy kis nagyszájú, buta építgető lárvaúrral van dolgunk megint, aki ollózgatja az egyébként is legvacakabb kapcsolásokat, és a tervezés szóval villog itten. Én meg úgy gondolom, hogy esetleg jobban teszi, ha nem okoskodik és nem terjeszti a sületlenségeket...
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Az induktor egy mankó lett a végére, hogy komplex terhelésen a vége stabil legyen. 10Khz négyszög +680nF PL: Ha nem lenne ott az L tag , és az egész vége a megasfrekis gerjedés ellen nem lenne védve, akkor a 10Khz négyszögátvitelem komplex terhelésre sajnos nem lenne ilyen szép mint amit a szkópos méréseken is láttál..
A végtranyák bázisa előtt 22 Ohm-t tettem, nem 2R2, annak nem lenne ott semmi értelme, mert a cél a meghajtó tranzisztor felől érkező áramejtés volt , tehát azonos árammal legyen a bázisok vezérelve.
Protelben próbálkoztam tripla emitterkövető kapcsolással is, az közel '0' kimeneti impedanciát tud, aminek az értéke ugyan változó azért. A 033R emitter-ellenállások lecsökentek 0R20-ra mivel nagyobb nyugalmi áramon (melegebb bordán) erősebb visszavezérlést végzet a bd157 nyugalmit állító tranya.. Most a 0.2ohmos emitter ellenállásokkal kis jelek esetén 0.025ohm körül van,ami nagyobb jeleknél 0.05ohmra növekszik. Ebbe belezavarhat még a tranyók meredekségéből adódó kimeneti impedancia, de az nem jelentős..
Az erősítésváltozást leszimuláltam keresd meg a topikban csak neked 8x már nem fogom leírni..
Hiába replikálod nekem túl , Az örök mondás megmarad aki tudja csinálja, aki nem meg tanítja..vagy esetedben csak kostólgatja a másikat...
A kimeneti dc +5 és -5mV közt ugrál való igaz, és eltaláltad a tápfesz függvényben.
Ez úgy gondolom azért nem egy nagy vaszizdasz...
De való igaz ha 3/4 -e hajtom kicsit megugrik a dc olyan 70mV-ig is.. De ettől még nem lesz dc gyilkos a végfok, nem-de?
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
A 150nF lecsökkent 100ra azóta, és én ugyan 3uH -el szimuláltam a végét legjobbnak a protelben, mégis csak valós összeállításban az 1.7uH volt a győztes.
Az erősítőbe nem terveztem továbbá visszahajló áramkorlátot sem, mert nem akartam hogy nagyobb kivezérlésre vagdalja nekem a csúcsokat, ezért elektronikusan van védve..
Az emitter ellenállásokon lévő feszültségesést figyelem.
Olyan védelem lett hozzá konstruálva, ami védi túlvezérlés, rövid zár, dc, ellen + késleltetés..
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Azt is elárulom, hogy 1/3 kivezérlésen hajtottam a végfokot (ekkor fűtenek legjobban a tranyák) mikor is észrevettem, hogy elsokalltam a 0R33-at, mert a beállított 260mA körüli nyugalmim olyan 100 ra esett vissza, Ha kisebbre állítottam volna, "féltem esetleg elfogy" és a meleg borda után halkan hallgatva a zenét akár még a torzítás is előjöhetett volna..
Így 0R2 lett és ugyanezt az esetet végigjátszva már csak 15-20% os visszaesést tapasztaltam.
A végleges nyugalmi áram 320mA lett a 4pár tranyára.
(#) stencil válasza emersys hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Hát csak 80%-ban adtál totál rossz válaszokat.

Érdekes egy tervező vagy? Nem is érted annak az áramkörnek a műkdését, amit te terveztél. Hmmm

Amire nem adtál rossz választ, azt a kérdést kikerülted, ezért van a 20%-od.

Szerintem azért tetted bele a tekercset, meg a bázisellenállókat, mert mások is beleteszik, aztán akkó azt biztosan úgy köll csinálni, nemde?

Nem pont a "komplex" terhelés miatt kell. Szűkítsük azt a tág fogalmat egy kicsit...............
Van egy ellenálló vele párhuzamban. Nem vetted még észre a tetervezted kapcsoláson?

Egyáltalán mi az a komplex terhelés, nem azért kérdezem, mert nem tudom, de egy definíció azért nem ártana rá. (Szép hangzatos kifejezés az okoskodásra).

Elárulok egy titkot. A bázisellenállók ugyanolyan célból vannak, mint a tekerccsel párhuzamos R-tag! Kis segítség.

A tripla emitterkövető közel nulla kimeneti impedanciájáról irtózatos marharépaságot írtál!

Lótúrót! Dehogy nulla. Uth/Ie a dinamikus ellenállás az emitterben+bázislezáró impedancia/B+emitterellenálló érték és mivel impedanciáról van szó ezért komplex vektorokként, vektoriális összeadást ildomos alkalmazni, főleg, ha egy "komplex impedancia" zárja le a buffer bejáratát. Ezt tudhatnád tervezőkém. Ha szeretnéd, akkor az összes (idézek tőled) "lámaságodat" kivesézhetjük és tanulhatsz valami értelmeset. Mondjuk némi alázat sem ártana, meg annak az ismerete, hogy hol kezdődik a tervezés.
(#) emersys válasza stencil hozzászólására (») Márc 1, 2012 /
 
Szerintem itt csak magadnak kerestél új képleteket, míg leírtam a választ
És tudom nehéz elfogadni azt a tényt is, hogy nem kell előfok egy jól megtervezett végfokhoz.
Mert egy jó előfok tervezése ugyanannyi idővel jár..
Akkor meg már döntse el az ember min is akar zenét hallgatni..
Mellesleg meg, míg ilyen süketeléseket írsz le nekem hogy:
Idézet:
„A Preamplit meg hallottam, nekem is van fpalotás kollégától egy és marha jó szerkezet. Az egyik legnagyobb, leghasznosabb hifis kütyünek tartom. Még a végfoknál is sokkal többet számít. Még az egészen gagyi erősítők hangját is csúcs szintre feljavította amikor bekötöttük eléjük.”

Addig szerintem nincs is miről beszéljünk, mert itt csak te az előfokkal kikorrigált hangképet hallgatod, ami nem az eredeti hanganyag.. és ezt te nem akarod tudomásul venni, hiába is beszéltem neked arról hogy bármi nemű beavatkozás a jelútban csak ront a fázismeneten..
Nah jó8
Következő: »»   1609 / 3965
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem